Uskoro moram u nabavku streljiva,pa bi pitao koje streljivo u tom kalibru preferirate?
Do sad sam probao S&B neki stariji(s kromiranim zrnom) i nije me oduševio,par kom Geco koj mi je bio Ok,PPU-krš,i neko argentinsko koje mi je odlicno-ali ga nema za kupit!
KOje 9x19mm streljivo preferirate
- EdgarFranjul
- Sheriff

Re: KOje 9x19mm streljivo preferirate
Ovisi za što je streljivo potrebno.
Ako je za samilosni hitac u lovu, dozvoljeno je po našem Zakonu o oružju koristiti ekspanzivno streljivo, koje za samoobranu NIJE dozvoljeno
Bilo koje koje nađeš kod nas je dobro (bilo je t-mantel S&B, Winchester Ranger-a za kupiti nekada-sada ne znam, već dugo nisam tražio takvo streljivo).
Ako je FMJ za streljaštvo i neformalno gađanje, osobno već godinama koristim S&B u svim varijantama i sve se pokazalo dobro, te ga mogu preporučiti.
Trenutno koristim S&B FMJ od 8 grama i nemam zamjerki.
ZA IPSC i IASC je sigurno i pouzdano te dovoljno precizno.
Za ne dihaj gađanje, dobro je za trening, ali jako dobri strijelci si radije pune sami, jer postižu bolju preciznost uz slabije punjenje.
Geco je nekada bio pojam ali sada baš i nije nešto posebno, PPU je dobro streljivo, dosta jako, argentinsko je dobro ali ga nema, to su vjerojatno stare ratne zalihe
Ako je za samilosni hitac u lovu, dozvoljeno je po našem Zakonu o oružju koristiti ekspanzivno streljivo, koje za samoobranu NIJE dozvoljeno
Bilo koje koje nađeš kod nas je dobro (bilo je t-mantel S&B, Winchester Ranger-a za kupiti nekada-sada ne znam, već dugo nisam tražio takvo streljivo).
Ako je FMJ za streljaštvo i neformalno gađanje, osobno već godinama koristim S&B u svim varijantama i sve se pokazalo dobro, te ga mogu preporučiti.
Trenutno koristim S&B FMJ od 8 grama i nemam zamjerki.
ZA IPSC i IASC je sigurno i pouzdano te dovoljno precizno.
Za ne dihaj gađanje, dobro je za trening, ali jako dobri strijelci si radije pune sami, jer postižu bolju preciznost uz slabije punjenje.
Geco je nekada bio pojam ali sada baš i nije nešto posebno, PPU je dobro streljivo, dosta jako, argentinsko je dobro ali ga nema, to su vjerojatno stare ratne zalihe
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
Znaci S&B,i ja sam poceo razmišljat o samoslalnom punjenju streljiva.Jeftinije mi je,te mogu si napravit punjenje koje meni odgovara...
- EdgarFranjul
- Sheriff

Dugoročno gledano, punjenje streljiva se svakako isplati. početno ulaganje u prešu, matrice i ostali pribor, dalje u kapisle, barut i čahure.
Jedini problem je nabavka ispaljenih čahura. Na treningu nema problema -ispališ i pokupiš, samo nemoj pucati po blatu
, ali na natjecanjima je to gotovo nemoguće.
Zato iskusni strijelci za natjecanje pune čahure koje su već napunjene jedno 7-8 puta pa ih ostave bez problema. Inače, jedna čahura izdrži do otprilike 9 punjenja.
Naravno, treba paziti i pridržavati se tablica punjenja i u početku puniti barem 30% manje od preporučenog.
Ako se ne pazi, moguće je i prepuniti metak pa može doći do problema.
U svakom slučaju, treba prije nabavke pitati nekoga tko to već radi, uzeti u obzir sve parametre i financijska sredstva i to je to
Jedini problem je nabavka ispaljenih čahura. Na treningu nema problema -ispališ i pokupiš, samo nemoj pucati po blatu
Zato iskusni strijelci za natjecanje pune čahure koje su već napunjene jedno 7-8 puta pa ih ostave bez problema. Inače, jedna čahura izdrži do otprilike 9 punjenja.
Naravno, treba paziti i pridržavati se tablica punjenja i u početku puniti barem 30% manje od preporučenog.
Ako se ne pazi, moguće je i prepuniti metak pa može doći do problema.
U svakom slučaju, treba prije nabavke pitati nekoga tko to već radi, uzeti u obzir sve parametre i financijska sredstva i to je to
Sad sam u fazi citanja,prikupljanja informacija,cijena itd itd.
Opet ja s pitanjima i pitanjima
Koja je razlika S&B streljiva po boji kapsli.
Dosad sam vidio crvene,zelene,zelene-nontox,plave i bez boje.
Koja je razlika S&B streljiva po boji kapsli.
Dosad sam vidio crvene,zelene,zelene-nontox,plave i bez boje.
- EdgarFranjul
- Sheriff

Isprobao sam ih sve - nema neke razlike, pogotovo za IPSC. Za ne dihaj streljaštvo je bolje puniti po svojim specifikacijama.
S&B koristim osam godina i nikada nisam imao zastoje ni probleme, bez obzira na boju kpisle ili vrstu zrna.
S&B koristim osam godina i nikada nisam imao zastoje ni probleme, bez obzira na boju kpisle ili vrstu zrna.
Znaci nema drasticnih razlika(to me zanimalo).
Ma i ja cu nastavit koristit S&B,ok mi je a i dostupan i jeftin!
Samostalno punjenje cu odgodit na jedno vrijeme,nemam potrebe za tim trenutno!
Ma i ja cu nastavit koristit S&B,ok mi je a i dostupan i jeftin!
Samostalno punjenje cu odgodit na jedno vrijeme,nemam potrebe za tim trenutno!