Kukuriku...

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: Kukuriku...

Post by EdgarFranjul »

POKRENUT POSTUPAK

NOVI SKANDAL MILANOVIĆEVE VLADE: Više od 20 ministara i dužnosnika pod istragom zbog sukoba interesa!

Autor: HINAČetvrtak, 18. Lipanj 2015. u 16:41

Te agencije u vrijeme dok su dužnosnici bili u njima nisu proglašene pravnim subjektima od posebnog državnog interesa već je to učinjeno naknadno 28. svibnja 2015. godine.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv dvadesetak ministara, njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika koji su istovremeno s obavljanjem dužnosničke funkcije bili članovi Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike, Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, te Upravnog vijeća Savjetodavne službe.

Povjerenstvo je na sjednici uvidom u podatke iz sudskog registra Trgovačkog suda utvrdilo da je Agenciji za investicije i konkurentnost, Agenciji za ugljikovodike i Savjetodavnoj službi kao jedini osnivač upisana Hrvatska.

Te agencije u vrijeme dok su dužnosnici bili u njima nisu proglašene pravnim subjektima od posebnog državnog interesa već je to učinjeno naknadno 28. svibnja 2015. godine.

Postupak je pokrenut protiv ministara Branka Grčića, Gordana Marasa, Borisa Lalovca, Ivana Vrdoljaka, Anke Mrak-Taritaš, Orsata Miljenića, Berislava Šipuša i Darka Lorencina.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak i protiv njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika Roberta Pende, Joška Klisovića, Tomislava Radoša, Slavka Linića, Marka Krištofa, Hrvoja Dokoze, Hrvoja Marušića, Sabine Škrtić, Zlatka Grabara, Marije Štulac-Domac, Davorke Hajduković, Domagoja Križaja i Zorana Vasića.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/n ... esa-809466
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Otvoreno pismo predsjedniku Vlade: Zašto Vaši ministri ne vide i ne čuju kad nas drugi ponižavaju?

Ponašanje Vaših ministara izaziva ozbiljnu zabrinutost.

Autor: Ante Gugo

Gospodine Milanoviću, ponašanje Vaših ministara izaziva ozbiljnu zabrinutost. Jedino što izazva veću zabrinutost od njihove potpune neosjetljivosti za ponos ove države i nacije jest vaša nezaintersiranost da se pozabavite tim, više nego očitim problemom. Kad su na beogradskom nogometnom stadionu spaljivali hrvatsku zastavu Vaš tadašnji ministar Jovanović je tvrdio da on to nije vidio. Nije uputio prosvjed Srbiji ni kad su mu naknadno pokazali snimku. Sad kad je srbijanski ministar Vulin opetovano vrijeđao Hrvatsku i Hrvate, ali ovaj put usred Hrvatske, Vaš ministar Šipuš nije reagirao na to, iako je stajao pokraj njega.

Zar nije ponižavajuće što moramo radi vlastitog međunarodnog statusa razgovarati s predsjednikom Srbije, čovjekom koji je zakleti četnički vojvoda, a čije riječi zakletve uključuju najgore oblike zločina nad onima koji ne misle kao on i njegovi? Nije li ponižavajuće što mu priređujemo državničke počasti umjesto zatvorske ćelije zbog pripadnosti terorističkoj skupini koja je djelovala u istočnoj Slavoniji za vrijeme okupacije? Ako sve to još i moramo, ali moraju li naši ministri šutke promatrati dok srbijanski ministar Vulin lažima vrijeđa i provocira.

Do kad će se Vaši ministri gospodine Milanoviću ponašati tako da pokraj njih mogu spaljivati naše državne simbole, da mogu krivotvoriti povijest i ponižavati nas lošim povijesnim konstrukcijama, da nas vrijeđaju gdje stignu. Zar nije i previše što uopće još održavamo bilo kakve kontakte s državom čiji je premijer aktivno sudjelovao u ratu pritiv Hrvatske i to kao dio terorističkih skupina, a ne kao regularni vojnik okupatorske vojske, ako razlika uopće postoji?

Gospodine Milanoviću, zar ste Vi i Vaši ministri toliko nepripremljeni na laži iz srbijanskih političkih krugova? Ovo pismo ne pišem da bih Vam držao lekcije zbog ovoga što je prošlo i što se teško dade popraviti. Ovo pišem kako vih Vas najiskrenije zamolio da se pripremite za nadolazeću, jubilarnu, dvadesetu obljetnicu Oluje.

Za očekivati je da će nas iz Srbije, želeći nam pokvariti najveće državno i nacionalno slavlje, opet verbalno napasti. Opet će pričati o pola milijuna protjeranih Srba za vrijeme Oluje. Molim Vas gospodine Milanoviću, neka Vaši ljudi malo prosurfaju internetom, neka pročitaju nešto knjiga i arhivskih dokumenata, neka pitaju one koji znaju. Naći će vrlo zanimljivog štiva. Našao sam ga i ja pišući jednu knjigu. Nadam se da će uskoro biti i tiskana.

Dakle, gospodine Milanoviću, prema podatcima UNHCR-a na području Republike Hrvatske 1991. je živjelo oko 576.000 Srba, od čega je oko 142.000 bilo na područjima koja su 1991. okupirana. Isto tijelo Ujedinjenih naroda raspolaže podatkom da je 1993. na područje Srbije iz Hrvatske izbjeglo oko 250.000 Srba, od čega s okupiranih područja njih oko 60.000. Vjerujem gospodine Milanoviću da Vam je jasno da ne postoji matematička formula kojom bi bilo moguće dokazati da je u Oluji protjerano pola milijuna srpske nejači i starčadi, što nam svake godine za obljetnicu naše vojne pobjede poručuju iz Srbije, želeći nas vrijeđati. Moguće bi bilo samo ako ih se za dvije godine izrodilo oko 420.000.

