Ovrhe nad građanima RH

Neobavezna rasprava bez svađa.
shooter9
Not Qualified
Not Qualified

Re: Ovrhe nad građanima RH

Post by shooter9 »

Zaista ste bili opširni i temeljiti svi postovi se mogu sažeti u par riječi ,jednostavno da se zgadi čovjeku u kojoj to "demokraciji" živimo i uživamo jer po našim političarima nismo niti svjesni koliko nam je dobro.
No Peace without Justice !, a mnogi ljudi su živi samo zato što je protuzakonito pucati u njih.
Guns do not hurt people
PEOPLE HURT PEOPLE
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Maaaaa svjesni smo!

Ali naša vlast je prekulturna da nam u lice kaže koja smo mi zapravo nezahvalna,nekulturna i bahata gamad od...roblja.
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
king
Beginner
Beginner

Post by king »

Mislim da se neće ništa bitno promijeniti sve dok svaki od nas,
pojedinačno ili skupno, ne odluči reči "DOSTA". Ako se osvrnemo
malo u nazad, kod nas nije bilo ozbiljnijih izljeva negodovanja niti
građanskog neposluha. Zašto bi onda naši vladari išta promijenili
u svojim postupanjima? Naprave nešto, nitko ne vrišti (novinari
ionako uvijek nešto kake pa ih to više ne dira), pa zato nemaju
potrebu reagirati na to i onda nastave sa još žešćim sranjima i
još većim lopovlukom.
Dakle, bez ozbiljne reakcije nas "ugroženih", neće biti promjene
u postupanju vladara, što državnih što lokalnih.

Prestanimo se sažaljevati sami nad sobom.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Kako je Hrvatska pala u dužničko ropstvo

Na sudu ovrhu čeka 165.000 građana kojima su blokirani računi, 36.000 poduzeća i 20.000 obrtnika. To je još 200.000 građana. Pritom će svi oni koji su pokrali narod u privatizaciji te vladini i saborski dužnosnici i njihova birokracija s plaćama od 10, 15 do 20.000 kuna, bez problema moći uredno podmirivati sve račune.

Autor: Karino Hromin Sturm|

Petak, 18.11.2011 11:10

Poslije raspada Jugoslavije 1991. g. proračun smo završili s 500 milijuna dolara pozitive. Nažalost to je bila jedina pozitivna godina do današnjih dana. Nabrojat ćemo kardinalne greške ekonomske politike naše Vlade kojima su narod bacili u dužničko ropstvo.

Prva greška

MMF je Vladi zabranio uzimanje kredita od Narodne Banke - samofinanciranje. Tako se država počela zaduživati u inozemstvu.

Te zabrane HNB i Vlada se pridržavaju do danas, što je u suprotnosti s člankom 53. Ustava RH.

Druga greška

Sljedeći katastrofalan potez bila je politika raspuštanja velikih privrednih sustava. Mnoge tvornice su nestale, a radnicima pred mirovinu masovno je dokupljivan staž. Ostali radnici su odlazili na burzu, ustvari na ulicu.

Treća greška

Politika prekida svih privrednih odnosa s bivšim socijalističkim i nesvrstanim zemljama.

Samo s Rusijom Hrvatska je imala razmjenu izvoz-uvoz od 8,0 mlrd. $ godišnje, nekad i više. Danas 2011. g. imamo 500 mil. $, od toga je uvoz plina u Hrvatsku 450 mil. $, a naš izvoz oko 50 mil.$. Hrvatska pokrivenost uvoza izvozom sa svim zemljama je ispod 50%.

Četvrta greška

Doktrinu šok terapije i neoliberalizam Hrvatska je prihvatila od američkog ekonomista prof. Jeffreya Sachsa, koji je po nalogu MMF-a obilazio sve zemlje u tranziciji. Provodi se i danas.

Peta greška

Pretvaranje društvene imovine u državnu i zatim rasprodaja, pod izlikom da se „nije znao titular vlasništva“! To je velika LAŽ. Razlog da se prikrije pljačka imovine naroda.

Šesta greška

Privatizacija. Postavljeni direktori po nalogu bi uništili poduzeće, da bi ga zatim odabrani kadrovi uz menađžerske kredite jeftino kupili.

