Smrtna kazna - da ili ne?

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: Smrtna kazna - da ili ne?

Post by EdgarFranjul »

http://www.hoplon.hr/forum/viewtopic.php?f=12&t=807

Da aktualiziramo ovu važnu temu i nastavimo raspravu: Da li ovakvo što zaslužuje najstrožu kaznu?
19-godišnjak po važećem zakonu ne smije voziti auto jačeg motora od nekih 70 konja ili tu negdje. Koliko konja ima BMW kojim je pokosio tri curice?
Kolika je odgovornost njegovih roditelja koji su mu omogućili takav auto (čisto sumnjam da ga je sam zaradio).
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

..bahati i odgojem ''trenirani'' nasilnik ,koji niti je ''radio i zaradio'' ,a uistinu sumnjam i da su roditelji ''radili i zaradili'' .Njegova odgovornost (on zna što je to ali eto ,naučen je da se ''ne odnosi na njega'' ) je jednaka odgovornosti njegovih roditelja .

U odgovoru na naslov teme : ''Smrtna kazna-da ili ne ? '',moje osobno mišljenje je poznato.Apsolutno -DA.
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Kako danas na TV reče novinar, za njegovu je dob limit 80 kW (cca 109 KS), a BMW kojeg je vozio ima 110 kW (cca 150 KS). Za mene su veći krivci roditelji koji mu dadoše taj auto i oni bi trebali ići skupa s njim na doživotno tucanje kamena bez prava žalbe i pomilovanja, o suhom kruhu i vodi, s okovima na rukama i nogama koji se nikada ne skidaju, a sva njihova pokretna i nepokretna imovina bi trebala ići u dobrotvorne svrhe, na zbrinjavanje sirotinje i beskućnika.

Nažalost, skoro sam siguran da će i on proći kao onaj Žužić iz Makarske. Uostalom, čiji je sin ovaj?
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
shooter9
Not Qualified
Not Qualified

Post by shooter9 »

Sigurno če se ponoviti "storija" koja je več viđena iz prakse u HR na primjeru pok. Luke Ritza čiji su ubojice već na slobodi , ili neznam kako se zvao sin one sutkinje iz mislim Splita koji je navodno " bio iz dobrostojeće" obitelji a to što je ubio onu djevojku a drugu osakatio j.... ga one nisu bile iz dobrostojeće obitelji. :?:
No Peace without Justice !, a mnogi ljudi su živi samo zato što je protuzakonito pucati u njih.
Guns do not hurt people
PEOPLE HURT PEOPLE
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Da, da, to je glavni kriterij - čiji si? Nema veze što si uradio, bitno je čiji si! Zbilja sramotno!
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Moja najomiljenija tema je ponivno aktuelna...jeee!

Mišljenja sam da sav takav ološ treba po kratoom postupku.
Kad je čovjek vani želim da se ponaša kulturno i civilizirano.
Nek si doma po svom gruntu dela kaj hoće,na zajedničkim površinama da je miran k'o bubica!

Smakneš par takvih pa kad malo ekipa pročita novine da vidiš kako se svi upristoje.
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Ima ovdje dosta dobrih tema, samo ih treba svako toliko malo aktualizirati :wink:
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

DELHI - Četvorica muškaraca osuđena su na smrtnu kaznu zbog silovanja i smrti 23-godišnje studentice medicine koju su u prosincu prebili i silovali, od čega je dva tjedna kasnije nakon brojnih operacija preminula u bolnici.

Njezin je slučaj izazvao višednevne nasilne prosvjede širom Indije, pokrenuo raspravu o položaju žena u toj mnogoljudnoj zemlji i dovelo do usvajanja novih zakona o silovanju.

Mukesh Singh, Vinay Sharma, Akshay Thakur and Pawan Gupta proglašeni su krivima po svim točkama optužnice još u utorak. Već tada njihovi su odvjetnici najavili da će uložiti žalbu. Tvrde da je velik utjecaj na sud imala medijska hajka protiv njihovih klijenata, ali i da su mladići mučeni u zatvoru i da su neki priznali – pa povukli priznanja – pod prisilom.

Muškarci su se vozili autobusom i stali 23-godišnjoj studentici koja se vraćala iz kina s prijateljem, a vožnja se uskoro pretvorila u pakao: mladića su prebili, djevojku grupno i brutalno silovali, i pomoću čelične šipke joj nanijeli smrtonosne ozljede.

Jedan od napadača već je osuđen, na tri godine popravnog doma, što je bila maksimalna moguća kazna budući da je u trenutku napada bio maloljetan – bilo mu je 17 godina. Još jedan napadač, Ram Singh, u ožujku je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji.

http://www.jutarnji.hr/muskarci-koji-su ... u/1125878/
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

TAJNA POGUBLJENJA Znate li kako se u Japanu izvršavaju smrtne kazne?

Zagreb, 12.12.2013., 22:21 Autor: M.A.

Osuđenici na smrt pogubljenja čekaju i po nekoliko desetljeća, a izvršenje kazne trenutno čeka 129 zatvorenika.

Ryoji Kagayama je pogubljen u zatvoru u Japanu

Radi se o zatvorenicima koji godinama, a nekad čak i desetljećima čekaju na izvršenje smrtne kazne, a njihovi odvjetnici i obitelj informaciju o pogubljenju dobivaju tek kad ona bude izvršena, piše Guardian.

U četvrtak su pogubljeni Mitsuo Fujishima i Ryoji Kagayama, a kazne su izvršene vješanjem. S njihovim pogubljenjem broj onih koji su žrtve 'tajnih egzekucija' popeo se na osam u ovoj godini.

U japanskim zatvorima još 129 ljudi čeka smrtnu kaznu, a među njima je Shoko Asahara, vođa kulta Sudnjeg dana koji je 1995. godine u tokijskoj podzemnoj željeznici podmetnuo nervni plin. U napadu je umrlo 13 ljudi, a tisuće ljudi je ozbiljno ozlijeđeno.

Amnesty International upozorio je kako su 'tajne egzekucije', neovisno o težini zločina okrutne i ponižavajuće, te da osuđenike izluđuje činjenica da im u svakom trenutku netko može doći i odvesti ih na pogubljenje.

Pored Amnestyja i Europska unija je pozvala Japan da ukinu smrtnu kaznu, ali Japanci ističu kako prema zadnjem istraživanju čak 80 posto Japanaca podržava smrtnu kaznu.

Zakon o tajnosti egzekucije jako podržava i premijer Shinzo Abe.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/tajna- ... 15036.html
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Pa...razumijem da se time psihološki dodatno napati kriminalca,stoga podržavam takav pristup ako si Japan može priuštiti da takvoga hrani i liječi.
U državi sa proračunom poput naše bi to trebalo po kratkom postupku.
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
Post Reply