Kukuriku...

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: Kukuriku...

Post by EdgarFranjul »

Milanovićeva retorika izaziva nelagodu jer je na rubu državnog udara!

Milanović je odlučio napraviti prve korake koji nas vode prema civilnom državnom udaru..
Autor: PolitikaPlus

Izjava Zorana Milanovića kako predsjednica Republike nema ovlasti raspisati ponovljene izbore, nego da to može napraviti samo Sabor, može značiti samo dvije stvari. Prva je da Milanović Ustav i zakone tumači onako kako bi želio da oni glase ili da je on spreman na državni udar radi zadržavanja vlasti u svojim rukama. Nažalost, neka druga zbivanja govore nam da je ova druga opcija puno vjerovatnija. Vojni udar u Hrvatskoj nije realna opcija, ali civilni državni udar uz pomoć represivnog dijela državnog aparata puno nam je bliže nego što bi se to smjelo biti u demokratskom društvu.

Ivan Vilibor Sinčić na facebook stranici Živog zida obznanio je svoj susret s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem tek nakon što su ga novinari zatražili objašnjenje o tome. Dakle, njegova priča o tome kako Živi zid neće s onima koji su uzrok zahuktalih deložacija, samo je zgodno opravdanje za sastanak na koji on, da je dosljedan i da se ne želi prodavati, nije ni trebao otići. Naime, nakon podvale koju je Milanović napravio Dragi Prgometu u stanu Ante Kotromanovića ne postoji više čak ni obveza zbog formalne pristojnosti za sastajanje s Milanovićem, osim ako netko zaista ne želi s njim sklopiti nekakav dogovor o političkoj trgovini.

Nažalost, trenutno je na domaćoj političkoj sceni previše neozbiljnih ljudi koji zauzimaju previše ozbiljne pozicije i to nam oduzima pravo na optimizam vezano za mogućnost raspleta aktualne političke krize. Da Božo Petrov nije ništa ozbiljniji ni mudriji od Vilibora Sinčića govori i smiješni sastanak simbolično zakazan točno u podne, a na koji je Most pozvao čelnike ostala dva politička bloka uz prijetnju da neće surađivati s onim tko ne dođe. I što kad dođu Karamarko i Milanović?! Poznato je da bi u Hrvatskoj, baš kao i u Njemačkoj, bila moguća velika koalicija samo kad na čelu SDP-a ne bi bio Milanović. On je političko suparništvo između SDP-a i HDZ-a svojom retorikom i svojim ponašanjem pretvorio u osobni sukob sa svima koji pripadaju ili su pripadali najvećoj, još uvijek oporbenoj, stranci kao što je to Predsjednica Republike. Božo Petrov nema dovoljno političkog iskustva da bi riješio situaciju s Milanovićevom netrepeljivošću prema svima koji mu ne iskazuju slijepu poslušnost. Mislim da nije ni dovoljno dobar psihijatar da može riješiti problem Zorana Milanovića.

Dva dana nakon što su zakazali taj sastanak kojeg mediji već opisuju kao politički obračun točno u podne, u Mostu su se konačno sjetili dati nekakvo suvislo obrazloženje što bi time mogli postići. Ivan Lovrinović, naš ugledni ekonomski stručnjak, u svemu osim u pitanju socijalne osjetljivosti i tečaja kune, sjetio se da će Most tražiti poziciju premijera. I kako sad čelnike Mosta, pa tko god oni bili i uglednog profesora Lovrinovića, ne pitati zašto su izbacili Prgometa koji nije radio ništa drugo osim što je tražio da Most ne kreće u besplodno dugo pregovaranje nego da od prvog dana preuzme odgovornost, zatraži premijerskom mjesto i s te pozicije krene u pregovore s političkim blokom koji pristaje na takav uvjet? Stvarno bih volio znati zašto smo izgubili mjesec dana da bi se Most vratio na Prgometov prijedlog zbog kojeg su ga ekspresno udaljili od mogućnosti odlučivanja unutar Mosta.

Jasno mi je da u Mostu ne postoji nitko od koga bih mogao dobiti odgovor na ovo pitanje, ali baš zato mi je jasno i to da je Most zaista neozbiljna skupina ljudi koji baš i ne znaju što bi sa svojim saborskim mandatima.

Kako je sve izvjesnije da su ponovljeni izbori sve realnija opcija u situaciji u kojoj presudnu ulogu igraju baš takvi ljudi kakvi su okupljeni u Mostu, a i zbog svega što se događalo zadnjih nekoliko dana, Milanović je odlučio napraviti prve korake koji nas vode prema civilnom državnom udaru. Bez obzira na vrlo jasne ustavne odredba koje kažu da Predsjednica Republike može odrediti mandatara tehničke nestranačke Vlade za razdoblje u kojem će biti provedeni novi izbori, Milanović se javlja sa svojim tumačenjem kako nove izbore može raspisati samo Sabor. U članku 80. Ustava RH opisane je o čemu sve odlučuje Sabor i nigdje ne piše ovo o čemu Milanović sniva. Nasuprot tome u članku 98. Ustava RH kaže se da Predsjednik Republike raspisuje izbore. Ne kaže se da mu treba privola Sabora ili bilo koga drugog za tako nešto.