Menađžerski krediti fingirani su tako da je budući vlasnik jednostavno stavio poduzeće pod hipoteku, a poduzeće mu je kod banke svojim prihodima otplaćivalo njegov privatni kredit. Pri tom vlasnik najčešće nije isplaćivao plaću radnicima i nije uplaćivao doprinose, zdravstveno, mirovinsko, samo da bi uredno banci otplatio svoj kredit.

Sedma greška

Državna revizorica gospođa Krasić podnijela je izvještaj Saboru da je 97% privatizacije protuzakonito. Ali nitko nikada nije podnio niti jednu kaznenu prijavu.

U privatizaciji smo izgubili 80% proizvodnje (tvornica).

Osma greška - Nelikvidnost države

Oko 36.000 poduzeća, obrtnika i kooperanata država je bacila u blokadu i stečaj jer im zbog nelikvidnosti nije plaćala naručenu robu.

Deveta greška - Pravna regulativa

Hiperinflacija zakona po hitnom postupku stvara koliziju i konfuziju, kako bi opljačkana društvena imovina i pretvorba postala legalna za pljačkaše.

Za 20 g. doneseno je 4.000 zakona i akata, plus je ugrađeno 100.000 stranica prijevoda zakonodavstva EU, a Lisabonski Ugovor je izglasan, a da ga ni Vlada ni Sabor ne posjeduju.

Deseta (plan) - Ratna agresija Srbije

Zauzeli su nam 70% teritorija, ubili 12.000 ljudi, iskorištavali naša prirodna bogatstva, opljačkali sve do čega su došli, a kada smo ih protjerali, ostavili su nam milijune mina.

Jedanaesta greška -Privatizacija Banaka

U stečaj je bačeno 25 banaka. Ostale banke sanirane su novcima poreznih obveznika prema podacima s 50 do 80 mlrd. kuna, a prodane za 7 mlrd. kuna. Tako je danas u Hrvatskoj 95% banaka u stanom vlasništvu.

Dvanaesta greška - Pljačka stambenog fonda

Prema Zakonu o privatizaciji stanova, nosioci stanarskog prava mogli su otkupiti stan.

Nepravda je učinjena stanarima koji su stanovali u privatnim stanovima. Zaštićenim stanarima trebali su osigurati barem ravnopravno pravo otkupa stana, a bivše vlasnike su trebali obeštetiti.

Ovdje se radi o čistoj pljački svih građana koji su po drugi puta platili svoj stan.

Trinaesta greška -Međunarodni Monetarni Fond

MMF nastupa pod okriljem UN-a, a postavljen je kao svjetski financijski policajac za utjerivanje dugova.

Međunarodni sustav financiranja i otplate podešen je tako da se državi odobri kredit, a zatim joj se postavljaju razni uvjeti, pa se kredit ne odobri u cijelosti, te se ucjenjuje pod raznim izlikama, a kada prođe određeno vrijeme zavlačenja, državi je obično potreban dvostruki iznos, koji se odobrava.

No država mora najprije vratiti prvi kredit i kamate, a kako to s prvom tranšom nije uspjelo, tako se namjesti i za drugu tranšu, tako da glavnica stalno raste, a s većom glavnicom rastu i kamate.

Tako u praksi kod zaduženih država, 80 do 90% sredstava narednih tranši ostaje u banci za povrat duga, a svega 10 do 20% sredstava sjedne na račun države, koja je tako stalno u besparici.

Četrnaesta greška -Doktrina privatizacije

Već 20 g. nas uvjeravaju da je dobro sve rasprodati, da će strateški partner bolje upravljati, stranci će bolje raspolagati našom imovinom i financijama i bit ćemo bogatiji. Naša vlast i stranci tako nam otvoreno kažu da smo nesposobni i glupi, a u stvarnosti nas ovom doktrinom pljačkaju.

Ovo su glavni pravci padanja u dužničko ropstvo, a ima još mnogo manjih, također vrlo značajnih financijskih čimbenika.

Rezime dužničkog ropstva

Jedna trećina: opljačkali i uništili privredu 'naši lopovi' - šteta oko 1.000 mlrd. eura.

Druga trećina: opljačkali su nas, opustošili i zagadili zemlju minama naši susjedi Srbi, šteta oko

500 mlrd. eura.

