Kukuriku...

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: Kukuriku...

Post by EdgarFranjul »

Evo koji je adut u rukavu imao stari lisac Šeks za istup oko datuma izbora

Ustavom je izrijekom propisano da mandat zastupnika traje četiri godine te da se može produžiti samo u slučaju rata, ugroženosti države ili velikih elementarnih nepogoda i to isključivo zakonom

Datum objave: 27.08.2015 | 11:40 Autor: direktno.hr

Cijeli je moj intervju bio motiviran da upozorim kako je 29. 06. 2013. godine promijenjen Poslovnik Hrvatskog sabora, kojim je protuustavno unijeta odredba da zastupnici nastavljaju svoj mandat i nakon isteka mandata ili raspuštanja Sabora i to do konstituiranja novog saziva Sabora. Ta izmjena poslovnika dogodila se pune tri godine nakon Izvješća Ustavnog suda na koje se poziva ministar Bauk, rekao je Vladimir Šeks, savjetnik Predsjednice RH i tvorac hrvatskog ustava.

Time je omogućeno da se zastupnicima protuustavno produži mandat i dulje od četiri godine. Naime, Ustavom je izrijekom propisano da mandat zastupnika traje četiri godine te da se može produžiti samo u slučaju rata, ugroženosti države ili velikih elementarnih nepogoda i to isključivo zakonom, objasnio je Šeks svoj istup.

"Teško se oteti dojmu da ta promjena Poslovnika 2013. godine omogućuje da se pozivom na odredbu poslovnika produlji mandat zastupnicima ovog saziva protivno Ustavu. Očito je, naime, da su time vladajući htjeli zadržati vlast i dulje od četiri godine jer kao što je poznato mandat ovog Sabora traje do 22. prosinca ove godine i ni dana više,", istaknuo je Šeks nakon što je doživio napade sa svih strana zbog razgovora za Večernji list.

No, čitatelji se mogu ovdje uvjeriti da je Šeksov adut za istup poprilično jak. Naime, jasno je vidljivo da je vladajuća Kukuriku koalicija protivno Ustavu RH donijela promjene poslovnika i omogućila mandat dulji od 4 godine. Sad je samo pitanje tko će podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti poslovničkih odredaba za koje čak i pravni laici vide da nisu u skladu s Ustavom u kojem lijepo piše da mandat traje 4 godine, a po poslovniku definitivno može i mjesecima dulje....
get_img.jpg
get_img.jpg (34.32 KiB) Viewed 2544 times
get_img (1).jpg
get_img (1).jpg (66.22 KiB) Viewed 2544 times
http://direktno.hr/en/2014/direkt/23323 ... izbora.htm
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Statistika koju Milanović prešućuje: zaposlenih 55.000 manje nego na početku mandata, javni dug 100 milijardi veći, BDP 2,8% manji

Autor: Marcel Holjevac
Nedjelja, 30. Kolovoz 2015. u 10:31

Čime se, zapravo, Vlada hvali? Milanović je u planu 21 obećao rast BDP-a od 5% godišnje do 2015! Predizborna taktika Milanovićeve vlade je hvalisanje rezultatima u gospodarstvu, na savjet skupo plaćenog spin doktora Browna. Na ruku im ide i jučer objavljeno izvješće DSZ-a po kom je BDP u drugom kvartalu 2015. porastao za 1.2% u odnosu na prošlu godinu, ponajviše zahvaljujući odličnoj turističkoj predsezoni i rastu potražnje i potrošnje u Europi.

Vlada je taj podatak, očekivano, izvjesila na velika zvona. Ministar optimizma i Potemkinovih sela Grčić je čak ispalio kako “Građani sada prepoznaju da mogu povećati kvalitetu svog života, tako da mogu početi trošiti kune koje su stavljali na stranu”, i kako je indeks povjerenja potrošača veći nego ikada. Ovim putem kao građanin umoljavam gospodina Grčića da mi kaže gdje su te kune koje sam zadnjih godina stavljao na stranu, jer ih ja ne mogu nikako pronaći. To su valjda kune iz one predizborne mantre SDP-a “u plusu tri plaće, a ne u minusu da ti se plače”. Rado ću ih potrošiti, ako mi Grčić otkrije gdje su se sakrile.

Zanimljivo, kad se prošla vlada, ona Jadranke Kosor, pred izbore 2011. godine hvalila time kako je BDP rastao dva kvartala za redom, za 0,4%, tada oporbena kukuriku koalicija ju je izrugivala, govorila kako porast nije zasluga vlade već izlaska Europe iz recesije, te kako je porast “na razini statističke greške”. Obećavali su kako će kad oni dođu na vlast gospodarski rast biti i do deset posto godišnje – ali su, da ne ispadnu baš bahati i da ne ispadne da su svi oni Čačić, na papir stavili obećanje od pet posto.

Milanović je kasnije govorio kako ništa nije obećao. Međutim, u planu 21 je ostalo zapisano, crno na bijelo – a “plan”, zapravo zbirka bajki i priča za malu djecu, je i dalje na stranicama SDP-a – da ćemo u 2015. imati rast BDP-a od preko 5%, deficit proračuna manji od 3%, da će proračunskih rashodi u BDP-u biti za oko 4,5% manji no u 2011., kad je SDP preuzeo vlast, te da će javni dug biti na razini od 60% BDP-a. Danas se Milanovićeva vlada hvali minornim rastom BDP-a, jednim od najmanjih u EU, koji im se desio posve slučajno, a koliko slučajno dokazuje i njihova objava na facebooku, kad su napisali kako se radi o porastu BDP-a u trećem kvartalu, pa su ih iz DSZ-a ispravili da se radi o drugom – treći kvartal ionako završava tek s krajem idućeg mjeseca, a statistički podaci će biti raspoloživi dva mjeseca nakon toga.

No usporedimo obećano i ostvareno. Deficit proračuna je projiciran na oko 5,6% za ovu godinu, umjesto obećana 3, pa tako porast BDP-a od 1.2% tu neće puno pomoći, i dalje smo debelo u minusu. Javni dug je narastao u mandatu ove vlade za oko sto milijardi kuna, i nastavlja rasti. Umjesto obećanih 60%, danas iznosi oko 90% BDP-a Hrvatske. A kad je ova vlada preuzela dužnost, iznosio je tek nešto preko zacrtanih 60%. Dakle, da bi ostvarila obećano u planu 21, ova vlada nije morala bitno smanjiti javni dug – u osnovi ga je trebala ne povećavati. Kreditni rating Hrvatske je u mandatu ove vlade pao s najnižeg investicijskog za tri stupnja, debelo unutar “junk” kategorije. Usto, spomenimo da su porezi dramatično povećani pod Milanovićem, iako je obećavano njihovo smanjenje, a to svejedno nije pomoglo smanjenju javnog duga. Ne samo da je podignut PDV, nego su više puta dizane i trošarine na gorivo, pa tako danas i dalje plaćamo oko devet kuna za litru, umjesto oko sedam, koliko je gorivo koštalo zadnji put kad je cijena sirove nafte bila ovako niska.