Formalno – pravno Sabor nije konstituiran ako mu nije izabran predsjednik i on ne može donositi nikakve odluke. Stari saziv Sabora je raspušten. Na koji Sabor onda Milanović misli? To vjerovatno ni on sam ne zna, ali njegov jedini cilj ovih dana je podgrijavanje napetosti i stvaranje nesigurnog političkog ozračja. To je abeceda pripreme državnog udara.

Zašto je Milanović na razgovor pozvao Ivana Vilibora Sinčića koji je na fejs profilu Živog zida napisao da je s tehničkim premijerom razgovarao o stanju u Hrvatskoj narodnoj banci? Ovim potezom je želio ostaviti dojam da mu fali još samo Sinčić kako bi imao većinu. Bila je to vrlo jasna poruka kolebljivim zastupnicima Mosta koji mu se ne žele prodati. Od svega je to najviše poruka Ivanu Lovrinoviću koji se nada da bi Milanović mogao pristati na to da Most dade kandidata za premijera. U stvari, možda bi Milanović na to pristao kad bi Most ponudio reciprocitet, što znači da u zamjenu za SDP-ov prijedlog Mostovog Podlonjaka kao predsjednika Sabora, sad Most predloži SDP-ovog Milanovića za premijera. Mislim da jedino tako može proći prijedlog Ivana Lovrinovića o tome da Most želi funkciju premijera i da jedino tako može biti OK politički obračun točno u podne kod Mosta.

http://www.politikaplus.com/novost/1306 ... vnog-udara
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Je li 'Kukuriku' u medijima otvoreno najavio državni udar?

Kukuriku ne računaju s novim izborima. Kukuriku uopće ne namjeravaju otići s vlasti, ni mirnim putem, ni ikako

Datum objave: 06.12.2015 | 23:00 Autor: Milan Knežević/pollitika.com

Jučer sam napisao dnevnik "Kukuriku farsa u Saboru", o slabašnom i nemuštom reagiranju HDZ-ovaca na Milanovićevo divljanje u prvom pokušaju ustroja novog Hrvatskog sabora.

Evo, samo dan kasnije, moram priznati da sam i ja bio naivan. Vodio sam se ustavnim, zakonskim i nekim općim racionalnim okvirima, i zaključio da je Kukuriku saborski igrokaz dio pripreme terena za moguće izvanredne izbore. Na nekoj pričuvnoj razini možda sam i bio u pravu, ali međutim, u suštini, prevario sam se, piše pollitika.com.

Kukuriku ne računaju s novim izborima. Kukuriku uopće ne namjeravaju otići s vlasti, ni mirnim putem, ni ikako.

Kukuriku igraju na sve ili ništa, na bilo koji način, po bilo koju cijenu. Nakon izbornog poraza i javne propasti trgovine zastupničkim mandatima s Prgometom, Kukuriku družinu je kompletno napustio zdrav razum, pa svoje prave namjere čak javno priznaju. Prva je bila jučerašnja tipično nekoherentna, ali znakovita Milanovićeva izjava:
"...Četiri godine mi možemo na ovakav način funkcionirati kao manjinska vlada, što nije dobro, ali Europa takvih primjera ima masu... – U tom trenutku predsjednik države nema nikakvu ulogu, a naročito kad se Sabor konstituira. Onda treba tražiti mandatara i dok nitko ne dobije mandat, nikakvi rokovi ne počinju teći... Smatra i kako predsjednica zbog nekonstituiranja Sabora ne može imenovati tehničku vladu jer za to nema temelja u Ustavu. – Predsjednica ne može ni raspisati izbore..."
Uslijedila je tirada Peđe Grbina danas na radiju:

"...Upitan koji bi rok za njega bio prihvatljiv, je li to veljača ili misli da bi se Vlada i Sabor mogli konstituirati i ranije dodao je ne zna hoće li to biti sutra ili u veljači. Na dodatni upit je veljača krajnji rok dodao je da je krajnji rok za četiri godine. 'Krajnji rok je za četiri godine. Krajnji rok za raspisivanje izbora je četiri godine od konstituiranja Sabora', pojasnio je Grbin..."

Otklonimo svaku sumnju o čemu njih dvojica govore. Evo i današnjeg članka u jednom od SDP partijskih biltena:
Na korak do velike ustavne krize: Vlada ne bi pustila privremenu vladu u Banske dvore

"...Ako predsjednica donese nekakvu odluku o nestranačkoj vladi i novim izborima, to neće ništa značiti. Mi bismo tu odluku u potpunosti ignorirali zato što bi bila protuustavna. Naša bi Vlada, jedina legalna, nastavila normalno raditi, ta predsjedničina »vlada« sigurno ne bi mogla ući u Banske dvore, morala bi se sastajati na Pantovčaku. Također, nema mogućnosti da predsjednica bez naše Vlade organizira nove izbore. Sve bi to bio uzaludan posao, rekao nam je jučer jedan Vladin dužnosnik..."

Molim, zbrojite dva i dva. Ne bi to bila nikakva "ustavna kriza". To bi bio puč. Državni udar.

Tehnička vlada u prijelaznom izbornom razdoblju nema stvarne ovlasti. Takva vlada je samo "skrbnik" izvršne vlasti, dok nakon izbora predsjednik države ne imenuje novog mandatara i novi saziv Hrvatskog sabora ne potvrdi novu vladu. Međutim, ako se to ne dogodi - ako nitko ne uspije skupiti većinu od 76 glasova sabornika, dakle ako predsjednik države, nakon konzultacija i pregovora u nekom razumnom razdoblju, nema kome povjeriti mandat - tada ga Ustav obvezuje da imenuje nestranačku vladu i raspiše prijevremene izbore.