Ako do sad niste shvatili kako funkcionira ta srbijanska politika i propagnda, ispričat ću Vam zanimljivu epizodu. Kad se 29. svibnja 1991. tadašnji član Predsjedništva SFRJ Borisav Jović sastao s ministrima vanjskih poslova Europske zajednice poveo se i razgovor, a o čemu bi drugom nego o Jasenovcu. Naime, svih 12 ministara EZ došlo je uvjeriti Jovića i Miloševića da imenuju Mesića predsjednikom Predsjedništva SFRJ, što su oni odbijali. Kad su pitali Jovića kakav problem on ima s Mesićem, ovaj je odmah krenuo na Jasenovac i NDH. Rekao im je da oko tri milijuna Srba živi izvan Srbije, od čega oko 90 % na području Hrvatske i BiH, što znači na području bivše fašističke NDH.

Dodao je da je na području NDH također živjelo tri milijuna Srba, od čega je milijun pobijen u razdoblju od 1941. do 1945. godine. Objašnjavao je europskoj dvanaestorici da je i te 1991. postojao opravdani strah od ponavljanja zločina. Nije mu, međutim, palo na pamet objasniti po kojoj je to demografskoj i matematičkoj formuli moguće da se broj pripadnika jednog naroda poveća za trećinu, odnosno za jedan milijun za samo 45 godina. Valjda su mu zato, pristojnim diplomatskim rječnikom rekli da bi oni nakon te opservacije razgovarali o ozbiljnim stvarima.

Eto gospodine Milanoviću, to Vam je samo jedan primjer ozbiljnosti srbijanskih političara. Nije riječ o nikakvoj kuloarskoj napuhanoj priči. Sve što sam Vam ovdje napisao možete provjeriti u knjizi Borisava Jovića «Posljednji dani SFRJ», na stranicama 328. – 337. Zanimljivo je i poučno, vjerujte.

Ako imate problema s ćirilicom, pričekajte da moja knjiga izađe iz tiska. Nadam se da bi Vas ona mogla uvjeriti da politika sadašnjeg vodstva Srbije nije ništa drukčija ni bolja od one koju su u Beogradu vodili koncem osamdesetih i tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća. Doduše, ja se u knjizi ne bavim sadašnjim političkim vodstvom Srbije. To biste trebali raditi Vi kao premijer Republike Hrvatske.

Samo, gospodine Milanoviću, od nasrtaja onoga političkog vodstva znali smo se obraniti. Danas niti ne pokušavamo. Zato mislim da imam pravo zamoliti Vas – smjenite ministre koji ne reagiraju na srbijanska ponižavanja Hrvatske ili smjenite sami sebe. Otiđite ako Vam nije stalo do obrane hrvatskog nacionalnog ponosa.

http://www.politikaplus.com/novost/1235 ... ponizavaju
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Damir Pešorda: King Kong

25.06.2015.
Damir Pešorda
Ispis

Prije otprilike dvije godine Zoran se Milanović proslavio izjavom ''Tjerali ste lisicu, a istjerali King Konga''. Rekao je to povodom svoga neuspješnog spašavanja ''vojnika Perkovića'' od sudskog progona njemačkih vlasti, a mislio je na HDZ, ali i sve one u javnosti koji su se zalagali za procesuiranje udbaških zločina.

Mnogi su nagađali tko bi ili što bi mogao biti taj King Kong o kojemu je Milanović govorio, no nitko nije uspijevao domisliti nešto konkretno i suvislo. Na kraju se i odustalo od nagađanja jer Milanovićeve doskočice su pretvrd orah za običan um.

Međutim, u posljednje vrijeme otisci Milanovićeva King Konga uočljivi su na više mjesta u Hrvatskoj. Konačno se počeo pokazivati. Površan promatrač ne bi te zbrkane tragove povezao s King Kongom jer King Konga zamišlja kao gorostasnog majmuna, što je holivudska izmišljotina trulog Zapada. Ovaj, realsocijalistički King Kong više je onako King Kong s ''ljudskim likom''. Štoviše, ideološki izgrađen King Kong. Ukratko, ugrožene strukture uzvraćaju udarac. Politički život u Hrvatskoj doveden je do usijanja uslijed ideološkog rata tih struktura za bolju prošlost. Jer samo tako mogu osigurati vlastiti povlašten status u budućnosti.

Pitate se: Koji su to King Kongovi tragovi? Ima ih na sve strane! Manolić-Mesićeva naknadna saznanja o Karamarkovoj ''doušničkoj'' prošlosti, upad specijalaca u crkvu svetoga Marka, misteriozni kukasti križ na Poljudu, retorika ''mi ili oni'' itd. No, sve je to samo početak cijelog niza potresa, zabuna i diverzija koje će se dogoditi ako ''ugrožene strukture'' doista osjete da gube poluge moći i da će uistinu doći do nekog vida lustracije u Hrvatskoj. Vrhunac svih tih sukoba mogao bi se događati najesen, tijekom predizbornih mjeseci. Bilo kako bilo, predstoje nam zanimljiva vremena.

U isto vrijeme u Hrvatskoj se osjećaju i naznake nekih drugih procesa. Recimo, povratak Tihomira Dujmovića u Slobodnu Dalmaciju, uz istodobni odlazak Dežulovića, Tomića i Pavičića iz Slobodne Dalmacije, ukazuje možda na to da neizvjesna budućnost pomalo nagriza neprobojni medijski štit oko političkih nasljednika KPH. Naravno, ne treba isključiti ni financijski moment u cijeloj toj priči. Koliko god Hrvati naivni bili, ne možeš im godinama iz tjedna u tjedan poručivati da su pretežno ustaše, gnjide, krezubi, katotalibani itd. i očekivati da naklada ne pada. Ne ide to. A Hanžekoviću je, ma koliko liberalan bio, novac ipak važan.

Nebulozni ruski izvještaj o ''pokrštavanju Srba'' u Hrvatskoj pokazuje da se i na globalnoj sceni događaju neke stvari koje, čini se, vode stvaranju dvaju suprotstavljenih tabora. U toj šahovskoj igri, htjela – ne htjela, Hrvatska ide u zapadni tabor. Čini mi se da je i Josipović izgubio izbore, između ostalog i zato što je izgubio podršku određenih centara moći. Te činjenice ne idu u prilog političarima mesićevskog kova. Iako su se rado odazivali pozivima iz Londona ili Haaga, oni se intimno najbolje osjećaju u društvu Gadafija, Castra ili Nazarbajeva. Stoga nije isključeno da nekomunistička Hrvatska u ovoj fazi velike šahovske partije ima barem malu naklonost Zapada. Nije da se pretjerano veselim aktualnoj američkoj politici ''širenja demokracije'' u svijetu, ali mali predah od stiska olinjalih udbaša i njihovih neokomunističkih zaštitnika dobro bi nam došao.