Treća trećina je u bankama koje su bačene u stečaj i privatiziranim bankama - šteta oko 500 mlrd. eura.

To je ukupno 2.000 milrd. eura revalorizirane štete za 20 g. samostalnosti Hrvatske.

Mala, osiromašena ratom, Hrvatska s 4,2 mil. stanovnika za to je vrijeme uvezla (i platila) robe iz

EU u vrijednosti 360 mlrd. eura.

To je 18% od 2.000 mlrd. eura ukupne štete koju smo imali u Hrvatskoj.

Zamislite da nismo imali štetu.

EU nam daje pretpristupne fondove 3,5 mlrd. eura uz „condicio sine qua non“, uvjet za kojeg oni znaju

da ne možemo ispuniti, pa smo od toga iskoristili, kaže V. Pusić, samo 4%.

Od 1991. g. i pozitive 500 mil. $ do 2011. g. vanjsko zaduženje Hrvatske popelo se na 47 mlrd. eura.

Unutarnji dug narastao je na 40 mlrd. kuna. Garancije i obveznice 10 mlrd. eura.

To je ukupno 75 mlrd. eura duga pa je svaki Hrvat zadužen 18.000 eura.

Uz ovakvu Vladu i njezinu ekonomsku politiku, zaduženje će se povećavati geometrijskom progresijom te za 7 g. i ranije možemo očekivati dug od 200 mlrd. eura, srazmjerno Grčkoj.

Tko će platiti dužničko ropstvo?

Danas siromašnog stanovništva ima 85%, srednjeg sloja 13%, dobro stojećeg i bogatog 2%.

Upravo na snagu stupa Zakon o javnim ovršiteljima, NN 139/10., a ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u tajnosti je imenovao prvih 20 ovršitelja.

Ovršitelji imaju ovlasti veće nego Uskok i odvjetništvo. Mogu vam po noći upasti u stan, pretražiti vas i zaplijeniti stvari, novac i sve što smatraju za shodno. Na televiziji je 6.11. 2011. g. jedan ovrhovoditelj važno izjavio da će to pokrenuti gospodarstvo. Bravo za ministarstvo pravosuđa, očito je da tamo sjede stručni ljudi koji su našli rješenje za izlazak iz krize.

Na sudu ovrhu čeka 165.000 građana kojima su blokirani računi, 36.000 poduzeća i 20.000 obrtnika. To je još 200.000 građana. Ti građani su ostali bez posla, bez sredstava za život, ne mogu plaćati režije, komunalije, grijanje, hraniti svoju djecu ni pokrivati osnovne egzistencijalne ljudske i obiteljske potrebe. Uz 800.000 penzionera, to je 1.165.000 siromašnih građana. Za godinu dana biti će ih 2 milijuna.

Pritom će svi oni koji su pokrali narod u privatizaciji te vladini i saborski dužnosnici i njihova birokracija s plaćama od 10, 15 do 20.000 kuna, bez problema moći uredno podmirivati sve račune.

Na njih se taj zakon neće odnositi, pa znaju oni da su donijeli zakon i glasali za narod!

A tko će brinuti za NAROD u dužničkom ropstvu ???
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

P*čka vam materina, odblokirajte mi račun, bando lihvara!

'Vjerojatno bi bilo previše da me prije blokade računa netko obavijesti da mi je račun pred blokadom pa da dođem i podmirim dug, jer pojma nemam da ikome išta dugujem. Radi se o mojem novcu pa minimum civilizacijske kulture i običaja poslovanja zahtjeva da znam tko i zašto i kojim pravom mi uzima moj pošteno zarađeni novac', piše jedan revoltirani poduzetnik.

Autor: K.K. Photo: wallpapersČetvrtak, 29 Studeni 2012 10:47

Pismo objavljeno na Facebook stranici 'Anonymous Croatia' jedan je od najjasnijih dokaza države koja ne funkcionira i u kojoj je najveći postotak žrtava i dalje sloj nevinih ljudi koji pošteno rade svoj posao. Pročitajte pismo koje je, kako kaže sam autor, 'napisano iz čiste satisfakcije' i koje vam necenzurirano prenosimo u cijelosti:

'Lijepo molim vašu usranu agenciju da me obavijesti prilikom blokade računa kako bi znao da mi je račun blokiran.
Vjerojatno bi bilo previše da me prije blokade računa netko obavijesti da mi je račun pred blokadom pa da dođem i podmirim dug, jer pojma nemam da ikome išta dugujem.
Radi se o mojem novcu pa minimum civilizacijske kulture i običaja poslovanja zahtjeva da znam tko i zašto i kojim pravom mi uzima moj pošteno zarađeni novac, a to nisam uspio saznati. Od mene se očekuje da platim što god traže i zahvalno očekujem da mi se smiluju.