U takvom slučaju, nije moguće ništa drugo. To je slovo hrvatskog Ustava.

Ni tehnička ni bilo kakva druga vlada nema pravo na bilo koji način miješati se u bilo što od toga. Nikakva i ničija vlada nema nikakvo zamislivo pravo ni mogućnost "ignorirati" ustavnu odluku predsjednika države, niti sprječavati nestranačku vladu da tih mjesec-dva obnaša dužnost, do prijevremenih izbora.
Tko to pokuša, taj krši Ustav. Taj fizičkom silom uzurpira izvršnu državnu vlast i čini cijeli niz najtežih kaznenih djela protiv Republike Hrvatske iz Glave XXXII. Kaznenog zakona. Tko to učini, taj je kriminalac, zločinac, najgori neprijatelj hrvatske države i naroda. Veleizdajnik, ništa drugo.

Pred očima vam je, crno na bijelo.

"Jedan vladin dužnosnik" otvoreno najavljuje da poremećena, suluda Kukuriku zločinačka družina neće poštovati Ustav i, u slučaju da se ne okupi saborska većina, neće otići s vlasti mirno i dragovoljno. Skrećem osobit pozor - Ostojić šape drži na policiji, a Kotromanović na vojsci. Sjetite se i ljudi koje je snimljeni Miljenić doveo i zaposlio "preko veze". Slično kao što je Milošević 1990. učinio s lokalnim četnicima, svi ti Kukuriku kadrovi jamačno će biti iskorišteni za pokušaj državnog udara i sprječavanje nestranačke vlade da uđe u Banske dvore. Kad su mogli silom upasti u crkvu Sv. Marka, ni zgrada vlade im ništa neće značiti.

Prava priroda i stvarne namjere Milanovićeve uzurpatorske kamarile konačno su se javno i nedvojbeno pokazale. Na hrvatskom narodu, hrvatskom društvu i hrvatskoj državi je da se odupre i na Kukuriku veleizdaju reagira na odgovarajući način.

Budite sigurni da će se to i dogoditi.

http://direktno.hr/en/2014/medijski_par ... i-udar.htm
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Nitko nikada nije zlorabio medije kao ovaj režim, a Cvitan je tu da ga čuva

Zašto je smijenjen zapovjednik ATJ Lučko, Istrijan Alen Klabot? Zbog prijavka predsjednici ili zbog toga što je u dva navrata vozio službeni džip? Ma molim Vas, koji džip, poručuje Kajin

Datum objave: 11.12.2015 | 14:37 Autor: js

Predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin na uobičajeno oštar način prokomentirao je situaciju u Hrvatskoj.

"Nakon 2 godine shvatite zašto je na mjesto glavnog državnog odvjetnika izabran Cvitan. Da bi čuvao režim. Tuže se da nemaju mjesta za rad. Mislim na prostore. Pa cijela Hrvatska je puna vojarni i svaki državni odvjetnik kada bi vlast htjela mogla bi mu ustupiti cijeli jedan kat, a ne sobu.

Nikada nitko nije zlorabio medije kao što to vladajući čine zadnjih 2 godine. Opozicija na medije nema utjecaja.

Zašto je smijenjen zapovjednik ATJ Lučko, Istrijan Alen Klabot? Zbog prijavka predsjednici ili zbog toga što je u dva navrata vozio službeni džip? Ma molim Vas, koji džip, a onda se pojavljuje informacija da se u Banske dvore neće pustiti ni prijelazni mandatar pa i ako se bude poštovao Ustav.

Pa imamo slučaj Rašković, i nadam se da se u Beogradu njegovoj obitelji neće ništa dogoditi, ali nikada ne znate, a sve mu se to dešava jer ne poštuje volju SDSS-a.

I na kraju ovo sa jamstvima. Ako imate vlast onda kontrolirate u državama poput naše DORH, medije i sve će vam biti oprošteno, ali ovo što se radi da bi se zadržala vlast nije obećavajuće. Ovo nije ona Hrvatska koju se sanjalo.

Izbori? Pobjedi, izgubi, ali čuvaj ustavna načela. Bolje biti pogažen nego biti na vlasti na takav način. Narod ima kratko pamćenje, njemu se sve može podvaliti, ali nikada se ne zna kada se može prisjetiti učinjene nepravde, jer i ovih 210 milijuna kuna netko će morati platiti, a neki drugi zbog toga će biti zakinuti", poručio je Damir Kajin.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/33455 ... %8Duva.htm
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Klošari i kokošari

Hrvatska, zemlja gdje potpis polupismenog redikula košta deset milijuna kuna, a kila mozga dvije marke

Autor: Marcel Holjevac
Subota, 12. Prosinac 2015. u 12:21

Karamarko griješi: ovo nije puzajući državni udar, nego galopirajući udar na demokraciju! Milanović je odbacio svaki privid civiliziranosti i krenuo prikupiti 76 potpisa zastupnika kako bi konstituirao sabor i postavio svoju vladu ne birajući sredstva. Sve je tu: reket, mito, ucjena, difamacija, prijetnja, laž, spin. Od Damira Kajina do Željke Markić, svi koji nisu u njegovom kolu su suglasni: radi se o srozavanju hrvatske demokracije na najniže grane otkad postoji, radi se o političkoj beskrupuloznosti kakva nije viđena.