Kako god, King Kongu vrijeme istječe. Može rušiti, ali, odavno udaljen od svog prirodnog staništa, nema šanse da opstane.

Damir Pešorda

http://www.hrsvijet.net/index.php/kolum ... -king-kong
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

ZVIŽDAČI UPOZORAVAJU:

Milanović je ponajveći zaštitnik mafije, Bozanić je o tome i ranije trebao govoriti

Autor: Damir Kramarić
Subota, 27. Lipanj 2015. u 10:47

Tri najkorumpiranija sektora u Hrvatskoj su politika, pravosuđe i policija. Time je blokirana cijela država i dok se to ne riješi, neće biti investicija, niti pravde za građane, upozorava mr. Petričić.

Kardinal Bozanić napokon je, na sam Dan državnosti, otvoreno i oštro progovorio o političkoj korupciji u Hrvatskoj te se tako pridružio nezavisnim intelektualcima i zviždačima, koji sve otvorenije govore o ponajvećem problemu Hrvatske: državnoj mafiji koja kreira koruptivne zakone – kako bi bez bojazni nastavili pljačkati Hrvatsku.

Teško se ikako drugačije mogu protumačiti Bozanićeve tvrdnje izrečene na Dan državnosti: ”Dok se u nas isticanjem pojedinih slučajeva čini da se korupcija želi suzbiti, postoji ona koja se pokazuje kao sustav, podržavan političkim odnosima, koja ima obilježja političke korupcije umrežene u državnim institucijama. Koliko ima samo zakona u našem zakonodavstvu koji u svojoj neusklađenosti pogoduju takozvanoj zakonskoj korupciji”, naglasio je nadbiskup.

I umjesto skrušenog obećanja da će pokušati suzbiti institucionalnu korupciju o kojoj govori kardinal, a o čemu su javno ‘grmili’ poznati zviždači, suci, sveučilištni profesori, ekonomisti i drugi znanstvenici na predstavljanju knjige ‘Stečajna mafija’ nedavno u Europskom domu u Zagrebu, predsjednik Hrvatske vlade drsko je kardinalu krenuo čepiti usta.

”Nije dobro da Katolička crkva, odnosno Kaptol, dijeli savjete Hrvatskoj vladi. Ja sam predstavnik hrvatskih građana. Dok sam predsjednik vlade, ne odobravam to. To je nepametno što je napravljeno. Ali kako ćete to spriječiti? Svatko radi u korist svoje štete”, izjavio je Milanović isti dan, ubrzo nakon što su mediji prenijeli oštre Bozanićeve kritike.

Kako poznati zviždači i aktivisti ocjenjuju Bozanićevu poruku, a kako premijerovu reakciju?

Je li Milanović Bozaniću htio zaprijetiti da nipošto ne dira u državnu mafiju i koruptivne zakone te zašto s Kaptola ranije nismo čuli slične kritične poruke, upitali smo najpoznatijeg istarskog zviždača i aktivistu Brunu Langera te publicistu i politologa Darka Petričića, koji je organizirao okrugli stol u Europskom domu – na kojem su brojni znanstvenici otvoreno poručili da ‘mafija vlada Hrvatskom te tako provodi genocid nad Hrvatima (dnevno.hr o tome je nedavno pisao u tekstu ”Poznati stručnjaci upozoravaju na državnu mafiju…”).

”Da je cijeli sustav kriminalan, mi zviždači tvrdimo i dokazujemo već godinama. Hvala Bogu da je i Bozanić o tome progovorio. Milanović bi htio da kardinal zašuti i zavuče se u mišju rupu. No, taj film neće gledati. Crkva je vrhunska institucija civilnog društva i mora upozoravati na ovakve pojave. I Hrvatska akademija znanosti umjetnosti treba govoriti o tome. No, HAZU već godinama drijema. Svi će prije iseliti iz Hrvatske, nego se akademici probude. A odavno su se morali oglasiti. Milanović je jedan od većih zaštitinika mafije koja nas je opljačkala. Svojedobno je izjavio da se IDS vodi kao mafijaška organizacija pa sam pomislio: ‘Evo Sunca na obzoru’. No, onda je Jakovčića za nagradu poslao u Bruxelles! Samo tim činom napravio je težak politički krimen. Ivan Jakovčić je vođa i poglavar organiziranog zločinačkog pothvata protiv istarskog naroda i zemlje, a Milanović ga je poslao u Europski parlament, da ga zaštiti od kaznenog progona. Opljačkali su narod do koštane srži, a premijer još i vrijeđa narod riječima da je u rat išla samo sirotinja! On sigurno nije ratovao, jer drugovi iz komiteta nisu išli. Oni su postali tajkuni, dok je radnička klasa branila zemlju. On kao socijaldemokrat uopće ne štiti interese radnika”, primjećuje Langer, pa dodaje da su komunistički i udbaški podobnici postali tajkuni, dok su radnici ratovali.

”Pitam se, zašto je Sanader u zatvoru, a drugi nisu? Očito zato što nije bio član partije i suradnik Udbe. Zato su ga zatorili. Drago mi je da zlo oko afere Hypo sada izlazi na vidjelo i da se potvrdilo ono što govorimo godinama: da je epicentar Hypo afere u Istri. Istarski zviždači na to upozoravaju desetljećima, no proganjaju ih jer govore istinu.

Institucije poput Uskoka, PN Uskoka i Dorh-a služe samo da štite kriminal. Zato lopovi i politička elita stalno govore: pustimo institucije da rade svoj posao.

U Italiji ginu ljudi koji proganjaju kriminalce. Giovanni Falcone ubijen je jer je proganjao mafiju, a na sličan način su stradali brojni karabinjeri. Kod nas se državni odvjetnici i policajci – koji bi trebali progoniti kriminal – šetaju bez ikakve pratnje i pancirki. Da nešto rade, bili bi najštićenije osobe u državi. No, zašto bi išli protiv sebe? Zadnji član Europske Unije je jedinstven slučaj u kojem je cijeli sustav kriminalan te radi protiv naroda i države.

