Ima li u RH ijednog političara s mudima?

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: Ima li u RH ijednog političara s mudima?

Post by EdgarFranjul »

Sloboda govora je krasna stvar, ali, iza svake izgovorene i napisane riječi mora netko stajati. I braniti izrečeno i napisano. To i je smisao demokracije: ne slažem se s nečijim stavom, ali branim njegovo pravo da ga iznese.

Kod nas je najveći problem što smo promijenili državu, politički sistem ali je mentalni sklop ljudi ostao isti kao i prije, a bez toga nema promjene.

Puno puta sam rekao da ne treba mijenjati zakone svaki dan, jer to dovodi do pravne nesigurnosti, ali treba striktno primjenjivati postojeće zakone.
Da se striktno primjenjuju, bilo bi puno bolje. Dok god netko može raditi što želi jer je trenutno na nekom položaju a ne odgovara ako napravi nešto protuzakonito - nema napretka.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) u današnjem priopćenju najoštrije osuđuje izjave glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza objavljene jučer pod naslovom: "Neka Hrvatska odluči o obilježavanju Oluje, ali društvo mora znati što se stvarno dogodilo" kojima, kako ocjenjuju, na neprimjeren način narušava suverenitet samostalne hrvatske države.

Šokirani smo navodima kojima taj službenik haaškog suda u svojstvu stranke u nepravomoćnom sudskom postupku, protivno načelima međunarodnog prava, na krajnje neprimjeren i drzak način, narušava suverenitet i državni integritet samostalne hrvatske države, upravo u trenutku kada je Republika Hrvatska potpisala ugovor o pristupanju Europskoj uniji, ističe HVIDR-a u priopćenju.

Također izražavaju razočarenje izostankom pravodobne reakcije državnih vlasti na te izjave glavnog haaškog tužitelja, te pozivaju predsjednika Republike i Vlade, da temeljem svojih zakonskih ovlasti, što žurnije odgovore na ovo neprimjereno miješanje u suverenost i neovisnost hrvatske države.

"U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata koji su svoje dijelove tijela ugradili u temelje neovisne i slobodne hrvatske države, uvjereni u pravično suđenje i nevinost naših generala, sigurni smo da će Haaški sud u žalbenom postupku donijeti oslobađajuću presudu", stoji u priopćenju. Smatraju nedopustivim i ponižavajućim postupke ovog službenika međunarodnog suda kojima se prejudicira krivnja i omalovažava veličanstvena vojno-redarstvena oslobodilačka akcija "Oluja" i na neviđeni način vrši pritisak na državnu vlast suverene države kojoj se sugerira ukidanje određenih zakona.

Operacijom "Oluja" Hrvatska vojska i policija oslobodile su okupirana područja pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostavljena paradržava tzv. Republika Srpska Krajina. Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij osim istočne Slavonije. Oluja je, uz Bljesak, ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Temeljem Ustava RH i Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u RH svake se godine 5. kolovoza obilježava kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, navodi HVIDR-a.

Budući da se radi o komentarima nepravomoćih sudskih presuda u postupku protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, smatramo potpuno neprimjerenim, kao i grubim prekoračenjem ovlasti da druga strana u tom sudskom postupku putem medija vrši pritisak na državne organe suverene i neovisne države, stoji u današnjem priopćenju HVIDR-e kojeg je potpisao predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša.

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz u razgovoru objavljenom jučer za hrvatski internetski portal H-Alter je rekao kako je na hrvatskim vlastima odluka hoće li i dalje obilježavati obljetnice Oluje, ali kako bi cijelo društvo trebalo znati što se stvarno dogodilo tijekom te operacije. "Po ovom pitanju se ne želim izjašnjavati. Na odgovornima na državnoj razini je da odluče bi li se taj dan i dalje trebao obilježavati na državnoj razini", rekao je Brammertz upitan treba li se Oluja i dalje obilježavati ako Haaški sud potvrdi osuđujuću prvostupanjsku presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. (H)
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Naravno, nitko od ovih bezmudana nije ni pisnuo na ovakav bezobrazluk:pissed:

Stvarno si svako bjelosvjetsko smeće dozvoljava da soli pamet jednoj maloj, ali ipak državi. Ili više nismo država?
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

EdgarFranjul wrote:...
Ili više nismo država?
U sridu! Nismo, sve ukazuje na to da (više) nismo! Ako smo ikada i bili? Ili makar u novijoj povijesti...

Ta naša politikantska gamad ne smije ni zucnuti, čuvaju svoje guzice i mjesta koja su im za predaju Hrvatske na milost i nemilost (prije ovo drugo!) EUropskim hohštaplerima obećana (čitaj Judine škude :pissed: )! Svi su do jednoga isti, bez obzira na političko opredjeljenje. Ima u prirodi jedan kukac na kojeg mi neodoljivo sliče - skarabej, kotrljan :evil:
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Ja bih samo voli znati...tko je to točno pitao tog S. Brammertza to pitanje?
Mislim,od beskonačno opcija kud je baš tog mamlaza eto to pitanje zanimalo?

Pa danas stvarno svaki d..k može biti novinar. I to ili podmićen i korumpiran ili pod direktivom podmićenog urednika.

Ali,neee : pa novinari su borci za male ljude! Da,isto kao i balegari! Kad se već spominju imena kukaca...
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
Post Reply