EU

Neobavezna rasprava bez svađa.
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Re: EU

Post by DeeJay »

EdgarFranjul wrote:Tito je ... lovio ... Weatherby i Sauer karabinima jelene...
Jesi li ti bio u Titinoj rezidenciji u Tikvešu? Ja sam bio jednom, negdje sredinom ili u drugoj polovici 1997. Kako je bila razvaljena... Ako jesi znaš onaj pogled iz Titine spavaće sobe na pravokutnu livadu, dosta dugu i okruženu gustom šumom. Pričao mi je kolega E. koji je Baranjac, odrastao u Tikvešu, da bi na suprotnom kraju livade vezali jelena za drvo a drug Tito bi ga, sjedeći na balkonu, gađao... Događalo se, vjerujem ne rijetko, da bi promašio ili životinju samo ranio, ali u blizini je bio drugi strijelac sa prigušenom puškom koji je pucao sinkronizirano s njim i, naravno, pogađao gdje treba... Pretpostavljam da znaš čime je mogao pucati :wink: Ja sam nešto načuo o jednoj takvoj pušci i volio bih je vidjeti, pa makar samo na slici.
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Fala,Deejay!
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Pridružujem se Deejayevoj molbi,i pardon kaj sam malo skrenuo sa teme i zagnjavio sa Titom,ali kad se već onaj analitičar rastipkao o Titi,rekoh da pitam malo starije o njemu.

Sad kad imam te informacije,vratimo se temi,a to je iznošenje naše euforije o ulasku u EU.

Ja bih naveo par uobičajenih zagorskih izraza,ali neću...Edgar bi me izbacio s najdražeg mi foruma!!!

A recite,kolege forumaši,kakvog je mišljenja vaša okolina o eu (zašto bi uopće pisao velikim slovima eu?)?
Kod mene je većina protiv. A manjina ima najbedastije argumente za ulaz tipa : moći ćeš u Austriju po traperice! Moći ćeš putovati!

TKO MI SAD TO BRANI?
Drugo je to što ti niti sada nemaju novaca za otići na čevape,jer ne znaju sa novcima,pa neće nikada ni moći otići nikuda nipošto ni u kojem sustavu.
Usput,kaj fali trapericama iz naših dućana i placeva?
U ponedjeljak sam prvi put bio u Sisku,gle ga 50 km od mene...a koliko tek ima sela ovdje za obići...pa treba sve to prvo obići pa tek onda van.
Fućka mi se za eu,putovanja i trapke iz Austrije...

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Fratt
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by Fratt »

Ovo za vezanje jelena ne vjerujem,nekako mi to ispada douchbag-ovski od njega,prije da su mu možda pustili jelena na poljanu pa da je Stari onda pucao...za lovca sa prigušivačem neznam kaj bi uopće rekao...takve urbane legende su pričali i za Franca,da su s njim u lov išli i specijalci iz Lučkog (mada je Franc igrao tenis).

@Maxmagnus-dobar post,slažem se sa svim napisanim.
Parola koju smo svi čuli iz nekih drugih vremena,"upoznaj domovinu da bi je mogao voljeti"... :smile:
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Taj s prigušivačem definitivno nije bio lovac, barem ne na divljač, a ja sam, vidiš, sklon vjerovati u to jer je taj moj prijatelj odrastao u Tikvešu i definitivno nije petljanac. I meni je isprva izgledalo malo čudno ali opet, kada sam malo povezao neke druge priče vezane za najvećeg sina naših naroda i narodnosti koje sam imao prilike čuti, neke i od ljudi koji su bili u njegovu okruženju, zaključio sam da je to posve moguće, od vezanja jelena da ne pobjegne do snajperista koji mu potvrđuje pogodak (dobar prigušivač i podzvučno zrno će se lako zamaskirati pod pucnjem iz neprigušene puške).

Učili su nas kako je drug Stari bio vrsni mačevalac u austrougarskoj vojsci, kako ga je tamo negdje u Galiciji ili gdje već kopljem probo Kozak pa je on to preživio, pa kako je bio vrstan plesač, pa kako je svirao glasovir, pa smo se divili slikama one krasne tokarsko-bravarske radionice na Vangi, pa je, eto, bio vrstan strijelac, lovac bez straha i mane, nalovio je mnoštvo trofeja, čak mu je jedan medvjed bio svjetski prvak (moj je ćaća govorio da je medvjede ubijao otimajući se s njima za špilje u koje bi se mogao skriti jednoga dana), pa je pola Afrike polovio, pa... O stvarima kao, na primjer, kako se znao oblokati - nisu nas učili. O njegovim seksualnim eskapadama pogotovo ne...
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Fratt wrote:Parola koju smo svi čuli iz nekih drugih vremena,"upoznaj domovinu da bi je mogao voljeti"... :smile:
E,točno tako nekako su mi i moji govorili!
Meni ta putovanja specifično idu na jednu stvar jer dosta ljudi koje znam imaju plaću soma do dva iznad onog novinarskog prosjeka i čude se kako ja sa manje od 4 imam love za ono ili ono,a oni ne.
I kad im kažem da ne ljetujem i ne zimujem po europi ili drugim kontinentima već kod sebe u Zagorju,da imam 22 godine stari auto koji em radi em umjesto lože pije eurodizel a ne novi kupljen za maksimalnu ratu koju mogu dobiti,da ne kupujem na karticu makar je imam,da mi je sva obleka s placa osim par posebnih stvari za prilike neke A NE traperice po soma kuna,majce za 550 itd. na rate...e,kad im to kažem onda pitaju "pa što ću imati od života".

Pretpostavim uvijek da dotična cmizdrava ličnost nije dovoljno pametna da shvati da će imati sve živce na broju,puno više love i puno manji dug,kvalitetniji dan i san tj. manje stresan,a sve te stvari koje bi si sada kupila neće imati sada već za godinu dana.
Ili kada već zašpara...
I kad ta ličnost nema pameti da shvati,nema smisla da joj objašnjavam da "džaba tebi što si sa ženom vidio kosi toranj u Pisi i aploudao fotke na taj fucking fuck od fejsbuka,kad sad nemaš penez da otfuraš ekipu u birc na kavu pa da ispričaš kako je bilo,kakav je ovaj štand,onaj birc,ova slastičarna"...ukratko,sve one zanimljive sitnice koje NISI SLIKAO!
Eto,zato kad čujem da bi netko u eu zato da putuje i kupuje obleku dobim popizditis.
Ne kažem da je nepotrebno putovati po svijetu. TO JESTE jako lijepo,ako si to netko može priuštiti. Ako kuka to znači da si ne može priuštiti. Poslije je...a nema kajanja!
A kako smo Hrvati,ajmo upoznati prvo našu zemlju,pa onda druge.
Iduću zimu ću u Liku...patriotski! :lol:

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Ma hebeš druga Titu, odoše hrvatske guske u EUropsku maglu... :pissed:

Što rek'o Mujo kada mu se ispunila želja da živi u Sovjetskom savezu: Lijepo mi je. I neka mi je!
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Sa nepojavljivanjem više od 50% birača na izborima,nažalost dokazalo se ono što već više od desetljeća tvrdim : mi kao narod ne možemo preuzeti odgovornost za poduzete postupke u vezi Lijepe (više ne) Naše,jer mi kao narod NE PODUZIMAMO NIKAKVE POSTUPKE da nam bude bolje.
Baj-baj Lijepa Naša!

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Post Reply