HRVATSKI SAVEZ AKCIONOG STRELJAŠTVA

HRVATSKI SAVEZ AKCIONOG STRELJAŠTVA

CROATIAN ACTION SHOOTING CONFEDERATION

Boškovićev uspon 12, Pula, 52100, OIB: 19649964905

Broj: 1/2012.

Pula, 12.6.2012. godine

Akciono streljaštvo predstavlja noviji europski oblik streljaštva kojeg odlikuju elementi postojećih streljačkih disciplina kao npr. IPSC (praktično streljaštvo) i IDPA (obrambeno streljaštvo), uz određene modifikacije i nadopune.

Kombinacija elemenata više streljačkih disciplina spojenih u akciono streljaštvo predstavlja nove izazove svim strijelcima – kako početnicima, tako i majstorima navedenih streljačkih disciplina.

Svi klubovi i njihovi strijelci za pristup akcionom streljaštvu nemaju nikakvih individualnih ili kolektivnih članarina. U organizaciji samih natjecanja  moto je vratiti većinu strijelčevog ulaganja u kotizaciji natrag strijelcu i to kroz nagrade, dobru hranu i piće kao i sportski užitak tijekom i nakon natjecanja. Svi napori i rad kod našeg druženja temelje se na dragovoljnom radu svih ljudi dobre volje. Svi su dobrodošli u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Srbiji i Švicarskoj.

Zbog razvitka akcionog streljaštva, klub praktičnog streljaštva HOPLOLOŠKO DRUŠTVO PULA iz Pule, streljačko društvo AUGUSTIN VIVODA iz Buzeta te streljački klub ISTRA iz Marčane osnovali su 4.5.2012. godine u Puli HRVATSKI SAVEZ AKCIONOG  STRELJAŠTVA – HSAS.

Savez će za nastupanje u inozemstvu koristiti ime na engleskom jeziku koje glasi: CROATIAN ACTION SHOOTING CONFEDERATION – C.A.S.C).

Unatoč činjenici da na području Istre djeluju tri streljačka kluba čiji članovi osvajaju pregršt medalja i titula, te su aktualni europski viceprvaci i državni prvaci u više streljačkih disciplina akcionog i klasičnog streljaštva, Pula kao grad, ni Istra kao županija, nemaju NI JEDNU streljanu, što je sramota i što treba promijeniti, zbog čega je i osnovan ovaj sportski savez.

Za predsjednika Hrvatskog saveza akcionog streljaštva jednoglasno je izabran Edgar Franjul, a za članove Upravnog odbora Vjekoslav Poropat i Ivica Bolonović, dok je za glavnog suca izabran Goran Ahačić. Za regionalnog direktora izabran je jednoglasno Edgar Franjul.

S poštovanjem

PREDSJEDNIK

Edgar Franjul, mag.iur.