Mislili smo da će Hrvatska doista biti mala Švicarska, no odnarođeni banditi su je pokrali i postali su multimilijarderi. Istinu skrivaju jer kontroliraju medije. A narod pada u nesvjest od gladi. Kardinal Bozanić je dosad previše govorio ‘u rukavicama’. Treba jasno reći da se radi o bandi. Oni su uvrijedili kapitalizam, jer ovdje imamo lopovsko udbaški banditizam, a ne kapitalizam. Institucije sve to mirno gledaju i proganjaju samo one koji o tome govore. Prijavitelji korupcije su u Hrvatskoj pravi pokret otpora, odnosno hrabri ljudi koji se izlažu velikoj pogibelji jer se usude govoriti o kriminalu i korupciji. Da imamo pravnu državu, zviždači bi bili zaštićeni i cijenjeni”, dodaje Langer.

Podsjeća potom na činjenicu da su mediji prije nekoliko mjeseci objavili da je djevojčica u Baranji pala u nesvjest jer tri dana nije ništa pojela. Milanović se na to osvrnuo riječima ‘da u Hrvatskoj nema gladnih, već su veći problem pretila djeca’?!

”Strašno je da ‘politička elita’ misli samo na sebe, ali ne i na opstanak naroda. Tu je toliko oholosti i socijalne neinteligencije, da je to nepodnošljivo. To su retardirani ljudi. Zanima ih samo vlast, a sve drugo za njih ne postoji”, ogorčeno zaključuje britki istarski roker.

Slično razmišlja i publicist te istaknuti aktivist, Darko Petričić.

”Tri najkorumpiranija sektora u Hrvatskoj su politika, pravosuđe i policija, dakle tri slova ‘P’. Time je blokirana cijela država. Ako je bilo koji od ta tri segmenta korumpiran, nema ništa od pravde. Ako nema političke volje, odnosno ako je policija ili pravosuđe korumpirano, nikada nećete zaštititi svoja prava. Tako je pojedincima, tvrtkama i stranim ulagačima. Dok se to ne riješi, neće biti investicija, niti pravde za nas građane. Korumpiranost politike, pravosuđa i policije daleko je najveća bolest društva. Korupcija u zdravstvu ili školstvu obična je prehlada u usporedbi s ovim zlom”, upozorava mr. Petričić.

Osvrnuo se potom i na izjavu kardinala Bozanića, koji je na Dan državnosti rekao otprilike isto ono što je zaključeno i na predstavljanju knjige ‘Stečajna mafija’.

”Slažem se s kritikom kardinala Bozanića. Istina je sve što je rekao, no on je puno ranije trebao govoriti o ratnim, pretvorbenim i bankarskim profiterima. Zašto kritika nije bilo? Zato jer je Crkva bila angažirana oko povrata crkvene imovine. Znali su za korupciju i kriminal, ali zbog interesa nisu govorili o tome. Vjernik sam, ali ne mogu ovo prešutjeti. Bozanić je govorio o grijehu struktura, no to je bilo apstraktno i svatko je tu izjavu mogao tumačiti na svoj način. Puno ranije trebao je govoriti o ozakonjenoj pljački u Hrvatskoj, jer njegove riječi imaju puno jači odjek od izjava nas zviždača”, zaključuje Darko Petričić.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/m ... iti-811328
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

PREMIJER PROTIV GRAĐANA

Komentar Željke Markić: Zoran Milanović želi povećati nadzor nad građanima

Na izjavu premijera Zorana Milanovića kako se prikupljanje potpisa za građanske referendume odvijalo “bez ikakvog nadzora”, a da novim prijedlogom zakona njegova vlada uvodi red, reagirala je dr. Željka Markić, članica upravnog odbora udruge U ime obitelji, koja je prva u povijesti hrvatske države osigurala sve uvijete za održavanje građanskog referenduma.

Komentar dr. Markić, objavljen na njezinom FB profilu donosimo u cijelosti:

Zoran Milanović danas je izjavio kako je prikupljanje potpisa za građanske referendume bilo “bez nadzora”. A da njegova vlada sada uvodi red ( i nadzor).

Za izjašnjavanje o referendumu o braku – sva mjesta “prikupljanja potpisa” morala su imati dozvolu lokalne uprave, pa onda biti prijavljena policiji, a nakon što su potpisi predani Saboru, on ih je dostavio ministru Bauku koji je proces provjere razvukao najduže što je mogao. Potpise je predao Hrvatskom zavodu za statistiku koji je odabrao i onda pregledao statistički relevantne uzorke i potvrdio da su imena, prezimena, potpisi i OIB-i točni i da potpisa ima dovoljno. Sav ovaj “nadzor” trajao je gotovo 3,5 mjeseca.

Niti jedna od ovih nadzornih mjera ne primjenjuje se kad se predaju potpisi za predsjedničku kandidaturu. Potpisi se mogu skupljati gdje god se želi, na svim lokacijama, u kućama, crkvama, školama, fakultetima, rođendanskim proslavama, utakmicama, stranačkim skupovima, a nakon što su predani za posljednje predsjedničke izbore – DIP je nakon samo 2 dana potvrdio da ih ima dovoljno.

Premijer Milanović ne traži nadzor nad procesom prikupljanja potpisa za građanski referendum – on traži pojačani nadzor nad građanima, biračima, koji misle i odlučuju suprotno njegovim željama. Opet,baš kao i sa Lex Perković, zloupotrebljava svoj položaj kako bi suzio prostor demokracije u Hrvatskoj.

Izvor: Facebook

http://narod.hr/hrvatska/komentar-zeljk ... -gradanima
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

DRŽAVNI KARTEL: GOSPODINE MINISTRE LALOVAC OTKUD ZNATE DA SE SPREMAJU ‘NOVA UHIĆENJA’, OSIM UKOLIKO NE MISLITE SVOJE UHIĆENJE?

S kime se to zajebava ovaj režim i tko vlada Hrvatskom? Udba, KOS, partizani, KNOJ…? Ako oni vladaju demokratskom državom onda je vrijeme da se to napokon građanima kaže, kako bi narod na vrijeme organizirao zbjegove i pobjegao u šume. Mogli bi u suprotnom biti prekasno. UDBA, KOS, KNOJ…, terorističke su organizacije, bile, a očito i ostale.

