Kako uvesti
Kako uvesti
Punac je umro a njegov je sin naslijedio njegovo lovačko oružje - lovački karabin (prerađeni Mauser - prerada Preduzeće 44) neispravan i ruska položara cal. 16 ispravna. Oružje se nalazi u Tuzli. Karabin je bio rekviriran u ratu, vraćen je sa slomljenim kundakom i nema prednji ciljnik. Oružje dobijam besplatno jer vlasnik ne zna što bi s njim i rado bih karabin doveo u ispravno stanje. Naime, mjesta u ormaru ima za još tri puške pa k'o velim da ga popunim
Nek' se nađe za nedajbože
E, sad, pitanje je kako se takovo oružje tretira na carini? Pretpostavljam da sa nabavnom dozvolom neće biti problema ali me brine carina - da me ne oderu 
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
- EdgarFranjul
- Sheriff

Re: Kako uvesti
Zaboravi.
Previše komplikacija za staru kramu. Više ti se isplati kupiti neki polovni M-48 jeftino i kod nas. Uvoziti nešto polomljeno i neispravno, s komplikacijama na carini, plaćati puškara da to popravi i raditi novi kundak - neisplativo je.
Previše komplikacija za staru kramu. Više ti se isplati kupiti neki polovni M-48 jeftino i kod nas. Uvoziti nešto polomljeno i neispravno, s komplikacijama na carini, plaćati puškara da to popravi i raditi novi kundak - neisplativo je.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
Išao sam više na to da se to sačuva kao uspomena i ujedno popravi situacija u ormaru
ali na neke velike izdatke nisam spreman. Tamo bih našao majstora koji bi mi po razumnoj cijeni napravio kundak pa bih ga naknadno donio i sljubio s metalnim dijelom
Jedino sam prednji ciljnik namjeravao ovdje riješiti. Ništa, javit ću vlasniku neka se toga riješi, najbolje da preda MUP-u u Tuzli kad već njega ne zanima i gotova priča.
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
- EdgarFranjul
- Sheriff

Uspomena je uspomena, to je sve OK, ali zbog granice je to previše komplicirano i iziskivalo bi previše troškova. Prolistaj malo po njuškalo ili odi u referadu i pitaj da li netko nešto takvoga prodaje (a sada puno ljudi prodaje) pa uzmi nešto po povoljnoj cijeni.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
Ma kakvi, ja sam htio baš to oružje sačuvati, pa možda jednog dana postati lovac čisto onako rekreativno da imam obvezu izaći u prirodu, na friški zrak, prohodati desetak-petnaestak km radi pumpice, ali nema smisla zahebavati se s procedurom. Trenutačno nisam u situaciji da mogu nabaviti nešto, bilo novo ili rabljeno, možda jednog lijepog dana...