Prema podacima RBA, samo u godinu dana – od polovice prošle do polovice ove godine – javni dug porastao je za okruglo 24 milijarde kuna. Takva rastrošnost države trebala bi, po svim ekonomskim terorijama, uroditi gospodarskim rastom osjetno većim od 1.2%. Gdje taj novac završava? Nadalje, vlada se hvali kako smo po rastu konačno “u europskom prosjeku”: to baš i nije istina, u prosjeku smo eurozone, ali mi nismo dio eurozone.

Eurozna naime bilježi rast od 1,2%, a EU od 1,6%. No činjenica je da Europa ove godine bilježi tek skroman rast jer su ostale države – uključujući čak i Tsiprasovu Grčku, koja također ima rast BDP-a od skoro 1%! – dramatično smanjile javnu potrošnju, neke i s uperenim njemačkim pištoljem u čelo.

Hrvatska nije.

Rastu BDP-a najviše je doprinio povećan izvoz robe, što nije posljedica vladine politike, već jednostavno povećane potražnje u EU. Istovremeno, porastao je uvoz usluga, za otprilike isto onoliko koliko je porastao izvoz roba! Prerađivačka industrija je porasla zahvaljujući izvozu 2.9% – ali je poljoprivreda 3% u padu.

Pad nezaposlenosti?

Da, imamo pad nezaposlenosti, ali zaposlenih je i dalje manje nego kad je ova vlada preuzela kormilo!

Krajem listopada 2011., pri kraju mandata Jadranke Kosor, u Hrvatskoj je bilo ukupno 1.391.565 zaposlenih, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Danas ukupno ima – izvorne podatke možete vidjeti za stranicama DSZ-a – 1,336,678 zaposlenih: to su podaci za kraj drugog tromjesčja ove godine.

Dakle: ne da nije došlo do zapošljavanja, nego zaposlenih ima 55.000 manje! Kako se to dogodilo, ako je i nezaposlenih nešto manje? Jednostavno, stotinjak tisuća ljudi je otišlo u inozemstvo ili jednostavno umrlo, a djeca se ne rađaju!

A katastrofa je tim veća što je Hrvatska već prešla granicu s koje nema povratka: demografski oporavak više nije moguć. Nastavimo li iseljevati ovim tempom, u Hrvatskoj uskoro više neće uopće biti nezaposlenih! A bogami niti zaposlenih! Ostat će samo umirovljenici, uhljebi, i studenti koji studiraju besplatno. A sve to skupa će se financirati iz fonda EU za propale balkanske satrapije, valjda. Ili će Milanović jednostavno izvući novac iz nosa, kojeg ionako voli kopati na sjednicama Vlade.

Dakle, vlada se hvali uspjesima koji nisu njena zasluga. Čak i kaotična Grčka je uspjela povećati svoj BDP od lani, a do prije dva kvartala Hrvatska je bila jedina članica EU, uz Finsku, koja je bilježila pad. BDP je u mandatu ove vlade padao: za 2.2% u prvoj godini mandata, 2012., za 0.9% u 2013., i za 0.8% u 2014. Porastom od 1,2%, održi li se on kroz cijelu godinu, ostaje i dalje pad od gotovo 3%BDP-a od početka mandata ove vlade do kraja! Uz porast javnog duga za preko 50%!

Je li to ostvarenje obećanog? Nešto čime se treba hvaliti?

Na 16 stranica teksta u planu 21 na kojima se govori o gospodarskoj politici, navođene su opće mjere poput poticanja investicija i reforme javne uprave, od kojih nije bilo ništa, a u području porezne politike najavljene su olakšice koje se nisu dogodile. Čačić je računao s investicijskim tsunamijem, koji se također nije dogodio. Plan o velikom bumu građevinarstva energetskom obnovom javnih zgrada se nije dogodio. Velike planirane strane investicije se nisu dogodile. Plan istraživanja nafte u Jadranu je propao.

Hrvatsku spašava odlična turistička predsezona, a iduće tromjesečje će, nesumnjivo, pokazati još veći gospodarski rast. Zašto? Pa jer je Grčki turizam prilično otrpio zbog kaosa, a Tunis i Turska zbog glavosječa i nereda pate i više. Naravno, niti rekordna turističa sezona nije rezultat sustavnog rada vlade, ona je tek nešto što nam se događa. Ove godine je sve super: što nagodinu? Turizam u Toscani i na Azurnoj obali ne ovisi o slučaju i tome hoće li Tsipras dobiti izbore u Grčkoj i hoće li neki Mula Hasan u Maroku postaviti bombu u hotel. A ne samo što se hvali uspjesima, nego i radi štetu kupujući glasove dužnika u francima, što će porezne obveznike, uključujući i dužnike u francima, koštati dodatnih oko šest milijardi kuna, koje Vlada nema i koje će se svakako nakalemiti na postojeći javni dug. Svatko tko misli da će taj trošak pasti na banke, nema pojma kako porezni sustav funkcionira: porez i općenito svi dodatni troškovi se uvijek prevaljuju na krajnje kupce, ili na porezne obveznike.

Zaključno, ovoj vladi je 12 kvartala za redom padao BDP i zaposlenost, rastao javni dug, i sada se, nakon trogodišnje agonije i lutanja bespućima ekonomske zbiljnosti, hvale dobrim vjestima koje su i njih iznenadile, takoreći ih prenule iz sna.

No Hrvatska je ekonomski stajala bolje 2011.

Europa je izašla iz krize 2012., upravo nekako s dolaskom ove vlade, a mi smo ostali u krizi dodatne tri godine.

Oporavak kojim se vlada hvali je spor, rast BDP-a je među najmanjima u Europi, a pad bi bio čudo jer niti jedna zemlja EU ne bilježi pad već neko vrijeme. EU već godinama, s izuzetkom Hrvatske, nije u krizi, a čak je i Grčka do dolaska Tsiprasa bilježila dobre rezultate. Države u našem okruženju, poput Mađarske i Slovenije, imaju rast BDP-a od oko 3%. Čak i propala BIH ima rast BDP-a, pa i Srbija!

Srbija i Hrvatska su se u srpnju našle na popisu 10 najsporije rastućih svjetskih privreda koji je sastavio američki poslovni portal Bussiness insider. Rast BDP-a u svim državama EU je povukao i Grčku koja je u političkom kaosu, a ima rast BDP-a 0.9%. Mi smo se ni krivi ni dužni našli u Europa ekspresu koji vuče Njemačka.

Kukuriku vlada nema veze s realnim rastom BDP-a niti bilo čega drugog, ali zato ima veze s manipuliranjem uvozom nafte kako bi se popravile statistike, i predizbornim bacanjem novca biračima, kojeg će ionako otplaćivati buduće generacije Hrvata bude li ih uopće.

http://www.dnevno.hr/novac/statistika-k ... nji-826112
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Milanović je taj kojeg nije bilo nigdje tri i pol godine, osim po birtijama

Dueli se odvijaju isključivo tijekom kampanje, a u razdoblju dok ne počnu, političar ne smije unositi dodatni razdor u biračko tijelo, naglasio je Davor Gjenero

Datum objave: 02.09.2015 | 22:16 Autor: Petra Rajković

Politički analitičar Davor Gjenero smatra kako na diskurs Zorana Milanovića uopće ne treba reagirati, a njegove 'kafanske' primjedbe o skrivanju Tomislava Karamarka u mišju rupu politički komentator svodi na razinu razgovora koja nije na razini predsjednika Vlade te pristojnog građanskog društva.

''Milanović je predsjedniku HDZ-a cijeli mandat pokušao nametnuti dijalog jedan na jedan i nije mu uspjelo, niti će sada. U kampanji se neće raspravljati o tome tko je ljepši, pametniji tko će nadglasati koga, nego o racionalnim političkim alternativama. Ne vidim zašto to HDZ-u ne bi uspjelo'', kazao je Gjenero.

''Milanović je bio u nekim birtijama i pojavljivao se iza 10 sati kada je dolazio na posao i točka. Ništa nije radio tri godine ni u unutarnjem, niti na vanjskom političkom planu. S nikim ne komunicira. On, siroče, ne zna ništa raditi'', mišljenja je Gjenero.

Međutim, istaknuo je politički komentator, ovo niti nije vrijeme kada se odvijaju sučeljavanja.

''Dueli se odvijaju isključivo tijekom kampanje, a u razdoblju dok ne počnu, političar ne smije unositi dodatni razdor u biračko tijelo. Ne postoji razlog za permanentnu političku kampanju. Uskoro će biti parlamentarna kampanja pa će doći do sučeljavanja, a tu ne treba raspravljati o vrijednosnim sustavima već o sposobnosti vođenja upravljanja javnim poslovima i sposobnosti artikuliranja projekata. Milanović je tu potpuno nesposoban. Pokazao je da zna dobiti izbore, da nije potpuno nesposoban u političkim duelima u kampanji, ali je pokazao da je nesposoban u upravljanju, rukovođenju javnim dobrima i Vlade'', zaključio je Gjenero.

Podsjetimo, Zoran Milanović je u srijedu komentirao izjavu čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka da na izbore treba izaći što prije te da će HDZ pobijediti.

"On navodno želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe u kojoj se sakrio. Znate onu pjesmu od Rundeka, izađi i bori se, u ovom gradu ima mjesta ili nema mjesta. Neka izađe vani i neka se konačno suoči, ne mora doći na debatu. Na kraju krajeva, ne mora ništa jer to je njegova stvar al' me čudi da netko tko želi biti hrvatski premijer, dakle predsjednik Vlade i snositi daleko najveću odgovornost za društveni i ekonomski razvoj, socijalno stanje, političko stanje, da se toliko skriva od konkurencije i javnosti", prenijela je Radio Dalmacija.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/23926 ... tijama.htm
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

JOŠ JEDNA SRAMOTA HRVATSKE VLADE: Juncker otkrio da uopće nisu tražili novac od EU za požare na Korčuli!

Nakon što je voditeljica hrvatske delegacije Europske pučke stranke u Europskom parlamentu (EPP) Dubravka Šuica poslala apel Europskoj komisiji za promptnu mobilizaciju Fonda solidarnosti za požarima opustošena područja na hrvatskom jugu, poglavito na Korčuli i Pelješcu, stigao je i odgovor koji potpisuje sam predsjednik Komisije Jean - Claude Juncker.

"Mehanizam Europske civilne zaštite je u stanju pripravnosti pružiti brzu pomoć u borbi protiv požara ako i kada hrvatske vlasti zatraže od Komisije aktiviranje ovog instrumenta, što do sada još nisu učinili. Regionalna elementarna nepogoda označava elementarnu nepogodu u regiji koja prouzroči izravnu štetu koja premašuje 1,5 % bruto domaćeg proizvoda (BDP) te regije, dok je u slučaju najudaljenijih regija granica postavljen na 1 % regionalnog BDP-a," stoji u Junckerovom odgovoru.

Požari u blizini naseljenih područja uzrokovali su i evakuaciju desetaka stanovnika, a samo na Pelješcu uništene su tisuće hektara borove šume. Unatoč nadljudskim naporima stotina vatrogasaca, volontera i vojske, požari na Korčuli i Pelješcu su ostavili spaljenu zemlju, a mnogi vinogradi su potpuno nestali. Upravo zbog ovakvih i sličnih prirodnih katastrofa osnovan je Fond solidarnosti EU kako bi se odgovorilo na prirodne katastrofe velikih razmjera i izrazila europska solidarnost s pogođenim regijama.

Šuica je još za vrijeme pustošenja požara hrvatskim jugom apelirala na Vladu i resorna ministarstva na potrebu prikupljanja dokumentacije i slanja zahtjeva za mobilizaciju Fonda solidarnosti s obzirom da je Hrvatska upoznata s ovim mehanizmom i koristila ga je za sanaciju šteta od prošlogodišnjih poplava u Slavoniji i nevremena u Gorskom kotaru. Unatoč tomu Vlada do primitka Junckerovog odgovora Šuici nije poslala službeni zahtjev za obeštećenjem šteta na Pelješcu i Korčuli.

http://www.portaloko.hr/clanak/jos-jedn ... c/0/77865/
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Tihomir Dujmović: Zamislite da su nam državu u ratu vodili Josipović, Milanović i Vesna Pusić

11.09.2015.

Od prvog do zadnjeg dana Zoran Milanović pokazuje toliko konzekventnu drčnost i bahatost unatoč katastrofalnim rezultatima, da se za to objašnjenje jedino možemo medicini obratiti.

Naime, doslovno od prvog dana njega je samo to nosilo: ničim utemeljena drčnost, arogantnost, upravo oholost i paralelno s tim zastrašujuća količina svekolikog neznanja! I takav je ostao do zadnjeg dana.

Ma što će nama Pelješki most

Sjećate se s kojom bahatošću nam je na početku mandata objašnjavao da je gradnja Pelješkog mosta najgore i najgluplje rješenje, da bismo morali čekati pune tri godine da jedan sredovječni muškarac shvati da je most za spoj juga i ostatka Hrvatske jedino odgovorno rješenje.

Tri i pol godine smo čekali da jedan politički pubertetlija, geostrateški krajnje nepismen, obuzda vlastiti ego do te razine da priznaje realnosti. Jer i kad mu je to isto rješenje EK predlagao, i na njega je kao seoski nasilnik urlao da to oni rade zbog svojih interesa.

Malo iza toga zamalo je donirao komad zemlje BiH i da se na noge nije podigla cijela zemlja i da se nije ispostavilo da su komunističke vlasti BiH protuzakonito prekrojile karte po kojima bi ona dva školjića trebala pripasti njima, mi bi uslijed tog Milanovićevog nasilja – izgubili komad zemlje. A sjećate se koliko je puta tada izgovorio:“pacta sun servandi“, da dakle ugovori obvezuju, ali se nije sjetio te latinske sentence kad se radilo o lex Perković.

Kad pak govorimo o granicama, zanimljivo da se nije zabavio graničnim pitanjima gdje su nam Srbi na Dunavu, a Crnogorci na Jadranu oteli „naše“, nego se granicom bavio tamo gdje smo zamalo izgubili komad države.

Kad sam već spomenuo lex Perković, valja reći da nam je Milanović zbog svog elementarnog nepoznavanja i međunarodnih silnica i istinske hrvatske povijesti u priči o lex Perković doveo zemlju na rub sankcija. I tu je tvrdio da će on napraviti po svom što god drugi tvrdili i da mi Perkovića ne moramo izručiti jer da postoje zakoni koji to jednostavno jamče. Bahato, drčno, arogantno!

Bandić i Šipuš

Tvrdio je da je na najvišu granicu podignuo letvicu glede korupcije, nepotizma i zloporabe političkog položaja, da bi se kasnije ispostavilo da mu je ministrica kulture mjesecima uzimala novac s bankomata mimo svake logike poštenog poslovanja.

Kad je Bandić uhvaćen s nedozvoljenom količinom alkohola za volanom, nema medija koji se danima nad tim nije zgražavao.

Kad se to dogodilo Milanovićevom ministru kulture Šipušu, stvar je bila i medijski i politički svedena na trivijalnu „čašicu više“. More je takvih primjera.

S druge strane, da nas sudac Kolakušić nije izvijestio o posljedicama predstečajnih nagodbi, ne bismo znali da je to najgori zakon koji je ova Vlada poslala Saboru. Nakon tog alarma zakon je promijenjen, ali se 50 milijardi kuna zavrtjelo u predstečajnim nagodbama!

Vodio je državu gotovo četiri godine, a da ga jednako kao i tadašnjeg predsjednika države nije smetalo da uopće nema strategiju nacionalne sigurnosti. Naime, zadnja strategija nacionalne sigurnosti donesena je prije više od deset godina.

Drčni, bezobzirni, arogantni, ali u isto vrijeme jednako politički nepismeni premijer pojma nema da vodi zemlju koja nema važeće, konkretne, smislene i primjenjive strategije državne nacionalne sigurnosti! Sada proziva Karamarka da ga treba biti sram jer ne zna engleski. Ali nije se usudio to prigovoriti Račanu od kojeg nikad nitko nije čuo ni jednu riječ na engleskom.

Zašto nam o važnosti engleskog nije govorio dok je Račanu bio glasnogovornik? Niti je ikada naciju podsjetio da Mesić ne zna ni jednu englesku riječ! Niti nam je objasnio kako je mogao poslati u Bruxelles Ingrid Antičević i njen legendarni „piple mast trast as“ engleski! Posve mi je svejedno koliko jezika govori premjer ako mu treba tri i pol godine da shvati da je gradnja Pelješkog mosta najbolje rješenje za jug Hrvatske.

Zaludu ti poligloti

Može biti poliglot, ali što to vrijedi ako je spreman naciji priuštiti onakvu sramotu s lex Perković kakvu nam je Milanović priuštio. Da govori i piše na dvanaest jezika, što mu to vrijedi kad je braniteljima iz Savske na onom javnom sučeljavanju bez imalo dvojbe poručio da de facto ne može objaviti registar agresora jer da je Beograd na njega reagirao i zbog puno manjih stvari.

On se dakle Beograda boji čak i u priči o ratnoj žrtvi i agresiji! Što mi imamo od čovjeka koji govori tri jezika, kad nije kadar stati iza nacije u ovako kapitalnim pitanjima?

Osim toga, on svoje neznanje i temeljitu nacionalnu neosjetljivost i jedan neviđeni antitalent za politiku pokazuje do zadnjeg dana. Premijer Milanović će nam ovih dana na medijske kritike da nema nikakve strategije glede dolaska izbjeglica odgovoriti da strategije ni odgovora na to pitanje nema ni Europska unija, pa kako bi to onda mogla Hrvatska.

Ali, njemu nije na kraj pameti zapamtiti da Europa nije imala odgovora ni na srpsku agresiju na Hrvatsku, ali da Tuđman nije čekao njihov odgovor. Tuđman je imao odgovor i kad ga Unija nije imala. Tuđman se nije obratio naciji tezom: Dragi Hrvati, kad cijela Europa ne zna što će sa srpskom agresijom, kako bih ja znao. Nego je Tuđmanova Hrvatska imala odgovor, obranila se i stvorila državu.

Zamislite da su nam državu u ratu tada vodili Josipović, Milanović i Vesna Pusić! Pa nema te srpske vojske koja za tri sata ne bi došla do Poreča! A u pregovorima bi raspravljali čija je Krapina! Na tečnom engleskom, dakako.

http://www.hrsvijet.net/index.php/kolum ... esna-pusic
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

MALIĆ U BUJICI

Milanović je uveo izvanredno stanje uspostavljajući diktaturu u pokušaju

Sve su to sukobi oko novca. I Linić je financirao s Bandićem stranku, a sada Milanović izgrađuje svoj kartel, ima svoje bankare i tajkune, no nova je generacija bitno malignija od stare garde, kaže Malić

Datum objave: 14.09.2015 | 21:49 Autor: ib

Gost večerašnje Bujice voditelja Velimira Bujanca bio je istraživački novinar Gordan Malić. Govorio je vlada li sadašnja vlast uz pomoć mafije ili na mafijaški način, o slučaju Linić kao i o umiješanosti premijerova brata, Kreše Milanovića, u brojne afere.

“Imamo izjave odgovornih osoba iz čega će se lako zaključiti tko je u pravu. Izjave Ranka Ostojića koji je PNUSKOK-u naložio obradu obitelji Slavka Linića pomoću prijave da je Linić u koferu nosio milijun dolara. Pa te anonimne prijave dokazuju glupost policajca. I onda takav čovjek optužuje za emocije. Pa to može samo cinik. Ovo nije vic, to je ozbiljna stvar jer su za obitelj Linića kršili ovlasti traženjem međunarodne pravne pomoći. Ovo je staljinizam. Oni su pokušali ucijeniti čovjeka koji nije s njima suglasan. U sve su uključili i riječke tržnice, za koje je Milanović tvrdio da s praksom anonimnih prijava treba prestati. Vidimo ne samo da nisu prestali, nego su podigli sve to na višu razinu. Zašto su svi ti ljudi bili protiv da se Linića obrađuje 2010.- 2011. godine bili protiv onoga za što su danas? A oni tvrde da rade izvide pomoću međunarodne pravne pomoći. Pa, to je apsurd“, rekao je Malić

“PNUSKOK je zamišljen kao kriminalističko obavještajni ured koji se bavi velikim kriminalnim slučajevima, no do danas su oni samo proizvodili slučajeve. Njih ćemo pamtiti po 30 naslovnica koje reklamiraju PNUSKOK. Oni rade staljinistički PR. Činjenica da je Linić na slobodi govori da je Milanović nesposoban i za diktatora. Kukuriku vlast je diktatura u neuspješnom pokušaju. To što su prema bivšim svojim brutalniji nego prema oponentima dokaz je staljinizma. Naime, drugovi se moraju zaplašiti. Napali su najjačeg u Rijeci. Mi danas možemo reći da je ovo tri godine izvanrednog stanja zbog hirovitog premijera koji svaki tjedan proizvodi krize kako bi u ljudima pronašao najgore motive kako bi se s ljudima sukobljavao. A izvanredno stanje je definicija diktature. Kod nas PNUSKOK služi za stvaranje izvanrednog stanja. Ništa osim toga ne funkcionira. Svi iz ove države osim žbirova bježe“, objasnio je Malić.

“Sve su to sukobi oko novca. I Linić je financirao s Bandićem stranku, a sada Milanović izgrađuje svoj kartel, ima svoje bankare i tajkune, no nova je generacija bitno malignija od stare garde. Ova se vlada postavlja u sukob sa svima što je demokracija. Ovo je najgora medijska cenzura, jer koristi i policiju, kako bi se provela“, kaže Malić.

Nakon što je ponovljena izjava Holy iz lipnja ove godine u kojoj je objasnila pritiske koje je doživljavala od brata Zorana Milanovića Kreše, Malić je komentirao:

“U međuvremenu je izašao mail s partijskog maila zato što je protežirala jednu prijateljicu kako bi je spasila od čistki, u međuvremenu se premijer zalaže za obnovljive izvore energije (OIE) kako bi zaštitio i lobirao za brata. Zakon o OIE je donesen po hitnom postupku i po mnogo čemu je suspektan. Potreba je to prije nego se zaključi ova vlada, tu se zapovijeda da se ne može vjetroelektrana priključiti na energetsku mrežu. Zaobilazi se stručno mišljenje proceduralnim nasiljem. Jer je hrvatski mrežni regulator donio mišljenje prema kojem je Hrvaskoj dovoljno 400 MW u sustavu. Oni pokušavaju progurati dodatnih 350 MW energije koju sustav ne može izdržati. Od te sume, 140 bi trabala dobiti tvrtka Cent čiji je vlasnik Lager Bašić. No, nakon upozorenja, vlada pritišće regulatora. Cijena koju su dogovorili sa tom tvrtkom je 95 Eura po MW što je dvostruko više negoli se plaća u Njemačkoj, a za 25 eura više nego li se plaća drugim dobavljačima. Svi ćemo ovo plaćati kroz račune to što bi ovim postupkom ta tvrtka mogla profitirati dodatnih 800 milijuna kuna u 14 godina.“.

Inače, tvrtka Lager Bašić je u vlasništvu Milenka Bašića čiji je otac Ivan Bašić Inja procesuiran u slučaju Maglov i kome je prije nekoga vremena eksplodirala bomba u dvorištu kuće na Knežiji. Postoje i neke informacije kako su ove osobe u poslovnim vezama sa bratom Zorana Milanovića, Krešimirom Milanovićem.

“Krešo Milanović je propali biznismen koji je dobio kredite niza banaka pa im sada sve to smeta i zato donose ovakve zakone. Sama činjenica da premijer otvara vrata bratu koji surađuje s knežijskom skupinom, sada surađuje sa švercerom automobilima, stavlja i premijera u jedno užasno okruženje. PNUSKOK se brine da samo Milanović u ovoj zemlji bude morala. Ministar Lalovac je došao iz RBA pa je doveo ljude u instituciju. Sada oni ratuju protiv banaka, tri sata prije kraja mandata. Oni su nas zadužili sto milijardi. Ja ne želim da oni rješavaju moje probleme. To je jedna asocijalna vlada. Kada bolje zavirimo iz vreće izlazi najcrnji mrak“, kaže Malić.

“Kada dođe do pravog izvanrednog stanja, kao u Gunji, nema ih nigdje. Ovo je jedno kreirano izvanredno stanje. U Hrvatskoj više ne postoje lijeve i desne novine, postoje samo vladine i lokalne novine. Ono što je proizveo Sanader mrkvom, Milanović koristi i batinom. Lopovi se boje reflektora i javnosti, primarni mu je interes da ga nitko ne vidi. Kod diktatora je obrnuto, oni žele kontroliranu javnost. Mi imamo pubertetski nedovršenog premijera“, objašnjava Malić

“Vrh porezne uprave funkcionira isključivo PR-ovski, oni žele da mi mislimo da vlada red, a iza svega stoji veliki nered. Pogledajte samo kružne prijevare o pranju novca glede milijardu kuna. Mnoge su firme od tih 20 pod istragom DEA-e, a neke od njih, poput Insule Brač, surađuju i s Pismohranom, čiji je lobist Krešo Milanović.. Povezuje ih jedan poznati zagrebački odvjetnik. Oni ne samo što operu novac, nego i od poreznih obveznika uzmu još i PDV. Kada se sve to otkrilo, službenice u Poreznoj upravi dobile su otkaz. Uskoro ću govoriti o tome svemu i o imenima. Jer službenice su zbog situacije za koje se gubi glava dobile otkaz. A Milanović za anonimne prijave aktivira PNUSKOK. Sanader bi bio mala beba za Milanovića kada bi ovaj ostao ne vlasti još malo. Ovo je jedna udbaška vlada koja se bavi svim onim za što optužuju druge'', zaključio je Malić.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/24942 ... %A1aju.htm
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

SRBIZMI I NEPRAVILNOSTI

JEZIKOSLOVAC OPLEO PO MILANOVIĆU: ‘Premijer prigovara Karamarku zbog engleskog, a on sam ne zna hrvatski standardni jezik!’