Milanović se hvalio da je njegova vladavina transparentna, ali tek sada je postala i posve prozirna! U normalnim državama je vršenje pritiska na zastupnike i potkupljivanje istih kako bi “promijenili stranu” teško krivično djelo, a kod nas je to nešto kao lov na zečeve. Mediji to tako i zovu: “Lov na zastupnike”! Otkad se podmićivanje i ucjenjivanje zove “lov?!” Milanovićevi ljudi od pravosuđa do medija su se ustrčali okolo kako bi na ovaj ili onaj način – prijetnjama, mitom, ucjenama – skupili dovoljno ruku u Saboru za opstanak na vlasti beskorisnog ignoranta koji je četiri godine proveo uglavnom ne radeći ništa, pijuckajući vinčeko, posjećujući nekog nepoznatog na Krku, ručajući u Taču i večerajući u Asu, izbjegavajući državničke obveze, i radeći štetu naciji i državi. Zemlja je tonula, Milanović je spašavao tek Perkovića i svoj rating. A po metodama sudeći, reklo bi se da Perković i dalje vlada državom iz ćelije u Münchenu!

Četiri godine gledamo kako se sistem raspada, kako se demokracija uništava u temeljima. Okupacija medijskog prostora od strane SDP-a je počela i prije nego su došli na vlast, pokretani su pravi mali državni udari uz pomoć medija i demonstracija nalik Ukrajinskoj revoluciji ili Arapskom proljeću, uz guranje u prvi plan poluidiota na ego tripu koji nisu imali pojma u čemu uopće sudjeluju. Mediji su pumpali demonstracije i zbog najmanje sitnice, “Jaci guzici” se išlo pod prozore stana. Oporbi je podmetnut Prgomet, koji, kad nije uspio preuzeti HDZ, pa potom smijeniti Karamarka, pokušava nakon izbora uz pomoć istih medija svrgnuti Petrova s mjesta čelnika Mosta. Mediji koji su pozivali na prosvjede zbog privremenog kriznog poreza mirno odšute trajno povećanje poreza i pozivaju na policijsko gaženje prosvjednika u crkvi. Borci za ljudska prava koji su podržavali pravo na prosvjed na Markovom trgu i napade maskiranih i plaćenih batinaša na policijske kordone podržavaju uvođenje policijskog sata na tom istom Markovom trgu.

Danas, kad se demokracija gazi a od izbora radi sprdačina, ne prosvjeduje nitko!

Tehnička vlada na sjedinci od niti pet minuta donosi odluku o jamstvu općini Primošten od 10 milijuna upravo kad im treba potpis gradonačelnika Primoštena – što nadaleko zaudara na korupciju i kupovinu mandata, a mediji se bave klizanjem malih katolika (“katolibanskih klerofašista” kako ih neki vole zvati) u Đakovu i najveći politički skandal od vremena Sanadera guraju pod tepih. Zanimljivo da tu suglasnost nisu dali godinama, a sad su o njoj odlučili u devet sekundi! “Gone in nine seconds”, kao u filmu! Zanimljivo je i da je Ivan Kovačić iz Mosta, gradonačelnik Omiša, pretprošlog tjedna rekao: “Mogu reći, a to ću potvrditi ako treba i na poligrafu, mislim da on ima nekakve prikrivene motive jer Stipe Petrina je i mene lobirao da dam glas SDP-u, a da će se on na osnovu svojih pregovaračkih sposobnosti potruditi da dobijemo novac za naše lokalne sredine (Omiš i Primošten). Ali, Most ne funkcionira na takav način”. Dodao je kako to mogu potvrditi i neki ljudi koji su bili za stolom u kafiću kada mu je to Petrina rekao.

I gle vraga, upravo se to desi sad kad Milanoviću trebaju potpisi i njega i Bandića: Primošten i Zagreb dobiju – novac! Kamata oko dva posto i poček od nekoliko godina! Gdje to ima? Petrina, primitivan, neodgojen i neobrazovan kakav već jest, a reklo bi se po nekim reakcijama i ne baš najnormalniji, je naravno ispsovao Kovačića u maniri prostitutke koju je netko prozvao da se podaje za novac pa se dere kak je ona poštena ženska, a kako nema argumente ostaje joj samo vrijeđati i biti glasna.