Znam samo ovo: račun blokiran, blokirao ga PBZ po nalogu Fine, opis plaćanja zapljena Ovrpl-8242/12, zapljena Corporate.

Tko koga tu i zašto ostaje nepoznanica i ovima iz PBZ-a. Jebu mene to mi je jasno ali ostaje nejasno kojim povodom.

Na šalteru fine radi neki jadnik na koga se svi deru, a alkohol, odnosno miris konjaka iz njegovih usta namirisao sam odmah iako je ispred mene bilo 10 ljudi.
Od njega sam uspio dobiti cifru i broj računa, ostalo je promrljo i pozvao onoga iza mene. Tko se ne bio propio na tom radnom mjestu, nije mu za zamijeriti, puno bolje odmah zaposliti kronera.

Legalni razloga da me netko blokira jer mu nešto dugujem ne postoji jer sve svoje račune podmirujem uredno i na vrijeme i u desetogodišnjem poslovanju nikad nismo bili u blokadi.

Ovako moram strepiti pri svakom dolasku u banku, jer ne znam dali me je ovrhovoditeljska mafija izreketarila ili nije.
To je važno iz razloga jer plaću isplaćujem još i šestorici poštenih i marljivih radnika, koji su svojim radom zaradili svoju plaću i red je da plaća bude na vrijeme isplaćena, i da kucnem u drvo deset godina nije im kasnila niti jedan jedini dan.
Molim lijepo, da vašem pretpostavljenom, a on pak svom, i tako do vrha, prije nego što mu dođete popušiti uz jutarnju kavu prenesete ovu poruku.

Vi koji ovo čitate i svakodnevno ližete svojim šefovima da bi zadržali posao poručite da mijenjaju stvari, jer ovako neće još dugo. To je čista matematika.
Ako je 200.000 ljudi pod ovrhom, 350.000 na burzi, ne mogu platiti svoje račune, onda budite toliko razumni da sa ovom manjinom koja radi i redovno plaća civilizirano postupate.
Jer oni plaćaju da vaša djeca imaju učitelje u školi, da vaši roditelji imaju mirovine, da možete ići doktoru i stotine drugih prireza, doprinosa, poreza... i kurca i palca.
Odvratni gadovi, bez morala i savjesti, za zaštitarima na vratima koje mi plaćamo, a vi ubirete mjesečno minimalno 10.000 kn naše love + službeni auto +dnevnice +pun kurac povlastica, sramite se. Vi ste i uzrok a posljedica je svaki onaj jadnik čija se egzistencija svodi da roni po kontejneru i traži boce. Srce mi puca od tuge i neopisivo sam ljut kad lovu moram dati vama, a ne starici od osamdeset godina koja kopa po smeću.
Ne vidite vi nikoga, osim samog sebe i sami sebi ste svrha, naše je da radimo, a vaše da pljačkate, izvrćete zakone, i još da vam popušim. Previše vas je koji ližete i pušite, a onih sa jajima sve je manje i po Darwinu ta neravnoteža ne može dugo trajati. Stvarno mislim da većina besposličara na izmišljenim radnim mjestima dobivenih po rodjatskoj liniji misli da njihovu plaću donosi roda. Jer stvarno mislite da je to u redu? Znam da znate da nije ali vas zaboli kurac za to! Moral, humanost, jebeš to, to se riješi za pol sata na misi nedjeljom.

Iz srca vam želim da se svojim BMW-om zavaljeni u kožno sjedalo sa 200km/h zaletite u zid, i ostanete tamo zakucani jer bi tada ljudi u ovoj zemlji bolje živjeli. Za vama vjerojatno ni rođena mater ne bi plakala, plakali bi jedino vlasnici hotela i restorana u kojima punite svoje trbušine, našim novcem. Hranidbeni lanac kako ste ga vi izglasali funkcionira besprijekorno.

