Prijedlozi za novi zakon o oružju, UKLJUČITE SE
- MaxMagnus
- Accurate Shooter

Re: Prijedlozi za novi zakon o oružju, UKLJUČITE SE
Pardoniraj me na grešci i fala na pojašnjenju 
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...
---------------
Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran
Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
---------------
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran
Bogme ste napravili veliki posao, svaka čast! Vidim da je i ono što mene žulja obuhvaćeno a to je oduzimanje oružnog lista za držanje i nošenje oružja i zamjena oružnim listom za držanje uz obrazloženje da više nisam djelatni policijski službenik te mi kao bivšem više ne treba... Kao, štitit i zaštitit će me policija
Da iz prve ruke ne znam neke stvari, kao na primjer vrijeme odziva od dizanja slušalice u dežurstvu lokalne PP ili u OKC-u PU do dolaska ophodnje na mjesto događaja, pa da i povjerujem... Ili (ne)mogućnost upućivanja poziva za pomoć jer svjedoka nema a napadač baš nešto i nije raspoložen zaustaviti napad e da bi napadnutom dao priliku nazvati policiju i zatražiti pomoć. Možda i pristati posuditi mu svoj mobitel ako napadnuti nema svoga ili mu se ispraznila baterija
Mogli bi slobodno obojica negdje sjesti, popiti kavu, pa i nešto prezalogajiti, dok dođe ophodnja... Na stranu to što onaj koji ti uputi ozbiljnu prijetnju u svezi sa tvojim službenim i zakonitim postupanjem prema njemu, ali se nije usudio realizirati ju jer si ipak bio policijski službenik i zakonom koliko-toliko zaštićen, kada dozna da si u mirovini neće odustati od svoje prijetnje nego će, naprotiv, gledati kako da ju realizira svjestan da te zakon više ne štiti kao što te štitio dok si bio policijski službenik. Znamo i kako se takove prijetnje izriču i kako ih je (ne)moguće na zakonit način registrirati.
Vidimo kolika je razina sigurnosti na primjeru INA-ine benzinske postaje "Bačva" na A-9 između Višnjana i Baderne koja je već po tko zna koji puta opljačkana uz prijetnju vatrenim oružjem i to usred bijela dana! Neki su djelatnici na toj postaji i više puta pljačkani pa ih pere PTSP! Da su bili naoružani mogli su počinitelje spriječiti pri pokušaju bijega.
Mogu vam samo držati fige i nadati se da će vaša koordinirana intervencija uroditi plodom i pomoći da se konačno u našem Saboru donese zakon s glavom, tijelom, svim udovima i repom...
Vidimo kolika je razina sigurnosti na primjeru INA-ine benzinske postaje "Bačva" na A-9 između Višnjana i Baderne koja je već po tko zna koji puta opljačkana uz prijetnju vatrenim oružjem i to usred bijela dana! Neki su djelatnici na toj postaji i više puta pljačkani pa ih pere PTSP! Da su bili naoružani mogli su počinitelje spriječiti pri pokušaju bijega.
Mogu vam samo držati fige i nadati se da će vaša koordinirana intervencija uroditi plodom i pomoći da se konačno u našem Saboru donese zakon s glavom, tijelom, svim udovima i repom...
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
- EdgarFranjul
- Sheriff

Dana 23.10.2014. godine u Zagrebu je održan radni sastanak predstavnika Koordinacije streljačkih saveza na kojem je odlučeno da se ministru unutarnjih poslova pošalje dopis sa zahtjevom za službenu dostavu prijedloga dvaju zakona (za sada ti prijedlozi cirkuliraju neslužbeno pa ne vidimo razloge da ih se Koordinaciji ne dostavi SLUŽBENO), te da nas uključe u razgovore-dogovor oko izrade tih zakona.
Dopis je poslan, čekamo odgovor.
Dopis je poslan, čekamo odgovor.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
- MaxMagnus
- Accurate Shooter

Njihova brzina rada je nevjerojatna,ja sam frapiran ažurnošću koju su pokazali.
---------------
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran
---------------
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran
- EdgarFranjul
- Sheriff