Naime, svjedoci smo beskonačnih i sve bezobraznijih zlouporaba represivnog aparata koji se ponaša kao izborni stožer trenutačne vlasti i najmoćnija batina te vlasti, dakako, to samo znači da se poslije izbora treba očekivati totalna čistka u represivnom aparatu, od policije do USKOK-a, DORH-a i sličnih ‘institucija’ koje se ponašaju kao prudužena ruka vlasti, što je s politkom došlo, s politikom mora i otići.

Mnoštvo je primjera za tako nešto, od obračuna s braniteljima u Vukovaru, obračuna s braniteljima na Trgu svetog Marka, pokušaja okupacije crkve sv. Marka, do raznih uhićenja koja su zapravo eklatantni primjer političkog progona neistomišljenika. Nažalost, po tko zna koji puta ponavljamo, u prljavoj raboti sudjeluju na najgori način režimski mediji koji glume da ne vide ono što se događa. Naravno, medijske usluge nisu jeftine, režim ne škrtari.

Ministar financija, Boris Lalovac, kazao je da mu je dodijeljena policijska zaštita zbog istraga u slučaju braće Mamić. To vam je isto kao kada bi vam susjed Jura ili Komšija Jovan rekli da su ih oteli vanzemaljci, a oni se spasili skokom iz svemirskog broda. Tko će normalan vjerovati bilo kojem ministru Milanovićeve Vlade? Orsatu Miljeniću kada zapošljava partijske drugove, Arsenu Bauku kad registrira birače duhove, Vesni Pusić kada naše novce dijeli svome braci… Ima ih, naravno, još.

Dakle, tko im vjeruje? Pogotovo u kontekstu sve većih tvrdnji da je zapravo obračun sa braćom Mamić klasičan politički progon po uzoru na obračun s Milanom Bandićem, na kojem je režim već slomio zube. Neće režimu biti puno lakše ni sa Mamićima.

Ukratko, ministre, kad već tako progonite ‘kriminalce i kad ste preuzeli ulogu prvog milicajca u državi što čekate s medijskim tajkunima, čija je carstva aktualni režim spašavao legalno pljačkajući građane kroz predstečajne nagodbe? Kad oni dolaze na red? Ministar Lalovac je, prema pisanju portala Index, koji je u vlasništvu osuđenog kriminalca koji je osuđen zbog utaje poreza, odnosno pljačke države, najavio je kroz dvadesetak dana nova uhićenja. Čija? Nije važno, ne u demokratskoj državi, važno je da se ministar financija NE bavi uhićenjima, niti bi o njima trebao što znati.

Odakle vi to gospodine ministre znate, osim ukoliko ne mislite da se sprema vaše vlastito uhićenje? Jedino to biste MOŽDA mogli znati? Niste niti policajac, niste ni ministar policije, ni šef USKOKA, ni gazda DORH-a, jer da ste šef DORH-a vjerojatno bi postali ustavni sudac jednog dana, kada partija nakon što izgubi ove izbore ponovno za 20 godina dođe na vlast?

Hrvatska ne samo da nije država, ovo ne samo da nije cirkus od države, ovo nije čak ni špilja razbojnička, ovo je zapravo kartel.

Ivana/Tinolovka-news

http://hu-benedikt.hr/?p=41252
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Novo vrijeđanje Hrvata iz usta Zorana Milanovića

Zoran Milanović svakodnevno sipa provokativne izjave iscrpljujući hrvatsku javnost. Tijekom boravka u Splitu otvorio je nastavu iz postakademskog zapošljavanja za 20 studenata splitskoga Sveučilišta. Oni će, uz redovan studij, pohađati nastavu u kojoj stječu znanja iz poduzetništva. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske obratio se studentima riječima:

Učite, idite van, pokušajte organizirati svoj život na studiju da jedno vrijeme provedete u zapadnoj Europi. Idite tamo gdje su oni koji su bolji od vas. U kontaktima s njima razliku ćete doseći. Kao predsjednik Vlade imao sam čast i sreću obići hrvatske iseljeničke zajednice u Novom Zelandu, Čileu, Ognjenoj zemlji, Pacifiku i uvijek su bile zajednice Dalmatinaca. To su naši preci, hrabri i poduzetni ljudi, avanturisti. Bili su poduzetnici.

No, Milanović ne može bez ponižavanja i vrijeđanja hrvatskog pučanstva. Kaže studentima da idu tamo [na jedno vrijeme] „gdje su oni koji su bolji od vas". Naravno, osim zadovoljstva koje očigledno Milanović osjeća dok vrijeđa državu kojoj je na čelu i narod kojem nominalno pripada, Milanović šalje još jednu lažnu i za Hrvate podcjenjujuću poruku, da kod nas i ne može biti dobro kao u Zapadnoj Europi, budući da su „oni" bolji od „nas".

Istina je, naravno, posve drugačija. Nisu hrvatski studenti lošiji od onih u Zapadnoj Europi, dokaz tome su mnogobrojna natjecanja na kojima ne zaostajemo za Zapadnom Europom, da ne govorimo o tome da ne znamo da je neki student završio studij u Hrvatskoj otišao u Zapadnu Europu i tamo propao. Zapadna Europa bogatija je i uspješnija od Hrvatske i iz povijesnih razloga, i stoga što zapadnoeuropski političari brinu o svojim državama i ljudima koji u njima žive, ukratko stoga što su zapadnoeuropski političari (daleko) bolji od hrvatskih.

Nije dakle problem u hrvatskim studentima, problem je baš Zoran Milanović i ostali političari koji već 15 godina vode Hrvatsku prema dolje, nastojeći, i uspijevajući uništavati Hrvatsku i materijalno i duhovno. Ovo posljednje baš tako da podcjenjuju i vrijeđaju Hrvate govoreći da su drugi bolji, da oni u Zapadnoj Europi imaju uređene države, a mi živimo u „slučajnoj državi", itd.