Autor: M. MarićUtorak, 15. Rujan 2015. u 08:41

"Odgovarajući Karamarku u Saboru RH započinje obraćanjem na srpskom, iako Hrvati imaju puno dobrih i pravilnih izraza. Dakle, Milanović se obraća Karamarku srbizmom Uvaženi kolega, a hrvatski se kaže poštovani kolega, cijenjeni kolega, glasoviti kolega, dragi kolega", navodi jezikoslovac Protuđer.

Jezikoslovac Ilija Protuđer otvorenim se pismom obratio javnosti i predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću iskritiziravši premijerovo (ne)poznavanje hrvatskoga standardnoga jezika. Otvoreno pismo pod naslovom “Milanović loše govori hrvatskim standardnim jezikom!” prenosimo u cijelosti.

“Predsjednik Vlade RH prigovara i omalovažava (on misli da ga omalovažava) predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da ne zna engleski. Međutim, on sam ne zna hrvatski standardni jezik i ne želi ga naučiti, jer da je želio, to je mogao učiniti u proteklih dvadeset pet godina.

Uz to ističe kako on, Milanović, zna engleski jezik, ja bih dodao i srpski, ali i to da nedovoljno zna hrvatski pa bi trebao uzeti prikladne priručnike iz kojih će naučiti hrvatski standardni jezik i zaboraviti onaj kojim govori, a mnogi su ga zvali srpskohrvatski.

Samo u kratkoj izjavi RTL-u, u dvjema ili trima kraćim rečenicama 12. rujna 2015., izrekao je nekoliko srbizama i nepravilnosti, primjerice rekao je srbizam uputstvo > u hrvatskom jeziku kaže se uputa ili naputak, zatim umjesto izrečenoga srbizma nadležan > treba reći mjerodavan ili ovlašten, za srbizam ne talasaj od talas > u hrvatskomu opet ima više inačica > treba reći ne valičaj – od val ili ne ljuljaj od infinitiva ljuljati ili ne bibaj – glagolska imenica bibanje.

S obzirom na to da loše govori standardnim hrvatskim jezikom, često rabi i mnoge tuđice čije značenje većina slušatelja ne zna, primjerice u spomenutoj kratkoj izjavi: ziheraški ili špekulira. Izrekao je i riječ muljanje, što ne priliči rječniku predsjednika Vlade RH.

Nadalje:

(izvor: Dnevnik.hr, 30. svibnja 2015.)

U razgovoru, koji je trajao desetak minuta, izrekao je toliko srbizama, nepotrebnih tuđica, gramatičkih, stilskih i leksičkih pogrješaka da je teško povjerovati da je to bilo tako.

Najprije treba reći da je obilježje srpskoga jezika prihvaćanje tuđica, a u hrvatskomu standardnom jeziku tuđice se rabe, tek onda kada za njih nemamo odgovarajuću zamjenu, dakle hrvatsku riječ.

Stoga nepotrebne tuđice ne treba govoriti u hrvatskomu standardnom jeziku. Ako govornik rabi tuđice, onda on ne zna hrvatski jezik ili ga ne želi pravilno govoriti.

Evo samo nekih tuđica koje je predsjednik Milanović izrekao u desetominutnomu razgovoru, neke i više puta: kontinuitet, konferencija, probleme, resora, situacija, tenzije, respekt, interes, stereotipan, artikulacija, komponenta, debata, kriteriji, trendovi, apsolutno, dezorijentiran, konkurencija, polemika, suficit, deficit, racionalan, debatno, respektiranje, model, bazirajte, inercija, superiorni, opozicija, funkcioniraju, aktivnosti, autoriteta, autonomija, fer …

Uz nepotrebne tuđice, kao neprihvatljivu govornikovu (Milanovićevu) osobinu, ovdje ističem izgovorene srbizme, koji su svojstveni samo srpskom jeziku, dok hrvatski jezik za njih ima svoje riječi: tri i po > tri i pol, ogroman > golem, štetu branitelja – ovdje je pogrješka što rabi imenički srpski genitiv, hrv. je braniteljsku štetu; u srbizme ubrajamo i tzv. dakavicu, primjerice: nema smisla da razgovaramo, da vodimo, da vanjsku politiku > hrvatski bi se reklo bez veznika da; obaveze > obveze; riječ – tuđica varijanta svrstao bih u srbizme zbog opće prihvaćenosti u srpskomu jeziku, a hrv. se kaže inačica …

Sljedeće bih pogrješke nazvao stilskim i leksičkim: tiskovna konferencija > konferencija za novinare; ja bi > ja bih; moj stav je jasan > moje stajalište ili motrište ili gledište je jasno ili moje mišljenje je jasno (riječ stav trebalo bi rabiti u značenju položaja tijela, npr.: klečeći stav i sl.); poso > posao; preko 40% > više od 40%, preko 4% > više od 4%; skoro 50% > gotovo 50% – hrvatska norma preporuča, primjerice: skoro je podne, a gotovo je 50 posto odrađenoga i sl.; Milanović previše rabi riječ stvar u prenesenomu značenju (ne samo on), a trebalo bi samo u doslovnom. Tako kaže: Kako sada stvari stoje? > Kakvo je sada stanje ili slično, samo ne rabiti riječ stvar; Često govori: Na kraju krajeva, a trebao bi reći na koncu konca. Pogrješno rabi značenje riječi broj i brojka: Napominjem da je 345 broj koji se sastoji od brojki 3, 4, i 5.

Nadalje:

(izvor: HRT, 8. rujna 2015.)

Ovdje ne ću ponavljati uobičajene tuđice koje često i previše rabi. Dajem samo

srbizme, stilske i gramatičke pogrješke:

Srbizmi: sistemski smo ulagali > sustavno smo ulagali, u sredini iz kojih dolaze > sredina je u hrvatskomu jeziku polovica, a ovo bismo hrvatski rekli u mjestu ili u kraju ili u području i sl. iz kojih dolaze; često govori naprosto je tako, a naprosto je isto kao i prosto je tako što pripada srp. jeziku. Za srbizam naprosto u hrvatskomu kažemo jednostavno ili zaista ili uistinu ili zapravo je tako i sl. (treba reći da u drugomu značenju riječ prosto je hrvatska riječ: prosto ili vulgarno, prosto ili slobodno); milion ljudi > milijun ljudi; generacija > naraštaj; debata – ova je riječ ponajprije tuđica, a tek onda srbizam, samo što se u posljednje vrijeme sve više nepotrebno rabi u hrvatskomu jeziku > rasprava, raspra; centru Zagreba – ovdje su dvije pogrješke, najprije rabi imenički srpski genitiv, hrv. je zagrebačkomu centru > središtu; moreplovac > pomorac; nadležnost premijera – ovdje su tri pogrješke, najprije rabi imenički srpski genitiv, hrv. je premijerova nadležnost > predsjednikova mjerodavnost; podrška > potpora ili oslonac ili uporište ili pomoć.

Stilske pogrješke: čekali smo neko vrijeme – što ovdje znači riječ neko; stranka je prisutna na lokalnoj razini – ljudi su prisutni, a ne stranka; rastu bitne brojke – što su to bitne brojke; nezaposlenost niža > manja; skoro izgubila > gotovo izgubila; preko 40 posto > više od 40%; dobre stvari, bitne stvari – već sam objasnio stvarno i metaforično značenje i uporabu riječi stvar.

Gramatičke nepravilnosti: poso Vlade – ovdje su dvije pogrješke, najprije rabi imenički srpski genitiv, hrv. je Vladin posao, a riječ poso treba izgovoriti posao.

Nadalje

(izvor: Dnevnik.hr, 26. rujna 2015.)

Ni ovdje ne ću ponavljati uobičajene tuđice koje često i previše rabi. Dajem samo

srbizme i stilske pogrješke:

Srbizmi: tzv. dakavica koja pripada srpskomu jeziku: na upit novinara: Jeste li vi spremni za izbore, odgovorio je: Da. Trebao je odgovoriti: Jesmo; čujem naprosto > čujem jednostavno; izuzetno > iznimno; debata > rasprava, raspra.

Stilske pogrješke: Sljedeća dva primjera zorno govore o lošoj stilizaciji i povezivanju riječi u rečenicu, primjerice: Mislim da, i ne vani ili: Ali da, u velikoj mjeri; skoro dvije godine > gotovo dvije godine, glasati za nas > glasovati za nas, kroz tu liniju – prijedlog kroz ne treba rabiti u značenju sredstva i načina.

Nadalje: U Saboru RH

(izvor: Dnevnik.hr, 11. prosinca 2013.)

Odgovarajući Karamarku u Saboru RH započinje obraćanjem na srpskom, iako Hrvati imaju puno dobrih i pravilnih izraza. Dakle, Milanović se obraća Karamarku srbizmom Uvaženi kolega, a hrvatski se kaže poštovani kolega, cijenjeni kolega, glasoviti kolega, dragi kolega …

Predsjednik bi Milanović trebao pravilno govoriti hrvatskim standardnim jezikom u javnom političkom nastupu i životu.Tako bi javno iskazivao poštovanje prema građanima koji nisu njegovi prijatelji i ne moraju trpjeti njegov loš hrvatski standardni jezik. Svaki predsjednik Vlade RH mora govoriti standardnim jezikom!

Neka se ugleda na britanske političare i kraljevsku obitelji koji svi govore engleskim standardnim jezikom. U suprotnome, svaki javni nastup građani doživljavaju omalovažavanjem i vrijeđanjem hrvatskoga jezika i hrvatske države.

Prema tome predsjednik Milanović najprije mora pomesti ispred svojih vrata, a to znači naučiti hrvatski standardni jezik, a onda popovati Karamarku da nauči engleski.”

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/j ... zik-829813
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Izbjeglice ili Huntingtonov sukob civilizacija?

Srijeda, 16 Rujan 2015 9:22 Autor: admin 0 Komentara

Popustljivost SDP-ove Vlade prema izbjeglicama, stav dobrodošlice je potpuno suprotan stavu susjednih zemalja koje su imala iskustvo izbjeglica. Upućuje to na namjeru vladajućih da na kraju mandata ostave svojim nasljednicima problem i to kakav.

Metoda identična onoj kada su komunističke vlasti uoči višestranačkih izbora, kada je bilo izgledno da ih gube, predali oružje teritorijalne obrane u skladišta JNA ‘na čuvanje’.

Dakle SDP se priprema za razdoblje u kojem će biti oporba i to na način da budućoj vlasti maksimalno zakomplicira upravljanje državom.

U emisiji su gostovali odvjetnik Zvonimir Hodak i novinar Elvis Duspara koji je i sam doživio sudbinu izbjeglica iz BiH.

Liberalizam je ideologija civilizacijskog samoubojstva. Naivna je ideja stranaka ljevice koje podupiru primanje izbjeglica ako misle da će im nakon njihovog uklapanja u društvo to postati jaka glasačka potpora.

Među izbjeglicama iz ratom zahvaćene Sirije se nalaze ljudi iz drugih zemalja, ekonomski imigranti, koji bacaju dokumente i predstavljaju se da su iz Sirije, koriste gužvu. Europa i Hrvatska nisu svjesni tko im sve na taj način dolazi pod nazivom izbjeglica.

Premijer Zoran Milanović izjavio je kako očekuje da će izbjeglice u svojoj ruti prema zapadnoj Europi nastaviti istim putem kroz Mađarsku, koja im je samo kanal do Njemačke, nakon čega će ih trebati raspodijeliti po Europi, uključujući i Hrvatsku. Ta je izjava političko slijepilo, smatra Hodak

Ti ljudi žele u Njemačku, do te mjere da čak ni Austrija nije dovoljno dobra i to se ne može zaustaviti. Po premijerovim , nakon što dođu do Njemačke izbjeglice će trebati raspodijeliti po Europi, u čemu će morati sudjelovati i Hrvatska. “Radi se o par tisuća ljudi, što je u odnosu na pola milijuna, koliko smo imali srce i dušu primiti prije dvadeset godina, beznačajno”. Izbjeglice iz BiH koji su bili Hrvati imali su velikih problema zaživjeti u Hrvatskoj. Kako će to uspjeti ljudima koji su druge vjere, nacije i jezika, zapitao je novinar Duspara.

Izjavu zamjenika ravnatelja policije Zlatka Sokolara da će se većina izbjeglica, nakon što budu popisani, neće zadržavati u Hrvatskoj, nego će nastaviti put na sjever Hodak smatra budalaštinom jer su Slovenci poznati kao multikulturalna sredina koja briše sve svoje manjine iz Ustava.

http://croative.net/?p=36544
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Vukovarsko-srijemski župan Galić: humanitarna katastrofa, Vlada nesposobna

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izjavio je u četvrtak u Tovarniku da su unatoč velikom zalaganju mještana Tovarnika, hrvatskih policajaca i Hrvatskog Crvenog križa, svi planovi za koje je tvrdila hrvatska Vlada da postoje, jutros pali kao nepostojeći, čime je Vlada potvrdila svoju nesposobnost i neodgovornost, naglasivši da je riječ o humanitarnoj katastrofi.

Prema podatcima Ministarstva unutarnjih poslova od jučer ujutro do danas u 10,50 sati u Republiku Hrvatsku iz Srbije je ušlo ukupno 6200 migranata.

Župan Galić na konferenciji za novinare u Tivarniku pozvao je Vladu da hitno napravi plan za rješavanju humanitarne izbjegličke krize, te da osnuje Krizni stožer koji bi bio smješten na željezničkom kolodvoru u Tovarniku, na kojem se trenutačno nalazi nekoliko tisuća migranata pristiglih noćas iz Srbije.

Oni čekaju željezničku kompoziciju kako bi ih prevezla prema Zagrebu.

Predložio je izgradnju privremenih smještajnih kapaciteta duž koridora željezničke pruge Tovarnik-Vinkovci, rekavši kako bi se na tom prostoru moga smjestiti veći broj imigranata čime bi se izbjegla njihova nazočnost u naseljima.

“Ne može se po pet tisuća ljudi poslati vlak kapaciteta tisuću ljudi i to nazivati planom, netko za to mora odgovarati”, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Galić.

Ocjenivši je da Državna uprava za zaštitu i spašavanje 112 upravo u svom nazivu nosi i ocjenu svog rada u ovoj katastrofi – jedinica i dvojku, a hrvatska Vlada čak ni to.

Mještani Tovarnika i Lovasa strahuju zbog velikog broja migranata koji neprestano pristižu

Načelnica Općine Tovarnik Ruža Veselčić Šijaković izrazila je strahovanja mještana Tovarnika velikim brojem migranata koji iz sata u sat pristižu u to srijemsko mjesto koje ima oko 1500 stanovnika.

Također je naglasila kako Tovarnik ne raspolaže kapacitetima za smještaj većeg broja migranata koji u Tovarnik pristižu i kroz kukuruzna polja što unosi strah u mještane dok se djeca boje ići i u školu.

I načelnica općine Lovas koja graniči s Tovarnikom, Tanja Cirba, rekla je da su mještani Lovasa vrlo zabrinuti.

Lovaščani su vrlo senzibilni u ovoj situaciji jer su i sami prošli tragediju progonstva u Domovinskom ratu, ali naši kapaciteti za smještaj su vrlo skromni, kazala je.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun koji je kazao kako Grad Ilok može osigurati smještaj i prehranu za oko tisuću migranata. U Ilok je jučer prisiglo 86 migranata od kojih 14-tero djece, dodao je.

“Ne znamo što će biti niti večeras, a kamoli sutra. Ovdje se događa humanitarna katastrofa”, upozorio je načelnik Stožera zaštite i spašavanja Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić, rekavši kako Stožer čini sve ne bi li se ublažila humanitarna katastrofa koja se događa u Tovarniku, ali da su limiti službi na terenu vrlo ograničeni.

Migranti i izbjeglice iz Sirije, Afganistana i susjednih država od srijede ujutro pristižu u Hrvatsku autobusima iz Srbije, nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu prema Srbiji, a srbijanske vlasti preusmjeravaju ih u Hrvatsku.

Migranti se zatiču na područjima policijskih postaja Tovarnik, Ilok i graničnog prijelaza Batina, naveli su iz MUP.

http://narod.hr/hrvatska/vukovarsko-sri ... nesposobna
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Naš Premijer se dokazao cijelom svijetu kao nesposoban, samo mi još mislimo da je on dio “najsposobije Vlade”

18th, 2015 u Aktualno, Događaji, Hrvatska, Političke obmane, Svijet Objavio/la Vladimir

Našem Premijeru je trebalo manje od 24 sata da cijelom svijetu pokaže i dokaže koliko je nesposoban, neznajući, izvan pameti, .. ..
..da ne zna ni osnovne stvari pametno promisliti i na njih adekvatno reagirati.

Sad, na svijetu je da sami donesu svoj sud .. .. ali mi se ne možemo niti ne smijemo igrati našim sudbinama !

Svijetske novinske agencije donose vijest da je Hrvatski Premijer već nakon 24 sata promijenio svoje mišljenje o imigrantima. Pokazuju i slike na kojima je vidljivo kako Hrvatska policija postupa pendrecima prema civilima !

On je pozvao imigrante, pa onda nasrnuo na njih.
Tisuće imigranata, a mi bi trebali uzeti prema broju stanovnika i BDP-a, nezaposlenih, .. preuzeti najviše 500 imigranata.

To je osramoćenje cijelog naroda, da je on šutio jedan dan, prije nego što EU ne bi donijela svoj plan zatvaranja granica, imigranti ne bi ni krenuli prema nama.

Sada mi imamo u zemlji oko 10.000, (možda i više ) u Sloveniju krenuli 15 ljudi (gle, isto kao i iz srbije u Hrvatsku prekojučer krenuli 15 ljudi a ostali mimo graničnih kontrola. Mi smo prihvatili sve, legalne i ilegalne. Bolje da ih mi imamo na grbači nego srbija.

Slovenija je i one legalne vratila u Hrvatsku, mi nismo ni ilegalce vratili u srbiju !

CK Hrvatske kaže da imamo potrebna sredstva za oko 1 mjesec dana. To su rekli kada je bilo oko 7.000 imigranata, Sada ih je više, koliko to ne znam ali minimum za 50 % više. To znaći, da će zalihe za tri tjedna presušiti.

Sada ako uzmemo koliko je naš narod osiromašen (i to javljaju svijetske novinske agencije !, a bili smo i u ratu bogatiji !!) za tri tjedna čemo biti na dnu !!

A što bi bilo da Hrvatsku zadesi recimo potres? Mi onda nečemo imati niti najosnovnija sredstva za preživjeti.

Stvarno je `ova Vlada` najsposobnija. Uspijala nas je do kraja dokrajčiti !

A mi gledamo, šutimo .. .. i samosažaljevamo se, i razmišljamo da li čemo glasovati za Yugosipovića, Milančeta, .. Pusićku, .. ili bilo kojeg komunistu – jugoslovena – regionalca – prikrivenog velikosrba.

I tak nas oni vuku za nos već 20 godina, vračajući nas u neke regije, .. protiv čega smo se borili od 1990. – `95.
Vračaju nam čirilicu, osuđuju nas zbog razbijanja čirilićnih ploća a srbe niti ne pitaju zašto je razbio glavu Hrvatu !!

http://www.gradjanska-akcija-official.c ... ije-vlada/
Post Reply