Pun mi je kurac bespomoćnosti i beznađa, i plaćanja za svakog uhljeba kojemu se ne može dignuti, pa misli da može po zakonu, uzimati plodove tuđeg rada uz to me besplatno pojebati. Dosadilo mi je izigravati Jozefa K. pred vašim šalterima, i pozivati velike bossove, koji su uvijek zauzeti jer rješavaju velike i važne stvari. I među štakorima ima više reda.
Vaš mentalni sklop funkcionira jedino kada treba negdje uhljebiti svoju guzicu, i to na taj način da osoba A odlazi na položaj B, B na C, ne nužno tim redom.
Molim da mi objasnite koji kurac znači zapljena corporate, jer taj termin nisam našao ni u jednom rječniku, pa pretpostavljam da je to sinonim za reketarenje poduzetnika.

I za kraj odblokirajte mi račun bando lihvara kako bi mogao živjeti i raditi jer ne držim novce u čarapi, pička vam materina!

sa prezirom i gađenjem, Stoka Sitnog Zuba'
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade 12.12.2012. prokomentirao je slučaj ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i njegove imovinske kartice, prenosi Jutarnji.hr.

- U vašem slučaju ne radi se sukobu interesa, nego o propustu. Zbog ovakvih stvari prozivat će nas oni koji u svom oku ne vide balvan-revoluciju, a kod drugoga vide trn. Tu nema sukoba interesa, ali i ma propusta. Nemojte da se to nekome dogodi, nemojte da nas love na ovakvim sitnicama“, poručio je Milanović, pozvavši Jakovinu da ispravi propust.

Jakovina, podsjetimo, nije svoju tvrtku prebacio na treću osobu, što je po zakonu bio dužan. K tome, tvrtka je dužna javnom poduzeću Hrvatske šume, u čijem nadređenom tijelu Jakovina sjedi kao resorni ministar.

Milanović je i ostalim članovima Vlade poručio da im se takvi propusti ne smiju događati. Stoga ih je pozvao da u zakonu provjere što treba napraviti da se ne bi događali slični propusti.

PSD

Hrvatski seljački savez: Tražimo ostavku ministra Jakovine

Hrvatski seljački savez zatražio je u srijedu 12. prosina od ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine da podnese ostavku na dužnost ministra u Vladi RH. "Smatramo da nitko u našoj državi ne može obnašati dužnost ministra u Vladi RH, a istovremeno ne poštivati zakone niti odluke Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora", rekao je Mijo Latin, predsjednik HSS na konferenciji za novinare u Gudovcu.

Latin je rekao da o ministru poljoprivrede ovisi 200 tisuća poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava te da ministar poljoprivrede ne može biti osoba koja nije bila u stanju voditi svoju poljoprivrednu apoteku nego ju je dovela do bankrota i ostala dužna 150 tisuća kuna, između ostalog i državi.

"Pitamo se da li se u našoj državi zakon primjenjuje prema svima jedanko, jer je 7 tisuća seljaka korisnika državne potpore ostalo bez te potpore zato što su bili dužni državi i postali su predmet ovrhe, a vidimo da do danas nitko nije pokrenuo postupak ovrhe prema ministru Jakovini, premda je i on dužan državi", rekao je Latin.

M. Piškor
Fratt
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by Fratt »

Dok ovo sve citam osjecam neopisivi bijes i tugu u isto vrijeme,sta je sa prokletim referendumom o EU,receno je da ce se propisivati jos jednom...
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Notorna je činjenica da nismo svi isti, iako bi prema Ustavu i Zakonima trebali biti.
Onim "jednakijima" je 150.000 kuna duga SITNICA, dok nekome blokiraju račun za 80 kuna duga...
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

I Hrvatska će učiniti isto što i Island: Odbit će otplaćivati ilegalni strani dug?!