Vođenje države na način kako to političari u Hrvatskoj čine već gotovo punih 15 godina, a posebice posljednjih 3 i pol, dovodi do tragedije da mladi liječnici, inženjeri, matematičari, fizičari, kemičari, geolozi, strojari, elektrotehničari, medicinske sestre, da ne nabrajamo dalje, završavaju svoje školovanje u Hrvatskoj i zatim, većina njih jer nemaju posao i perspektivu u Hrvatskoj, odlaze raditi u države gdje su oni koji su po Milanoviću „bolji od nas", i tamo rade zasigurno jednako dobro kao oni u čije su države došli. Da nije tako, bi li ih tamo zapošljavali, ili bi zaposlili svoje „bolje"?

A stvaranje perspektive i uvjeta za rad i normalan život u Hrvatskoj trebala bi biti osnovna zadaća onih koji vode Hrvatsku, pa tako i Zorana Milanovića. A on njegova vlada rade protivno tome, i u tome nažalost uspijevaju. Nadajmo se ne više dugo. A što se tiče „boljih od nas", Zoran Milanović može otići u bilo koju državu, ne samo neku od zapadnoeuropskih, i tamo susresti političare koji su zasigurno bolji od njega.

D. J. L.

http://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/d ... d-vas.html
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Hoće li zapjevati Juru i Bobana poput Mesića? Zoran Milanović nekoliko mjeseci prije izbora priznao: Pelješki most je štetan projekt!

ČETVRTAK, 16 SRPANJ 2015 13:40 IVANA

Kako se političari, uz podršku medijske mafije, mijenjaju dobro je da Hrvatska kao nekakva država još uvijek postoji. Tko je hrvatske političare upoznao, tko se s njima suočio, ni pakao mu nije teško pao, da parafraziramo rečenicu iz jednog kultnog filma.

– Pelješki most je neodgovoran i štetan projekt – rekao je predsjednik reformiranih komunista nereformirane ideologije Zoran Milanović nekoliko mjeseci prije parlamentarnih izbora, naravno, bilo je to prije četiri godine kada je HDZ govorio o Pelješkom mostu i povezivanju krajnjeg juga Hrvatske, partija je HDZ-ovu ideju sabotirala vodeći se idejom 'kakav ustanak, ako je tamo nisam bio', naime, ovo su navodno riječi druga Tita, na čijoj se ideologiji temelji današnja partija, koji nije htio priznati sisački ustanak iz lipnja 1941. zato što on nije bio u Brezovici i još uvijek nije sa Staljinom dogovorio ciljeve ustanka, 'antifašističke borbe' i načina te borbe.

Milanović je u osmom mjesecu 2011., dakle, odlučio sabotirati kapitalni projekt Republike Hrvatske vrijedan nekoliko milijardi kuna, danas, također nekoliko mjeseci prije izbora, kada je partija na vlasti a on kao premijer Bog i batina ( dobro, batina je Ostojić ) te vlasti Zoki tvrdi da se Pelješki most mora graditi i da će se graditi vrlo brzo te da je, što je najvažnije, lova osigurana. No, ne prije proljeća iduće godine, drugim riječima, Zoran Milanović zapravo predizbornim trikovima želi kupiti naklonost građana Dubrovnika i okolice pritom zaboravlja da je njegovom zaslugom Dubrovnik, kao turistički velegrad, dobio osuđenog kriminalca za gradonačelnika.

Sekretar partije, uz pomoć svojih drugova kako onih koje partija financira novcem građana koji nisu članovi partije, a novinari su ili su dio tzv. nevladinih udruga, tako i onih domnestica vulgaris partijaca, obmanjuje javnost tvrdnjom da je novac za Pelješki most osiguran i da Europska unija jedva čeka da nam udijeli novce, baš kao što ih 'velikodušno' dijeli Grčkoj zbog čega je Grčka tako sretna zemlja, sretnih ljudi i političara.

Nažalost, tome nije tako, naime, glasnogovornik Europske komisije Jakub Adamovicz poručuje da procedura u vezi sa sufinanciranjem mosta još nije završena. Drugim riječima, kao i puno puta dosad, partija laže. - Važno je da hrvatska strana podnese službeni zahtjev. Očekujemo da to učini potkraj 2015. ili početkom 2016., dakle, u ne tako dalekoj budućnosti. Kad se taj službeni zahtjev primi, trebamo tijekom tri mjeseca donijeti odluku, znači relativno brzo. To što se sada govori, preuranjeno je. Za nas je to samo hrvatsko stajalište, ali vrlo je jasno da iz perspektive EK odluka još nije donesena – poručio je glasnogovornik Europske komisije Jakub Adamovicz, koji je tako demantirao partiju, partijske medije i sve ostale u službi partije u ovoj zemlji, a takvih uhljeba nije malo i puno nas koštaju, skoro koliko nas i zajebavaju.

Naravno, ako zatreba i ako će to pokazati 'agencije za istraživanje javnog mijenja', sekretar Milanović spreman je poput Mesića zapjevati i ustaške pjesmice. Zašto ne ako to donosi glasove? Mesiću je uspjelo, a ni blogeru Dragi Pilselu nije odmoglo.

http://www.tinolovka-news.com/index.php ... Itemid=549
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Prekomjerno granatiranje Jelenčeta Lovrić, Zoke i jastrebova i modre guze

Malena guzica koju je mater pljesnula postala je središte sukoba grozne ognjištarske, nacionalističke i građanske, Pusić Anđelinovićeve, moderne Hrvatske.

Datum objave: 11.08.2015 | 17:05 Autor: Ivan Blažičko

Prekomjerno granatiranje. Ne nalazim drugi izraz za medijski napad po svim linijama, u pokušaju da nas se, nakon proslave Oluje i svih povezanih svečanosti, sve do jubilarne Alke, uvjeri u naglo probuđeno državničko ponašanje i domoljublje, prije svih Zorana Milanovića, a po bokovima i njegovih kamerada. Svi do jednog, kleknuše i izljubiše hrvatski stijeg, a veliki vođa tako je mudro i državotvorno organizirao vojni mimohod, da je samo tim potezom, eto, skinuo sa SDP-a stigmu stranke koja nije željela samostalnu Hrvatsku.

