Ako je ovo istina...

Neobavezna rasprava bez svađa.
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Ako je ovo istina...

Post by DeeJay »

...ako autori nisu slikali na način da su ljude u pozadini znatno odmaknuli od gice ili koristili Photoshop, onda podatak o 900-tinjak kg težine :yikes: ovog veprića djeluje zbilja impresivno, baš kao i njegov izgled. Ustrijeljen je, navodno, u Kanadi, provincija Manitoba, na Labuđoj rijeci (Swan River). Mada, moram reći, fizionomije ljudi na slikama mi djeluju prilično balkanski :wink:
veprić 1.jpg
veprić 2.jpg
veprić 3.jpg
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: Ako je ovo istina...

Post by EdgarFranjul »

Giant Wild Boar Shot in Conroe, Texas (Photos)

Ovo je originalni naslov, a objašnjenje slijedi na engleskom - to je FAKE, dakle lažnjak, a na slici je svinja odstrijeljena u Turskoj, ali nikako od 900 kila, takvo što ne postoji nigdje, a to se jasno vidi iz načina slikanja. Nigdje nema ljudi ISPRED svinje.
To je samo još jedna urbana legenda

According to a March 3, 2009 article in the Conroe Courier, no 1,800-pound wild boar has ever been seen near Conroe, Texas, let alone hunted, bagged, and photographed for posterity. Your average Texan feral hog weighs in at approximately 150 lbs., says a Texas Parks and Wildlife game warden quoted in the Courier. An exceptionally large one might tip the scales at 300.

In point of fact, it's doubtful there's a wild boar anywhere in the world that weighs 1,800 pounds. There have been reports of domestic hogs approaching or exceeding that size, but the largest documented specimens in the wild have topped out at 1,100 pounds or less.

Citing a report in a French hunting magazine, the Courier reveals that the boar in these pictures was actually a 781-pounder killed in Turkey in 2005 (the EXIF data embedded in the images confirms the photos were snapped on June 3 of that year). One visual clue — the "Nature Tours" logo on the side of a vehicle in one of the photos — indeed points to a Turkish hunting website on which the same images are displayed.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

To sam i mislio... Znam za domaće svinje do petstotinjak kila, jednu približne težine sam još kao klinac vidio natovarenu na kola pred klaonicom, ali mi je ovo ipak bilo malo sumnjivo. Istina, nisam lovac pa ne znam koliku težinu može dosegnuti vepar. Nadao sam se da će netko imati prihvatljivo objašnjenje. Sada je sve jasno. Na poruci koju sam danas dobio u e-pošti nije pisalo da je fake jer da je ne bih otvarao ovu temu.
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Pa ak gujda sa slike ima 390,5 kg,može se reći da su ovi ljudi zaista niski. Pa gujda zgleda takva da je u stanju skršiti cijelo vozilo koje vidimo na fotkama bez pol frke!
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

DeeJay wrote:To sam i mislio... Znam za domaće svinje do petstotinjak kila, jednu približne težine sam još kao klinac vidio natovarenu na kola pred klaonicom, ali mi je ovo ipak bilo malo sumnjivo. Istina, nisam lovac pa ne znam koliku težinu može dosegnuti vepar. Nadao sam se da će netko imati prihvatljivo objašnjenje. Sada je sve jasno. Na poruci koju sam danas dobio u e-pošti nije pisalo da je fake jer da je ne bih otvarao ovu temu.
Ima dosta tih "urbanih legendi" koje se provlače po netu, svojedobno je u pitanju bio medvjed od tone, čak su i neki listovi objavili vijest, a kasnije se utvrdilo da je lažnjak, kompilacija nekoliko događaja i fotki. I meni je stigao taj mail, ali navod o mjestu koji sam ja našao je iz Texasa, ne iz Kanade..
Znam da je u okolici Pule pred koju godinu odstrijeljen vepar od 250 kg, a znam i lovca koji ga je odstrijelio (čovjek ima barem 150 veprova u karijeri, uz afričkog Orixa i afričku divlju svinju, te hrpu jelena, srnjaka itd). Kalibar je bio 8x68S, a veprova koža imala je 90 kg i nije se mogla nikako uštaviti. Sam vepar bio je velik kao kauč i to nije lovačka priča, fotka je objavljena u Lovačkom vjesniku.
Osobno sam imao priliku vidjeti vepra od 90 kg, ustrijeljenog od istog lovca i nije strašno velik, no veprovi su inače jako žilavi i mišićavi pa se i vizuelno razlikuju od domaćih svinja.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Ne razumijem se u kožu. Inače se veprova da uštaviti? Ako se da,zašto ova nije mogla?
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

predebela i pretvrda, odbili su ga (inače ima hrpu toga uštavljenog)
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Da, ima tih, da se netko ne nađe uvrijeđen, lovačkih priča... To ti je kao s ribarima. Jednome koji se puno hvalio velikim ulovom su vezali ruke lisicama da ne može pokazati koliko je riba bila velika pa je stisnuo šake jednu uz drugu i rekao: Ma bila je tako velika da su joj oči bile ovolike! :evil:

U Radovljici u "Gostišču pri Kunstlju" je davnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća (ma sam omatorio...) na zidu visila preparirana glava vepra i bila je zbilja velika, taj je mogao imati znatno više od 250 kila. Znam da bih se uvijek kada bi mi se zalomilo da sjedim ispod te glavurde jako nelagodno osjećao jer nisam znao koliko je jak čaval na kojem visi. Gazda gostišča je inače bio strastveni lovac i na zidovima gostišča nema kakvih trofeja nije bilo. U jednom je separeu imao krasan luster od jelenjih rogova i to velikih, sa puno parožaka. Bogo moj, šta smo vina podudali ispod tog lustera...
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

EdgarFranjul wrote: ...
Ima dosta tih "urbanih legendi" koje se provlače po netu, svojedobno je u pitanju bio medvjed od tone, čak su i neki listovi objavili vijest, a kasnije se utvrdilo da je lažnjak, kompilacija nekoliko događaja i fotki.
...
Negdje sam davno čitao da medvjed marke :wink: kodiak može dosegnuti tonu što mi se činilo pretjeranim ali kako se radi o Americi...
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

To je čak i za Ameriku previše :roll:
Polarni medo je najveći postojeći medo pa dosegne do nekih 850 kila i to najveći primjerci.
Ona priča je bila lažnjak, kao i ova svinja.
Post Reply