Očito se raspadaju po šavovima pa nemaju vremena za konstruktivni posao...
Koliko mogu pratiti svi se uredno pridržavamo kulture dijaloga s tim da ne komentiramo ništa izvan onog što je Koordinacija streljačkih saveza odredila i dostavila Ministarstvu unutarnjih poslova RH.
No nije jasna kronologija ,nikakvih konkretnih novosti ....,ne znam jeli kod drugih zakona takova praksa ... pa probati možemo s nekim činjenicama.
Na stranici MUP RH uredno stoji :
-Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću-Okončana savjetovanja :
Prethodna procjena učinka propisa za Zakon o nabavi i registraciji oružja građana (od 25. rujna do 27. listopada 2014. godine) .Obratiti pozor na datume ! Koordinacija streljačkih saveza je dostavila uredno sve prijedloge ,točku po točku koliko mi je poznato .Stekao se dojam da bi zakonodavac ovaj put mogao poslušati struku barem u onom što je od zajedničkog interesa svima .No.......
Istovremeno postoji i :
http://www.mup.hr/main.aspx?id=194560
...to je pod otvorena savjetovanja što se vidi u otvaranju linka (zaglavlje)... pa sad ..
ako je savjetovanje sa ''zainteresiranom javnošću'' okončano prema datumima kako stoji, nigdje ne nalazim izvješće o provedenom savjetovanju ?.. pa pitam- jeli to praksa određena zakonom i kojim- ako jest ..ili ......?
-na FB stranici pokrenutoj 11.12.2014 imena : ''Napravimo kvalitetan Zakon o oružju'' postoji .pdf dokumenta koji je moguće pročitati s naslovom : ''Nacrt prijedloga zakona o oružju'' .
-neću ulaziti u nikakav detaljan komentar ,ali ....u tom dokumentu (kome ne znam izvor ,niti dali je to i koja verzija istog i jeli to službeni dokument ) nema apsolutno nikakve naznake da su uopće razmatrani prijedlozi i zaključci Koordinacije streljačkih saveza .Ako je to ''ne službena'' spominjana ''verzija'' onda je za primjetiti da u izradi iste ,struka nije uvažena ni u niskim postotnim brojevima .
-na koji način nešto može ''cirkulirati neslužbeno'' mi je jasno ,samo ako se radi o ''radnoj'' varijanti nekog teksta(to je razumljivo kad se tekst dorađuje itd itd ).. no ne i ako se radi o-prijedlogu zakona.
-no.....tekst koji svatko logiran na FB može pročitati je ''oda birokratskoj zajednici'' ,nikako neki pomak na bolje ,naprotiv.
No nije jasna kronologija ,nikakvih konkretnih novosti ....,ne znam jeli kod drugih zakona takova praksa ... pa probati možemo s nekim činjenicama.
Na stranici MUP RH uredno stoji :
-Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću-Okončana savjetovanja :
Prethodna procjena učinka propisa za Zakon o nabavi i registraciji oružja građana (od 25. rujna do 27. listopada 2014. godine) .Obratiti pozor na datume ! Koordinacija streljačkih saveza je dostavila uredno sve prijedloge ,točku po točku koliko mi je poznato .Stekao se dojam da bi zakonodavac ovaj put mogao poslušati struku barem u onom što je od zajedničkog interesa svima .No.......
Istovremeno postoji i :
http://www.mup.hr/main.aspx?id=194560
...to je pod otvorena savjetovanja što se vidi u otvaranju linka (zaglavlje)... pa sad ..
ako je savjetovanje sa ''zainteresiranom javnošću'' okončano prema datumima kako stoji, nigdje ne nalazim izvješće o provedenom savjetovanju ?.. pa pitam- jeli to praksa određena zakonom i kojim- ako jest ..ili ......?
-na FB stranici pokrenutoj 11.12.2014 imena : ''Napravimo kvalitetan Zakon o oružju'' postoji .pdf dokumenta koji je moguće pročitati s naslovom : ''Nacrt prijedloga zakona o oružju'' .
-neću ulaziti u nikakav detaljan komentar ,ali ....u tom dokumentu (kome ne znam izvor ,niti dali je to i koja verzija istog i jeli to službeni dokument ) nema apsolutno nikakve naznake da su uopće razmatrani prijedlozi i zaključci Koordinacije streljačkih saveza .Ako je to ''ne službena'' spominjana ''verzija'' onda je za primjetiti da u izradi iste ,struka nije uvažena ni u niskim postotnim brojevima .
-na koji način nešto može ''cirkulirati neslužbeno'' mi je jasno ,samo ako se radi o ''radnoj'' varijanti nekog teksta(to je razumljivo kad se tekst dorađuje itd itd ).. no ne i ako se radi o-prijedlogu zakona.
-no.....tekst koji svatko logiran na FB može pročitati je ''oda birokratskoj zajednici'' ,nikako neki pomak na bolje ,naprotiv.
- EdgarFranjul
- Sheriff

Nažalost, neki likovi nikako da shvate da je RH članica EU i da postoje regule, zakoni i propisi koje treba poštivati. Nešto "napraviti" samo da bi se zadovoljila forma - nije dovoljno.
..ne vidim niti jedan razuman ,realan ,objektivan ,činjenicama obrazložen ..itd ..razlog ,zbog kojeg je ono što je dostupno za pročitati u stvari sublimat copy/paste ponovljenih grešaka .....od insekata koji su opet '' hladno oružje '' pa na dalje .Ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg zakonopisac nije barem napravio argumentirani osvrt na prijedloge pa ih i objavio ,osim ako je namjera upravo ''forma'' a ne kvaliteta .No primjećujem detaljniju razradu kaznenih odredbi opet po ''volumenu'' a ne po kvaliteti .Neki djelovi nisu dvosmisleni nego peterosmisleni itd .itd.No nisam kompetentan za pravne ''egzibicije'' pa možda ne vidim ''veselje i blagodati'' .

- EdgarFranjul
- Sheriff

U svakom slučaju ćemo, kao Koordinacija, dogovoriti naredne korake i svakako insistirati da se naše primjedbe i prijedlozi uvaže. Ako za to ne bude sluha, rušit ćemo zakon na Ustavnom sudu i na Europskim sudovima.
- MaxMagnus
- Accurate Shooter

LajkamEdgarFranjul wrote:U svakom slučaju ćemo, kao Koordinacija, dogovoriti naredne korake i svakako insistirati da se naše primjedbe i prijedlozi uvaže. Ako za to ne bude sluha, rušit ćemo zakon na Ustavnom sudu i na Europskim sudovima.
---------------
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran
---------------
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran