Smrtna kazna - da ili ne?

Neobavezna rasprava bez svađa.
Post Reply
shooter9
Not Qualified
Not Qualified

Re: Smrtna kazna - da ili ne?

Post by shooter9 »

Maxmagnus piše ovako:"Zato što nikome nemre (pretpostavljam) biti dokazano da je sjeo pijan za volan í hladnokrvno íšao bezveze gaziti ljude."
Kako nikome nemre biti dokazano??????????????Pa postoji alkotest i vađenje krvi koje je u slučaju nesreće OBAVEZNO.
Pa gdje je sjeo nego za volan ako je skrivio nezgodu i nekoga ubio nije valjda vozio iz fotelje na daljinski.
No Peace without Justice !, a mnogi ljudi su živi samo zato što je protuzakonito pucati u njih.
Guns do not hurt people
PEOPLE HURT PEOPLE
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

shooter9 wrote:Maxmagnus piše ovako:"Zato što nikome nemre (pretpostavljam) biti dokazano da je sjeo pijan za volan í hladnokrvno íšao bezveze gaziti ljude."
Kako nikome nemre biti dokazano??????????????Pa postoji alkotest i vađenje krvi koje je u slučaju nesreće OBAVEZNO.
Pa gdje je sjeo nego za volan ako je skrivio nezgodu i nekoga ubio nije valjda vozio iz fotelje na daljinski.
Mislim da mu po zakonu može biti dokazano da se napio,takav sav pomućenog uma sjeo za volan i uza zaista bezobzirno,neodgovorno i,budimo realni - ĐUBRETARSKO ponašanje,je on zapravo nehotično ubio nekog.
Po meni treba ga maknuti sa ceste,u zatvor skupa sa svima onima koji su mu dosudili to što su dosudili. Na istu kaznu. 20 godina ali zatvora ne ovog divnog krasnog bajnog.....alo ste pročitali koja bih prava ja dao zatvorenicima,smatram da je jasno da bi dotični patio više nego da ga se osudi na smrt.Dapače....kad bi saznao da ide u zatvor na više od 3 mjeseca,sam bi se ubio!
I tako bi mene poštedio (da sam na vlasti) svih rasprava sa protivnicima smrtne kazne.
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Nehotično nekoga ubiti autom može svatko, ali ako se netko napije kao svinja i sjedne za volan, onda to NE MOŽE biti NEHOTIČNO.
Automobil je opasna stvarčica, pa je za njegovo korištenje potrebna vozačka dozvola(dakle - OBUKA), vještina i znanje te pretpostavke koje su neophodne za vožnju. Prva je - organizam bez alkohola ili droga.
Čovjek pod utjecajem alkohola je sam sebi pametniji, vještiji i skloniji pritiskanju papučice gasa preko mjere, pa je to jedan od osnovnih razloga da se pod alkoholom ne smije voziti.

Dakle, napiti se i sjesti za volan znači da si prihvatio činjenicu da možeš nekoga zgaziti ili izazvati prometnu nesreću sa nečijim invaliditetom ili smrti. Tu ništa više nije i ne može biti nehotično, a tako bi to i po zakonu trebalo tretirati.
Možda nije za smrtnu kaznu, ali je za dugotrajni zatvor svakako.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

MaxMagnus wrote:Ja sam za uvođenje smrtne kazne ako je riječ o slučaju gdje je osuđenik namjerno ili nenamjerno ubio vatrenim ili hladnim oružjem (automobilske nesreće ne svrstavam pod te zločine).

Zaista je teško da će npr. čovjek koji je nedavno kalašnjikovom pred svjedocima prilikom pljačke banke ranio pa ubio policajca biti nepravedno osuđen.
Oko za oko,zub za zub...dakle život za život po najkraćem postupku,a ne kao u Americi pa da nakon presude osuđenik godinama čeka na izvršenje kazne.