A o tome na čijoj je strani Petrina još otkad je preuzeo vlast u Primoštenu ne treba uopće sumnjati – zar tko misli da bi od tog primoštenskog malignog Keruma mediji ikad napravili beskompromisnu poštenjačinu, Robin Hooda, borca za pravdu, malog čovjeka, i lokalnu sredinu, da nije dio iste medijsko-pravosudno-političke mafije? Petrina, polupismen i nenormalno agresivan čovjek (pogledati njegov facebook profil!), čovjek koji pokazuje ozbiljne poremećaje u ponašanju, nekulturu, neobrazovanost, narcisoidnost, egoizam. Čovjek koji kad dobije presudu koja nije u njegovu korist psuje sucima sve po spisku – dok se naš portal našao na tapeti drugih medija zadnjih dana zbog presude za uvredu sutkinje za koju smo napisali da je “mlada i da nije ispoštovala pravne propise”, što je Dnevno koštalo oko 5.000 eura zbog njenih duševnih boli, dok Petrini to isto pravosuše prelazi preko slanja sudaca u tristo materinih! Egotriper koji, kad mu se ne dopada kako ga ljudi komentiraju na društvenim mrežama šalje privatne poruke u kojima ih vrijeđa (ova priložena je poslana jednom mom facebook prijatelju koji se uopće nikad nije izravno obratio Petrini!), lokalni šerif koji po vlastitom nahođenju određuje tko mora a tko ne platiti komunalnu naknadu, dno dna hrvatske politike i missing link Hrvata prema Homo Balcanicusu, je medijski najeksponiranija osoba u Hrvatskoj zadnjih dana, tog polupismenog i neukog stvora koji je rekao da se veseli “konstiturajučoj sjednici Sabora” samo što ne zovu da komentira atomsku fiziku na HTV-u, na koji jedan kulturni i visokoobrazovani Ilčić ne može! Dok je radio cirkus po svojoj općini i pilio drvene dalekovode motornom pilom i bacao križeve u smeće još nekako, ali kad takav manipulator i dospije na državnu razinu to je katastrofa! A naši mediji ismijavaju jednog Trumpa??? Pa taj je profesor za Petrinu! Ali mediji su od njegove agresivnosti napravili “beskompromisnost”, od primitivizma “iskrenost i izravnost”, od neukosti “narodnog tribuna”. Možda bi Petrov konačno trebao prokomentirati i njegovo mentalno zdravlje, nije mu pacijent pa ga ne obvezuje tajnost!

Damir Kajin je jedini imao hrabrosti jučer napisati o čemu se radi: “sve upućuje na besprizornu trgovinu. Da to 3 dana pred sastanak s Predsjednicom učini netko sa desnice, svi mediji, sve nacionalne televizije, sve novine pozvale bi narod na prosvjed. Gospodo iz Banskih dvora, ne igrajte se sa demokracijom. Nitko nije pod svoje stavio medije kao IDS i SDP, nitko nije češće kontrolirao DORH i pravosuđe od njih i zato stanite na loptu”, napisao je Kajin. A tko će bolje nego dugogodišnji član IDS-a znati o tome kako su oni i SDP utjecali na medije i pravosuđe! Istina, nije tu HDZ bio svetac, ali mediji nikad nisu bili njihovi, HRT je čak i u vrijeme Hloverke bio razmjerno objektivan, dok je danas posve partizanski! A pravosuđe? Pogledajte Bandića! Ima dva zastupnika koji trebaju Milanoviću! Prvo ide javna ponuda korupcije – državnim jamstvima koja daje tehnička vlada koja ne smije preuzimati materijalne obveze! A idući dan se diže opužnica, kojom se poručuje “razmisli što ti se može desiti ako ne glasuješ za nas, biraj: srebro ili olovo, metak ili vlast.” Teško da je optužnica posve slučajno dignuta u ovom trenutku, uostalom i na prošlim izborima je Bajić pred same izbore dignuo optužnicu protiv HDZ-a i protiv Sanadera! To naravno ne znači da Sanader nije lopov, i da HDZ nije imao prste u pekmezu – ali tajming je bio savršen. Kao i sad protiv Bandića. Pridobivanje ljudi mafijaškom kombinacijom prijetnje i korupcije je ovdje svedeno na primitivne uličarske metode zavrtanje ruke: “Alo Mile… ti bi imunitet? Ajmo onda konstituirati taj Sabor. Možda ti kapnu i neke pare.”

Zanimljivo je pritom da ovom bijednom izgovoru za premijera sada nije neprihvatljivo koalirati s ljudima koji su pred optužnicom ili optuženi? S Bandićem? Mrkva, batina, potpisi. Mrkva od dvjesto milijuna kuna i batina od 10 godina robije! Pa ti Mile nemoj potpisati! I nije mu neprihvatljivo koalirati s Glavašem, nakon godina i godina palamuđenja o partizanima, ustašama, antifašizmu, crnim košuljama? Ali najgore od svega je da se sav taj kriminal i nemoral, nezamisliv u normalnim demokracijama, tipičan za najgore balkanske i trećesvjetske kozojebine, događa bez ikakvog otpora kako kako institucija tako i organizacija “civilnog društva”. I ta veza pravosuđa, DORH-a, medija, i politike je ono što je palo u oči Kajinu jednako kao i Željki Markić: Kajin je jučer komentirajući jedan tekst napisao, “Bandiću je jučer Vlada ponudila mrkvu kroz državna jamstva u iznosu od 200 milijuna kuna. Danas je uslijedila batina. Hoćeš li slušati, a ako nećeš onda znamo i drugačije. U Hrvatskoj od prvoga dana DORH je produžena ruka vlasti. To je loše, ali tome je tako. Zar nije Josipović za Bajića kazao – da je prerano zakukurikao, završio bi u loncu? Toliko o neovisnosti DORH-a. Ovaj DORH ne kukuriče, već čeka da pijetao zakukuriče. Kako je moguće da tisuću puta gore stvari u Istri prolaze, a drugdje se, kao npr.slučaj Sabo sankcioniraju? Zato jer u Istri šefa DORH-a, policije redovito bira politika, od dolaska Sanadera na lokalnoj razini.” (Misleći pritom očito na Jakovčića pod “Sanader na lokalnoj razini”). A Željka Markić je napisala, komentirajući Cvitanove prigodno za potrebe postizbornih pregovora podignute optužnice i jamstva Primoštenu i Zagrebu – “Milanoviću se mora priznati – povećava društvenu uključivost. Uspio je povezati DORH, državna jamstva za daljnje zaduživanje, medije; GONG i ostale provladine udruge – sve financirane našim novcem – i sve ih vodi ka zajedničkom cilju – 76 potpisa za još 4 godine njima svima odlične vlasti.”

Milanović i klika koja ga je stvorila i drži na vlasti je uspjela nemoguće, da Kajin i Željka Markić vide istu stvar na isti način. A i gotovo cijela javnost u ovom ne vidi ništa do li politički kurveraj i kupleraj dostojan ilegalnog bordela u Temišvaru. Može li Milanović uspjeti i u drugoj nemogućoj misiji, pred očima javnosti iznudama, ucjenama i mitom doći do 76 glasova potpore? Za to mu, obzirom da na Raškovića ne može nikako računati, trebaju svi zastupnici u parlamentu osim onih 15 Mosta i 59 domoljubne koalicije. IDS je rekao da neće s Glavašem i Salapićem i HDSSB-a, a Ermina Ljekaj je rekla da neće potpisati za SDP: je li se nešto tu promijenilo od prošlog tjedna? I što će biti sa Sinčićem i Bandićeva dva glasa? Ne bi nas trebalo čuditi ako – uspije, neometan od sudova, javnosti, i “civilnog društva”, te medije koji bi već davno pozivali narod na ulice da ovo radi HDZ (i s pravom). Možda mozak inače u ovoj zemlji košta dvije marke, i to bosanske, ali bliži se Božić pa je realno očekivati da se ovih dana dijeli i neki popust. Jer ako i dalje vjerujete da su mediji, DORH, provladine nevladine udruge, a i pravosuđe u Hrvatskoj neovisni, onda vam ionako služi samo da vam glava ne odzvanja.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/h ... rke-868988
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Milijan Brkić
10 sati ·

[ KAKO SE ZORAN MILANOVIĆ PROBIO IZ "NEPRIJATELJSKOG OBRUČA" PA SE OPET U NJEGA VRATIO ]

Sinoćnji nastup gospodina Milanovića, obrazac je, kako se ne smije ponašati onaj tko je izgubio, dapače upravo je u porazu potrebno zadržati obraz i dostojanstvo. Kažu kako se onaj koji gubi, ima pravo ljutiti, a političari bi posebno trebali birati riječi. Trebali bi voditi računa kako se obraćaju javnosti i kako oslovljavaju svoje kolege i suradnike.

Sinoć je hrvatska javnost vidjela i čula jasan "znak" prelaska gospodina Milanovića u oporbu. Teško je čelniku SDP-a bilo prihvatiti tu činjenicu. Gospodina Milanovića ne zanima ni Hrvatska, ni boljitak hrvatskog puka, već njegova fotelja, vlast i SDP-ova kriminalna hobotnica. Partijski uhljebi i karijeristi iz njegove koalicije, gospođa Pusić i ostali, mogu "podnijeti" Hrvatsku jedino kao "okvir za vlast" i onog trenutka kad su shvatili kako im se smanjuje prostor, oni su se "pobunili".

Znaju gospoda iz lijeve koalicije da u Vladi stručnjaka za njih nema mjesta, budući su pokazali da stručni nisu. Tko bi u svojoj tvrtci zaposlio gosp. Marasa, gosp. Jakovinu, gosp.Bauka, gosp. Matića ili gosp. Hajdaša?

Gospođa Opačić uvela je "strahovladu" u ministarstvo, gosp. Grčić sam sebe ne razumije, kulturu su prepustili ulici i opskurnim ljevičarskim organizacijama odakle su dolazili njihovi ministri. Ministar zdravlja u stalnom je sukobu s liječnicima. Što to oni kvalitetno nude hrvatskim građanima?

Nude nam onu istu ideologiju koja je bila tamnica hrvatskog naroda i koju naš narod više ne prihvaća. Nude Hrvatsku orijentiranu Regiji!

S pozicije vlasti, gospodin Milanović je želio nastaviti s opstrukcijom istraga protiv svojih partijskih kolega i poslušnika i nastaviti transferirati sredstva iz državnog proračuna prema svima koji su ga podupirali zadnje četiri godine. Što je sa svima onima koji su pravomoćno osuđeni, što naravno "mentalnim komunistima" očito ništa ne znači, jer njih Partija nije osudila.

Jučerašnji njegov nastup završni je obračun sa svima koji mu se ne dive. Gospodin Milanović, premijer u odlasku, još jednom je zaprepastio hrvatsku javnost. Jučerašnja teme bile su reformske snage, MOST i Domoljubna koalicija, prekjučer Predsjednica i ustavnopravni stručnjaci, a prije toga sindikati, poduzetnici, branitelji, Crkva, medicinske sestre, žene, EU, njemački partneri, profesori, liječnici.

Žao mi je što je gosp. Milanović zaboravio da smo se dugo i teško borili, kako bi se vratili u okvir zapadne civilizacije i postali članica EU i NATO-a, što oni ne mogu prihvatiti. Prodaju državnu imovinu sumnjivim ruskim firmama i po svaku cijenu nas drže u "regionu". Posvađali su nas sa svim zapadnim susjedima, koji se žicom od nas ograđuju, a guraju nas u region. Tko zna na koga će sutra nasrnuti?