Braniteljska stranka Zavjet za Hrvatsku uskoro će građanima na trgovima svih većih gradova ponuditi da potpišu peticiju za provođenjem referenduma o obustavi otplate vanjskog duga, te za zaustavljanje svih ovrha.
Autor: Damir Kramarić Photo: Pixsell Utorak, 18 Prosinac 2012 22:51

Ono što su bez većih problema u zadnjih desetak godina učinili Island, Ekvador i još neke zemlje - koje su odbile otplaćivati nelegalni vanjski dug - mogla bi u dogledno vrijeme učiniti i Hrvatska. Braniteljska stranka Zavjet za Hrvatsku uskoro će, naime, građanima ponuditi peticiju za provođenjem referenduma o obustavi otplate vanjskog duga, te za zaustavljanje, odnosno odgodu, svih ovrha (valja napomenuti da je Dnevno.hr u više navrata pisao o načinu na koji su Island i neke zemlje Latinske Amerike pronašle izlaz iz krize, te da smo kroz analize domaćih i stranih stručnjaka došli do zaključka da i Hrvatska može prestati vraćati ilegalne dugove kojim su nas, bez konzultacija sa Saborom, zadužile korumpirane političke elite – op. a.).

Lukić: Financijski centri moći još više će nam stegnuti omču oko vrata
- Još dvojimo hoćemo li s peticijom krenuti sada, uoči blagdana, ili u drugoj polovici siječnja dokad bi trebali stupiti u kontakt sa svim relevantnim građanskim udrugama i pokretima u većim gradovima u Hrvatskoj. U suradnji s njima na trgovima gradova ćemo organizirati potpisivanje peticije u kojoj ćemo tražiti obustavu ovrha i otplate ilegalnog vanjskog duga. Sada kada je Hrvatskoj srušen kreditni rejting, financijski centri moći još više će nam stegnuti omču oko vrata. Jasno je da su hrvatske 'političke elite' nesposobne oduprijeti se tim centrima, jer umjesto da su dosad osmislili strategiju izlaska iz krize, da su otpustili nepotrebnu administraciju, da su sve snage stavili u funkciju stvaranja novih vrijednosti, štiteći neradnike oni još i sudjeluju u unutarnjem kaosu. Danas je, nažalost, jasno da je nesposobna aktualna vlast državu dovela u još gore stanje nego što joj je ostavio HDZ, zbog čega treba hitno djelovati. Jer kada pedeset tisuća ljudi u građevini u svega nekoliko mjeseci ostane bez posla, oni prstom ne mrdaju, ali dižu galamu oko sudbine stotinjak ljudi u administraciji. Treba vidjeti što radi toliki broj ljudi po uredima, kada građani i dalje čekaju na šalterima, treba vidjeti čemu služi više od pet stotina raznih agencija koje ne rade ništa, osim što zadužuju državu – napominje general Marko Lukić, predsjednik Zavjeta za Hrvatsku.

On potom ističe da Zavjet u zadnje vrijeme u svom Domovinskom stožeru okuplja obrazovane i kvalitetne ljude koji bi mu trebali pomoći da, kada za to dođe vrijeme, spremni dočekaju mogućnost da preuzmu vlast.

Analitičari prikupljaju podatke da bi Zavjet bio spreman preuzeti vlast

- Želimo okupiti zviždače koji godinama bezuspješno upozoravaju na korupciju u društvu i koji obično stradavaju kada kriminal prijave nadležnim tijelima. Od njih želimo doznati kakve sve probleme imaju, da bi na osnovu tih informacija naši analitičari vidjeli koje institucije ne funkcioniraju, gdje su najveći propusti i gdje najviše 'šteka'. Na taj način ćemo se pripremiti za preuzimanje vlasti, da nam se ne bi dogodilo ono što se dogodilo Kukuriku koaliciji. Oni su posve nespremni preuzeli vlast, zbog čega ni danas ne znaju što sve ne valja i što bi trebalo učiniti da se stanje poboljša – pojašnjava predsjednik Zavjeta za Hrvatsku, te dodaje da su zadnjih dana u tom smislu razgovarali s Vesnom Balenović, predsjednicom udruge Zviždač, koja bi trebala postati potpredsjednica Domovinskog stožera za borbu protiv korupcije, dok bi potpredsjednik za gospodarska pitanja trebao postati Dako Marinac.