Također,odmah ukinuti sav komfor naših zatvora! Prava zatvorenika???Po meni,imaju slijedeća prava :

1. pravo na "biti kuš" - šutnja je čovjekovo najveće pravo koje mu nikada ne može biti oduzeto.
2. pravo na porciju biča - kada je se god zaželi,samo neka napravi i najsitniji neposluh i lijepa hrpa udaraca mu stiže.
3. pravo na težak i naporan rad svaki dan,pa i na rođendan.
4. pravo na kruh i vodu.
5. pravo na sahranu ako osramoćena obitelj ne želi preuzeti posmrtne ostatke.
6. pravo da razmisli i ustanovi što je pogriješio te da odluči da ni tu ni nikakvu drugu nezakonitu grešku neće ponoviti.

Zaista nikad nisam čuo da je netko unazad zadnjih 20ak godina našeg sudstva nepravedno osuđen. Čuo sam samo za nepravedno oslobođene!
Eto,ovo su prava zatvorenika po meni. Pišu na stranici 2 ove teme.
Ako se ne vidi iz priloženog da prosječna osoba tu nemre preživjeti 3 mjeseca,pojasniti ću :
1. pravo - očekuje se da je zatvorenik odlučio pokazati fini odgoj tako što će se pridržavati ovog prava tokom boravka. Inače,idemo na 2. pravo.
2. pravo može biti primijenjeno bez razloga i povoda. Zbog praksiranja čuvara.
3. pravo se obavezno kombinira sa pravom broj 2. Da se postigne tempo rada. Na rođendan extra porcija.
4. pravo ništa ne govori o kvaliteti hrane i pića za naše uvažene goste.
5. pravo će biti primijenjeno. Svejedno hoće li to učiniti familija ili zatvor.
6. pravo ne garantira neupražnjavanje prava 5.

Trebam li navesti da su naši zločinci pokazali neke fantastične sposobnosti tijekom karijere? Ako ne,onda je sasvim jasno da im je obuća obavezno ona divna robijaška kugla. Na obje noge. Primjećuje li itko da bilo koje pravo uopće spominje san,ili odmor? Ja ne! Ako vi da....preuredit ću pravilo pa više neće spominjati tako neke,po meni nepotrebne luksuze.

P.S.
A mislili ste da sam mimozica,ha?
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ja ne mislim da takva sebična umišljena guzica,taj divni vozač,zaslužuje da se izvuče sa smrtnom kaznom. Također,smatram da u zatvoru treba patiti,jer zbog tih takvih pate i drugi.
Da,možda ovo je preokrutno. Dakle,ja sam znači preokrutan....OK,mogu živjeti sa tim bez beda.Ja se ne smatram okrutnim,smatram da postupam adekvatno i efikasno. Ono što neću je slijedeće : neću promijeniti mišljenje dok se ne da dokaz iz prakse da moj sistem ne funkcionira. Pošto tako nečeg nema,nema ni praktičnog dokaza da sam u krivu.
Ili dok se ne predoči dokaz o drugom,jednako efikasnom načinu kažnjavanja zločinaca.
Neću očekivati da se to svima svidi,ali onima koji se ne slažu kažem :

1. klin se klinom izbija. Ali...većim klinom !
2. lijepim stvarima nitko nikad nije branio nijedan narod. Branio ga je okrutnim akcijama sa okrutnim posljedicama. Zašto? Zato jer okrutne stvari rezultate daju brzo,a neokrutne ga daju onoliko brzo koliko naši zatvori popravljaju ljude. Dakle,nikad! Stoga,očigledno zatvore i sudstvo treba popraviti. A zločinac je UVIJEK neprijatelj. A pošteni narod ne treba previše znati o metodama koje ga štite. Dovoljno je da zna da su permanentno efikasne. Eventualno nek oni koji su bili tjedan-dva na robiji pričaju kak je bilo,glasine su također korisne da se netko zapita.
A da ne napominjem da bi se sadašnji protivnici odmah počeli zalagati za smrtnu kaznu. Iz humanih razloga. A i gdje ću naći dželata da izvrši kaznu???

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Nažalost, takvo što ne postoji, razina zaštite kriminalčevih prava je podignuta u nebeske visine, pa je ovo jednostavno nemoguće i neprimjenljivo. U zatvorskim restoranima postoji knjiga žalbe, no shooter9 može o tome reći nešto više iz prve ruke.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Znam da ne postoji,zato i nema dokaza da nije efikasno.
A rado bi da se to uvede kod nas,riješilo bi hrpu problema.