Čitam to i pitam se, jesam li protekle tri i pol godine ( ili proteklih 25) živio na Marsu? Naime, svo to vrijeme i drug Zoka i njegovi jastrebovi, beskrajno su se trudili uniziti svoju vlastitu zemlju. Od njegovih izjava o slučajnoj državi, podrške potpuno anacionalnom, besmislenom ali zloćudnom bivšem predsjedniku, preko raznih manifestacija na nižim razinama kojima se pokušavala ubiti svaka ideja nacionalne države u Hrvata ( Jovanović i slični ). I onda, prvi puta u povijesti, stigne Hrvatima poklon od Janeza. Petljali su i muljali oko arbitraže, netko s višim strateškim interesima odlučio je to javiti Hrvatima, pa sada svi mi trebamo aplaudirati kako je „vlast pokazala da zna zaštiti državne interese“. Zanimljivo? Koja je bila alternativa odluci o izlasku iz arbitraže? I kako je protekle tri i pol godine „vlast“ upravljala procesima povezanim s arbitražom koju bi, da nije pukla tikva, sasvim izvjesno izgubili i ostali bez još jednog dijela hrvatskog teritorija? Dražesna ausenministrica Pusić pokazala je da nema blage veze o jednoj od najvažnijih tema kojom se bavi njezino ministarstvo, zabavljena idejom vlastite promocije.

Samo par dana nakon poklona sa sjevera, stigao je novi službeni šamar s istoka. Četnički vojvoda koji je pritom i predsjednik prijateljske i drage Srbije, Tomislav Nikolić, nazvao je današnju Hrvatsku zemljom utemeljenom na zločinu i produžetkom Pavelićeve države. Nije to izrekao Vojka Šešelj, već predsjednik susjedne države. Ali tu nema povoda za „zaštitu državnih interesa“. Tu smo, pinkicu, mutavi. Kada nas ( hrvatsku državu ) deru i vrijeđaju najviši dužnosnici Srbije, drugarica Pusić Anđelinović & Co., pripisati će to kućnom odgoju. Sjajno. I, jasno, Hrvatska će svim silama podržati srpski put ka europskoj uniji. Umjesto da ga podrži na način na koji su naš put podržali dragi sosedi Slovenci. Drugarica Pusić Anđelinović briljira i u velikom razgovoru za Morgenblatt. Upire dokazati kako su dolazeći izbori mnogo važniji od onih iz 2000-te. Potpuno se slažem. Ali ne zbog onoga što ona navodi kao razlog. Naime, wannabe glavna tajnica UN-a, tumači neukom građanstvu da će sada birati između „građanske i uljuđene“ Hrvatske ( koju predstavljaju ona, Zoka, Maras, Bauk, Opačićka, Frljić, Obersnel i slični ), te revanšističke i nacionalističke Hrvatske. Ta, revanšistička i nacionalistička Hrvatska, to smo svi mi koji poštujemo njihovo građanstvo ( i po mnogočemu smo neusporedivo veći građani od spomenutih likova ), ali kristalno jasno vidimo njihovu lijenost, potpunu nesposobnost, tragičnu nebrigu za budućnost ove zemlje. Pusić Anđelinović poje o revanšizmu? Od trenutka stupanja na vlast posmicali su bezbroj kvalitetnih ljudi, samo ako su bili bliski, ili tek razmišljali slično konzervativnoj Hrvatskoj. Postoji li veći revanšizam od tihog, egzistencijalnog progona desetaka tisuća mladih i obrazovanih u inozemstvo, potaknutog posljedicama gospodarske tragedije u koju su nas uvalili?

No, ostavimo drugaricu Pusić Anđelinović po strani i vratimo se još malo na prekomjerno granatiranje, primjerice proslave u Kninu. Vješta drugarica obaveštajka, Jelenče Lovrić, pokušava suptilno podmetnuti kukavičje jaje predsjednici Republike, ter mrmolji o njezinom „prigrljaju“ Thompsona i „nacionalističko fašističke rulje iz Čavoglava“ kojim je ukaljana „veličanstvena proslava“ Oluje manifestirana mimohodom u Zagrebu, koji je čak i visoko pozicionirani dužnosnik HDZ-a prokomentirao ( šatro ) – „tko će sad da zaustavi druga Zoku?“ Medijski detaljno popraćeno, uz neskriveno razočaranje brojkama, iz mase od devedeset tisuća ljudi koja je slavila pobjedu i slobodu, izdvojeno je 8 ( osam ) „pijanih i krvavih ustaša“ koji su, zamislite, vikali „Ubij Srbina“. Jelenče i bulumenta sličnih mrčitelja hartije uvjeravaju nas danima o grozoti tog čina. Prošle subote, stotinjak pripadnika Armade, na Maksimiru je urlalo „Ubij purgera“, kao što na svakoj utakmici sa Splićanima Boysi viču „Ubij tovara“ i vice versa. Izgleda da, tako dugo, dok se poziva na međusobno „ubijanje“ Hrvata, za Jelu sve štima. Hoće li se to promijeniti? Neće. Sva ta zgražanja i mudrijašenja su šuplja i duboko besmislena, sve su to puke fraze koje služe tek višem cilju, dokazivanju nekakvog ustašluka i fašizma, ne bi li Hrvati držali glave pognuto i trpjeli teror kvazi „građanske“ komunističke elite. Zato se i pokušava pakirati, na osnovi minornih incidenata ( u kojima nitko nikoga na kraju neće ubiti ), predsjednici Republike sklonost ka nekakvim groznim „Čavoglavcima“. Srećom, ljudi nisu baš toliko blesavi, pa odgovori na Jelin „pakung“ stižu u dnevnom ritmu iz svih krajeva Hrvatske u kojima se pojavi gospođa Kitarović. Što pak silno nervira malog mišića, Arsenija Bauka. Nesvikao na rad, vješt tek u prodavanju partijske magle i iznajmljivanju materinih apartmana na Braču, potpuno je izgubio živce zbog predsjedničine hiperaktivnosti koja uključuje i fizički rad, disciplinu koju je partija zabranila svojim članovima prije mnogo desetljeća. Pa je udario po predsjednici i ispao – baš to, mali, tužni, brački mišić.