Gospodin Milanović uporno dijeli Hrvatsku i ne samo da ne može zamisliti tripartitnu vladu, nego on ne može zamisliti niti "tripartitnu" pa čak ni "dvopartitnu" Hrvatsku. Za njega postoji samo "vlast njegove partije", što mu je ostalo od njegovih "prethodnika" iz prošlih olovnih vremena. Za komuniste su svi politički neistomišljenici, odmah i neprijatelji odnosno kriminalci.

I tek što je sinoć otišao, jutros se gosp. Milanović probudio i opet se vratio. Nakon prospavane noći, kada je shvatio da više nije na čelu države i da neće ostati niti na čelu Partije. Kada su mu njegovi suradnici objasnili što bi ih sve moglo zadesiti nakon što izgube društveni i politički utjecaj, a o kontroli nad nekim važnim državnim institucijama da i ne govorimo, odlučio se Milanović vratiti.

Sve nudi samo da ostane na vlasti ili barem u vlasti. Baš ga briga što je jučer govorio. Odlučno naprijed u svijetlu reformsku budućnost !!!

https://www.facebook.com/hdzmilijanbrki ... 3&__md__=1
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Lista Milanovićevih nedjela u samo jednom mandatu, iako nepotpuna

Pozivamo čitatelje da svojim komentarima dopune pozamašni gornji niz, piše hu-benedikt.hr
Datum objave: 09.09.2016 | 15:49 Autor: hu-benedikt.hr

Ispod našeg teksta Kao da me Plenković uhodi, a Srbi, neću dopustiti da dođete do Une, u kojem smo prenijeli intervju sa Zoranom Milanovićem za N1, hu-benedikt.hr prenio je zanimljiv komentar ispod navedenog članka. U njemu Marko Fran Vujović donosi poduži popis (nažalost, to je tek dio) nasljeđa koje nam je ostalo nakon četiri godine vladavine Zorana Milanovića. Komentar prenosimo u cijelosti:

Marko Fran Vujovic

Lista Milanovicevih nedjela u samo jednom mandatu, nepotpuna jer ima tog gomila sto smo zaboravili.

Karolina Mueller

Evo moj doprinos toj ideji.

Sad kad to procitam, smucit ce mi se.

Pobrojila sam PODVALE CRVENIH KMERA S MILANOVICEM I JOSIPOVICEM TIJEKOM 4 GODINE

-nametali neprirodnu gender ideologiju u škole preko zdravstvenog i gradanskog odgoja kojeg je provodio ministar srpskog porijekla Jovanovic
- otvoreno pozivali notorne pedofile da drže predavanja po Hrvatskoj jer su im pedofilski lobiji dali novac za to i jer su vidjeli da to Hrvati ne vole
- namjerno kinjili Splicane s gay paradom da ih ismiju i naljute
- govorili otvoreno protiv referenduma „Za obitelj“ jer je to kao „nazadno“
- ismijali Judith Reisman kad je došla zagovarati obitelj i govoriti protiv gender ideologije
-demonizirali branitelje, govorili im da su „lažni“ i organizirali im Registar tako da ih Srbija može pronaci i optužiti za bilo što
- priznali Srbiji pravo da sude naše branitelje u Srbiji za ono što su navodno pocinili u Hrvatskoj
- rekli udovicama branitelja koje su se žalile na status da stanu u gay kolonu jer su i homoseksualci ugroženi (Pusic)
- rugali se braniteljima i stopostotnim invalidima Domovinskog rata i slali specijalce na njih u Crkvu sv. Marka
- rezali braniteljima prava
- 5 tisuca branitelja u Hrvatskoj i BiH pocinilo samoubojstvo
- govorili braniteljima Domovinskog rata da su stoka, da su psi i da smrde (Matic)
- govorili da je Domovinski rat zapravo gradanski rat
- govorili da ce otkazati tužbu Srbiji za genocid i slabili pozicije Hrvatske
- usporedivali Bozanica s Miloševicem (Matic)
- nisu pozvali crkvene predstavnike na proslavu ulaska u EU
- otkazali zvonjavu zvona Katedrale
- uvijek ponovno poticu govor protiv vjeronauka u školi i navodnu ugroženost djece koja ne idu na vjeronauk
- žele ukinuti ugovor s Vatikanom protiv volje Hrvata
- protuzakonito lijepili cirilicne ploce i kad su im se Vukovarci oduprli u skladu s clankom 8. Ustava koja regulira odnose vecinskog i manjinskog naroda u takvim situacijama
- nagnjecili lubanju hrvatskom branitelju Pajcicu i ucinili od njega invalida, a onoga koji ga je udario unaprijedili
- osudili na zatvor oceve poginulih branitelja koji su skidali cirilicne ploce
- stotine tisuca Hrvata koji žive u inozemstvu ostale bez osobne iskaznice jer kao nemaju mjesto boravišta
- onemogucavali biranje Hrvatima u BiH, ljudi cekali danima i satima na kiši
- Hrvati iz dijaspore nepoželjni kao ulagaci u Hrvatskoj
- otvoreno poticali mlade na iseljavanje govoreci im da sad mogu ici gdje hoce i dobiti posao po cijeloj Europi (Opanka)
- Milanovic osiguravao kvote u Novom Zelandu da naši ljudi mogu što lakše iseliti
- sprijecili da se održi referendum Za referendum (u dogovoru sa sindikatima i Vesnom Teršelic) izbacivši Željku Markic i UIO jer bi oni skupili potpise
- tukli aktiviste UIO koji su skupljali potpise za referendum Za obitelj, palili im štandove i materijale
- izigrali volju hrvatskog naroda da obitelj bude nešto posebno, osigurali homoseksualcima ista prava
- ustašili Hrvatsku i Hrvate gdje god su stigli
- govorili u izraelskom Knessetu da je Hrvatima u srcu ustaška zmija (Josipovic)
- rashrvacivali Hrvatsku i detudmanizirali
- uz pomoc Vesne Teršelic suocavali Hrvatsku s tobožnjom „nacisticko-ustaškom“ prošlosti, u isto vrijeme nitko ne zna tko je Teršelic, ona se mora suociti s prošlošcu
- sramotili i govorili u inozemstvu da je Hrvatska slucajna država (Milanovic)
- osramotili Hrvatsku s lex Perkovic
- imali spremne pogrdne novinske clanke u išcekivanju osude generalima i osudu Tudmanove Hrvatske
- naguravali Region kao svetu kravu kojoj se treba klanjati
- na tv danonocno prikazuju jugoslavenske, srpske i partizanske filmove
- 3. program televizije je rezerviran za Srbiju i „ugrožene“ Srbe
- hrvatski film pretvorili u regionski tj. jugoslavenski, milijune podijelili s Regionom (drugo ime za Jugoslaviju)
- sklapali ugovore sa Srbijom zabranjene po Ustavu, suradnja sveucilišta, sportaša itd.
- uništavali hrvatski kulturni i nacionalni identitet – kulturocid
- u kulturi financirali samo lijeve autore i novinare
- uveli totalnu cenzuru svih medija, hrvatski narod nema pojma što se dogada, bilo gdje i zašto
- u hrvatska kazališta uveli Srbe (Stazic) i provokatore (Frljic) koji su na najgori nacin pljuvali po Hrvatima i Hrvatskoj od koje su ovi uzeli milijune
- dopustili Šerbedžiji i njegovoj obitelji da orgija po Brijunima uz cijenu nocenja 6 kuna