Knjiga žalbe. U zatvoru. Ok,sad sam i to doživio...za to nisam čuo,ali po medijima bih pretpostavio da malo malo padne neki štrajk glađu u našim zatvorima,jednom godišnje. Da ne povjeruješ!
I onda je čudno što ljudi rade gadarije da dođu u zatvor?
Pa najveća im je kazna ne strpati ga u zatvor! Nažalost takve odluke i kazne nas ne čine sigurnijima.

Sve me strah kakve bi sve povlastice Shooter9 mogao navesti. Ali ako imaš vremena,Shooter9,slobodno napiši sve što znaš,jer ja zaista pojma nemam o stanju u zatvorima.

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

32-godišnji norveški napadač, Anders Behring Breivik, otvorio je vatru na otoku Utoyu, usmrtivši najmanje 83 osobe. Sedam drugih poginulo je u eksploziji bombe u Oslu satima prije pucnjave.

Nakon tri dana, još uvijek se ne zna točan broj žrtava (?), sada je manji (?), a novine i tv izvještavale su o napadaču "koji je bio naoružan automatskom puškom, pištoljem sa produljenim spremnikom i sačmaricom, a koristio je dum dum metke".

Iz objavljenih fotki može se vidjeti da je puška koju je ubojica koristio bila RUGER MINI 14, kalibra .223 Remington, poluautomatska (a ne automatska) puška koja se može kupiti u svakom dućanu koji prodaje oružje, pištolj je bio GLOCK ( u koji stane, ovisno o modelu i kalibru 13-17 metaka, a u produljeni spremnik 32 metka), a sačmarica Benelli Nova.Tzv. DUM DUM meci u stvari ne postoje. To je naziv za ekspanzivno streljivo koji koriste neznalice i osobe koje su svoje svo znanje crpili iz nepouzdanih novinskih napisa novinara - neznalica.

Streljivo punjeno zrnima s mogućnošću širenja poznato je stručnoj, a i široj javnosti još od kraja 19. stoljeća. Od tada se rabi i vjerojatno najpoznatiji i najzlokobniji naziv koji se uvriježio diljem svijeta - dum dum streljivo - te se čak i danas vrlo često rabi kao termin pri opisivanju raznih vrsta ekspandirajućih zrna. No to je pogrešan i nestručan naziv - prava je istina da se naziv uvriježio zbog imena gradića Dum-Dum iz kolonijalne Indije. Tamo je bila smještena malena britanska kraljevska tvornica streljiva, u kojoj su Britanci proizvodili za ono vrijeme vrlo domišljate inačice puščanih zrna za svoje vojničke puške kalibra .303.
Svoju popularnost ekspandirajuće streljivo ipak ne duguje vojsci, jer se takva zrna velikih izlaznih brzina nikada u potpunosti nisu uvriježila u vojnoj uporabi. Za to je postojalo mnogo opravdanih razloga, te činjenica da se uporaba streljiva s ekspandirajućim zrnima mnogim međunarodnim konvencijama strogo ograničavala, pa čak i zabranjivala. No za razliku od vojne uporabe, ekspandirajuća zrna naišla su na širok prijam kod lovaca. S druge strane, uporaba takvoga streljiva u kratkom vatrenom oružju, kao što su pištolji i revolveri, nije se širila sve do 1960. godine.

Da se vratimo temi:

Da li je ubojica koristio FMJ metke kalibra .223 (to su vojnički meci) ili lovačku verziju sa hollow point ili nekom drugom vrstom ekspanzivnih zrna nije od značaja: na onoj blizini i na ograničenom prostoru bilo koji metak ubit će pogođenoga.

Pažnju privlači činjenica da su napadnuti klinci, da na tom otoku nije bilo naoružanih zaštitara ni policajaca koji su, da ih je bilo, mogli ubiti napadača i spasiti na desetine života. Da je kojim slučajem netko od tih ljudi tamo bio naoružan, mogao se braniti.