Ponovo danima čitamo i slušamo o Frljiću. I njegovim „opravdanim“ i „umjetničkim“ provokacijama. U svim slojevima tih „akcija“ vidim tek čitav niz nelogičnosti i gluposti. Naime, oni koje bi Frljićeve akcije i provokacije trebale „prizvati“ na suočavanje sa vlastitom ili, potpuno idiotski konstrukt, „kolektivnom“ prošlošću i nametnutom „krivnjom“, sasvim sigurno nikada u životu neće kročiti u teatar i iz gledališta se suočiti s Frljićevim pokušajima poticanja „nacionalnog purgatorija“. Frljić u svojim teatarskim ekshibicijama govori isključivo sam sebi, te skupini ljudi koji ionako misle isto što i on. Za ostatak normalne, građanske Hrvatske, njegovi su čini tek plitko samopromotivno sranje bez ikakve umjetničke vrijednosti, kojim se provodi, pod krinkom „artizma“, silovanje Rijeke i Kvarnera, te posredno, uz obilatu pomoć medija, cijele Hrvatske. Rijeci i njezinim stanovnicima, a posebno cijelom zaleđu grada, nameće se jedan svjetonazor koji s tradicijom tog kraja nema nikakve veze. Ako se preskoče zastrašujući dijelovi Neues Zeitunga, prepuni kriptokomunističkih somnabulija, otkriva se fantastična rubrika koja prati tradicijsku kulturu, iznimno živu čakavsku scenu. Navijačima Rijeke, već spomenutoj Armadi, dojadilo je da ih cijela Hrvatska zajebava zbog Frljićevih „umjetničkih“ provokacija, pa su mu krenuli poručiti što misle o njemu. Ali, prava adresa za iskazivanje hrvatske Rijeke je na Korzu, tamo gdje stoluje komunistički aga Vojislav. Njemu bi valjalo poslati poruku, ako ne ranije, onda na izborima.

Vlast je, uistinu čudo. U galeriji zbitoglavih ministara aktualne vlade, po svim anketama, ali i objektivnim kriterijima, jedan od najneuspješnijih ( a konkurencija je zastrašujuća ), jest drug Jakovina, ministar poljoprivrede, uništene i bačene na koljena. Ali, koga briga, pa u krilo Zokiju čiji je Jakovina odabir, pohrliše autohtoni, te demokratski seljaci. Koliko je duboko perverzno to interesno povezivanje, koliko tu nema ni trunke brige o nekom općem dobru, već tek o nekoliko jadnih guzica, uistinu je zastrašujuće. Vidjeti šarmantni lik glumca Marasa, koji je vještinu teatarske preobrazbe usavršio nastupajući u promotivnim spotovima plaćenim slavnim „novcima poreznih obveznika“, kako cirkusira na grobu Stipice Radića, izlazi iz sfere dobrog ukusa. Do prosinca, ne bih se iznenadio, „Za dom, spremni“, orit će se po Iblerovom, ako nikom drugom, uteći će Peđi Grbinu, kad ponovo potegne previše.

A kad sam već spomenuo guzicu, jedna, malena, koju je mater pljesnula, postala je središte novog skandala. I sukoba one grozne „ognjištarske, primitivne, nacionalističke“ Hrvatske, i one druge, „građanske, Pusić Anđelinovićeve, liberalne, moderne“. Koliko je i sve to lažno, šuplje i glupo. Ne treba, naravno, fizičko kažnjavanje biti model, ali javno maltretiranje i žigosanje roditelja toliko je besmisleno i kontraproduktivno da postaje gadljivo. Prije samo četrdeset godina vjerojatno je zanemariv bio postotak roditelja koji nisu tukli djecu. Pa smo nekako preživjeli. I voljeli svoje roditelje. I poštivali učitelje i profesore. I starije. Bili smo – odgojeni. Pokojni profesor Kršul imao je strašan „grif“, zafrknuti komadić kose iznad uha. Ali smo znali fiziku i kemiju i na satu slušali pobožno. Danas učitelji i profesori sa strahom odlaze na posao jer ih neodgojeni balavci izvrgavaju najrazličitijim oblicima „mobbinga“. Možda bi sve te propovjednike liberalne laži trebalo jednom dobro nalupati po guzici. Šibom ili remenom. Da se uvjere u efikasnost metode.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/22051 ... e-guze.htm
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Šporka politika
KLAUN RADI CIRKUS OD DRŽAVE: Nekoliko mjeseci prije izbora ne znamo točan datum izbora

Kako piše jedno od brojnih režimskih glasila u Hrvatskoj, 'desničarski' Večernji list, parlamentarni izbori ipak bi se trebali održati prije Božića, štoviše, čak prije obljetnice pada Vukovara, koja je, kao što znamo, 18. studenoga.

Donedavno su svi mediji bliski aktualnom režimu tvrdili da izbori neće biti prije posljednjeg ustavnog roka te da to forsira zapravo Vesna Pusić svjesna da će njena marginalna strančica na izborima doživjeti totalni debakl, što je prava tragedija za parazitske portale koje HNS našim novcem financira.

Naime, na ovaj način postaju realne neke ranije tvrdnje nekih medija, poput glasila riječke partije, Novog lista, da bi izbori trebali biti u desetom mjesecu, dakle, već za dva mjeseca, što je, ukoliko se doista tako dogodi, neozbiljno od strane vladajućeg režima s obzirom da još uvijek izbori nisu raspisani. Naime, ovako je nešto samo u Hrvatskoj moguće da dva mjeseca prije izbora datum izbora nije poznat. Na ovaj se način oporba dovodi u potpuno neravnopravan položaj.

Navodno režim želi izbore prije 24. obljetnice pada Vukovara kako se obljetnica vukovarske tragedije ne bi zlouporabila u političke svrhe, zapravo, Milanović se patološki boji sličnih događanja svjestan da ga na takvim događanjima građani, žrtve velikosrpske agresije, ne mogu smisliti.

Nedavno je pobjegao iz Knina za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja već u jutarnjim satima, na 300. obljetnicu Sinjske Alke nije ni došao... Navodno je razlog bolest, međutim, posljednjih nekoliko godina aktualni premijer ni sata nije bio potpuno zdrav.

12.08.2015 13:59
Autor: PortalOko.hr

http://www.portaloko.hr/clanak/klaun-ra ... a/0/76875/
Post Reply