Nastavak
- ministrica kulture bila pijandura koja se u pripitom stanju valjala po podu i pala preko balkona (Violic), posudivala novac iz ministarstva za osobne potrebe
- uništavali hrvatski jezik s nametnutim Jozicevim pravopisom
- u svim medijima pišu mrzitelji Hrvata – Butkovic, Jergovic, Tomic, Lucic, Ivancic, Lovric
- milijarde davali vladinim udrugama koji su onda drukali za njih po potrebi
- Srbina Pupovca drže kao guvernera Hrvatske da služi kao „moralna vertikala“ Hrvatima
- Hrvatsku vladu nagomilali srpskim kadrovima pa 4 posto Srba u Hrvatskoj imali 40 posto ljudstva u Vladi (Jovanovic, Lalovac, Grcic, Opacic), ima li u Srbiji ministara hrvatskog porijekla?
- promijenili imena ministarstava i uskladili ih sa srpskim
- 4 godine ulizivali se Srbiji kao da je Hrvatska bila agresor u ratu
- otkrivali tajne i nosili povjerljive dokumente Srbima (Josipovic srpskom konzulu) da se cetnici mogu lakše braniti na Haaškom sudu
- srpski policajci ureduju po Vukovaru, neki rade u Vukovaru, a spavaju doma u Srbiji
- organiziraju autobuse sa srpskim biracima po potrebi, a onemogucavaju Hrvatima Hercegovcima pristup biralištima
- omogucili djeci srpske nacionalnosti u Vukovaru da uce „svoju“ povijest
- ministar policije nedostojno i prostacki razgovarao na facebooku i organizirao da se hrvatskog domoljuba Marka Franciškovica strpa u ludnicu gdje su ga kljukali teškim lijekovima
- tukli starije žene aktivistice, lomili im kosti i nikom ništa
- trpe cetnike u Saboru (Stanimirovic), Rkman kao zamjenik sisackog župana i s njima suraduju
- držali Srbe (Dejan Jovic – „najutjecajniji Srbin na svijetu“) i udbaške sinove (Saša Perkovic) godinama na Pantovcaku
- sklopili strateški savez s Englezima stoljetnim neprijateljima Hrvata koji su predali Hrvate partizanima na Bleiburgu
- ukinuli pokroviteljstvo nad komemoracijom u Bleiburgu
- ukinuli istraživanje komunisticki zlocina i grobišta
- dopustili bankama da ovrše Hrvate i stvore beskucnike
- prodali Croatia-osiguranje u sumnjivim okolnostima
- krali gdje su stigli i onemogucavali investicije, ozbiljan investitor ne daje mito
- uništili poljoprivredu i poljoprivrednike i išli na ruku uvoznom lobiju
- zemlju bogatu plodnom zemljom i morem napustilo oko 100 000 mladih jer navodno nema posla
- branili zlocinca tita, koji je pobio stotine tisuca Hrvata, i ime njegovog trga u središtu Zagreba i ulica po cijeloj zemlji

"P.S.: Znamo da je ovdje nabrojen tek manji dio zlodjela bivše nenarodne vlasti koja se za ove izbore nazvala, zamislite, Narodnom koalicijom. Pozivamo čitatelje da svojim komentarima dopune pozamašni gornji niz", piše hu-benedikt.hr.

http://direktno.hr/en/2014/medijski_par ... otpuna.htm
Post Reply