No, da ne špekuliram, važno je istaknuti činjenicu da je ubojica, čim su na otok stupili policajci, položio oružje i mirno se predao, iako je kod sebe imao još streljiva.
Dakle, niti se sam ubio, niti je dozvolio da ga policajci ubiju.

Zašto?

Zato što može dobiti najviše 21 godinu zatvora.

Čak i da Norveška sada promijeni zakon i kojim slučajem uvede smrtnu kaznu, Breiviku se ne bi moglo suditi po novom zakonu, već po starom, koji je bio na snazi u vrijeme počinjenja djela.

Dakle, za 20 godina, ubojica je vani.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Napredni humanistički projekt, po kakvima je Norveška i inače poznata, postao je svjetski aktualan ovih dana jer se spekulira da bi u njemu mogao završiti Anders Breivik, masovni ubojica kakvog norveško društvo ne pamti, a i u svijetu mu je teško pronaći parnjaka.

Časopis Foreign Policy donosi fotoreportažu o životu u Haldenu, gdje zatvorenici ne da nemaju rešetke na prozorima, nego imaju velike prozore kako bi ušlo više svjetla u ‘ćelije’ opremljene flat screen televizorima, mini frižiderima i kvalitetnim kupaonicama. Zatvorenici džogiraju sa zgodnom plavokosom trenericom, a na besplatni stomatološki pregled odlaze kod privlačne plavokose zubarice. U zatvoru mogu oformiti glazbeni bend, i ne samo to – imaju i profesionalni studio u kojem mogu snimiti album.

O knjižnici opremljenoj suvremenom tehnologijom da se i ne govori: po fotkama se čini da mnoge svjetske obrazovne ustanove mogu samo maštati o sličnim uvjetima.

Zatvorski čuvari i treneri fotografirani su nasmiješeni i idilični, gotovo poput likova na kineskim poštanskim markama s motivima revolucionarne utopije. Ne nose pištolje i navodno ih se potiče da razvijaju prijateljske odnose s kažnjenicima.

'I društvo i pojedinac moraju ostaviti po strani žudnju za osvetom i prestati se fokusirati na zatvore kao na mjesta boli i kazne. Oduzeti osobi slobodu na određeni rok dovoljna je kazna sama po sebi, i nema potrebe za surovim zatvorskim uvjetima’, riječi su jednog zatvorskog službenika.

Istovremeno, Halden se smatra najsigurnijom kaznenom ustanovom u Norveškoj, premda je napravljen od cigle (izbjegavao se beton kako se ne bi pojačavao dojam ‘institucije’), te je arhitektonski ugodno uklopljen u mirnu šumicu na jugu Norveške.
Attachments
29slid1.jpg
29slid1.jpg (20.1 KiB) Viewed 17151 times
29slid2.jpg
29slid2.jpg (16.89 KiB) Viewed 17151 times
29slid3.jpg
29slid4.jpg
29slid4.jpg (26.18 KiB) Viewed 17151 times
29slid5.jpg
29slid5.jpg (22.12 KiB) Viewed 17151 times
29slid7.jpg
29slid7.jpg (19.98 KiB) Viewed 17151 times
29slid9.jpg
29slid9.jpg (25.62 KiB) Viewed 17151 times
29slid10.jpg
29slid10.jpg (23.88 KiB) Viewed 17151 times
29slid12.jpg
29slid12.jpg (37.36 KiB) Viewed 17151 times
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Pročitao sam do toga da imaju flat screenove.
Ma zažalio bi on meni što je živ i on i čitava njegova familija!

---------------

1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

shooter9
Not Qualified
Not Qualified

Post by shooter9 »

Biljana Plavšić je ako se ne varam bila u švedskom zatvoru gdje su imali park sa paunovima jezerom i patkicama za šetnju , konje za jahanje i sve pripadajuće trim . i fitness usluge nisam siguran za "tai masažu " ali se nebi čudio da su i to imali na usluzi.
MAŠALAAAAAA !!!!!!!!! :pissed: :pissed: :pissed:
No Peace without Justice !, a mnogi ljudi su živi samo zato što je protuzakonito pucati u njih.
Guns do not hurt people
PEOPLE HURT PEOPLE
Post Reply