'Marinac nije odgovoran za afere koje mu se pripisuju'

- Naši analitičari ispitali su djelovanje Marinca u Podravci i u Plivi, te su utvrdili da on nije odgovoran za afere koje mu se pripisuju, što će vrijeme svakako pokazati.
Maknut je iz Plive kada je radio na tome da se tvrka zadrži u hrvatskim rukama, a slično mu se dogodilo i u Podravci, koji su neki također namjerno htjeli uništiti. Slične udarce kao Podravka doživljavali su i Pevec, Kerum, te još neke hrvatske tvrtke, a slično bi se uskoro moglo dogoditi i Ivici Todoriću, jer je na djelu strategija uništavanja domaćih poduzeća. Zato smo, između ostalog, i odlučili Marincu ponuditi mjesto potpredsjednika Domovinskog stožera za gospodarstvo – podvlači Lukić, te potom otvara i pitanje novca koji je protuzakonito izvučen iz Hrvatske.

- Nelegalno privatizirane banke sada nas kreditiraju našim, odnosno ukradenim, novcem. Taj novac treba vratiti u Hrvatsku i zato dug treba prestati otplaćivati. Tu je ključan položaj Hrvatske narodne banke, koja bi trebala donijeti mjere kojim bi se poslovne banke prisilile da povećaju pričuvu Hrvatske narodne banke, nakon čega bi HNB mogla kreditirati državu, dok bi poslovne banke bile prisiljene kredite davati gospodarstvu po daleko povoljnijim uvjetima nego što čine sada – zaključuje predsjednik Zavjeta za Hrvatsku.

Kulić: Hrvatski inozemni dug je nelegitiman
Hrvatski inozemni dug bio bi legitiman kada bi ga potvrdio Hrvatski sabor, ili hrvatski narod na referendumu. No, budući da ni Sabor ni narod nisu odobrili zaduživanje u inozemstvu, dug je apsolutno nelegitiman, što znači da je vlast sebi uzurpirala pravo zaduživanja bez odobrenja Sabora, odnosno hrvatskog naroda. Hrvatska, upravo zato, može svoj inozemni dug proglasiti ilegalnim i prestati ga plaćati. Jer ako netko ima pravo na odluku o prestanku isplaćivanja duga, onda je to Hrvatska. Mi to možemo učiniti s još većom vjerodostojnošću od Argentine i Ekvadora, jer je kod nas posve očito da je taj dug nelegitiman. No, s odlukom o prestanku otplaćivanja kredita moramo požuriti, jer nam je još malo vremena ostalo do ulaska u EU – izjavio je za naš portal prije nekoliko mjeseci ugledni ekonomist dr. Slavko Kulić.

Toussaint: Linić laže da bi prestanak plaćanje dugova bila katastrofa za Hrvatsku
Éric Toussaint, bivši član međunarodne Komisije za reviziju javnog kredita Ekvadora, koji je pomogao toj zemlji da otpiše trećinu njezinog inozemnog duga.je, u razgovoru za portal Danas.hr nedavno je izjavio da Slavko Linić nije u pravu kad kaže da bi prestanak plaćanja inozemnih dugova za Hrvatsko bilo katastrofa.
- Vidjeli smo puno slučajeva koji su pokazali da obustava plaćanja duga nije tragedija. Nakon Drugog svjetskog rata, 169 zemalja je bankrotiralo zbog vanjskog duga. To je manje-više normalna situacija u životu kapitalističkog društva. Iznimno je važno uvjeriti građane Hrvatske da zatraže reviziju duga, kako bi se razumjelo tko su kreditori i za koje se svrhe država zaduživala i da se tom revizijom identificira nelegalni dio duga. Taj dio Hrvatska ne bi trebala ni platiti. No, važno je organizirati građanski pokret, angažirati odvjetnike, pravosudne radnike, revizore, čak i umjetnike koji smatraju da ne žele plaćati nelegalni dug. Nije lako, ali je savršeno moguće – zaključio je Toussaint, te dodao da Ekvador, nakon što je odlučio prestati plaćati dio duga, nije osjetio nikakvu osvetu kreditora.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Nešto ne vjerujem da će se narod napotpisivati.
Ako i potpiše,u novinama će pisati da je samo 10,04 % državljana da napravimo isto što i neke normalne zemlje čiji se narod aktivno bori za svoja prava (dakle koji štrajka).

Ali bolje da ja očekujem da će biti najgore pa da se ugodno iznenadim nego da se nadam da ćemo se svi genuti pa da se opet razočaram.
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
Post Reply