IVICA KOSTELIĆ: 4. srebro

Neobavezna rasprava bez svađa.
Post Reply
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

IVICA KOSTELIĆ: 4. srebro

Post by EdgarFranjul »

Ivica Kostelić – najbolji hrvatski sportaš svih vremena
.Petak, 14 Veljača 2014 15:29 Miroslav S ..Tweet .«1 of 6».

- Ne znam, ne vodim statistiku, ali malo se obitelji može pohvaliti sa deset olimpijskih medalja – rekla je jedinu i pravu istinu o Ivici Kosteliću i obitelji Kostelić, legendarna Janica Kostelić.

Priča o Ivici Kosteliću, priča je o obitelji Kostelić. Nakon nove, četvrte srebrene olimpijske medalje Ivice Kostelića, Ivica je iskreno rekao, ono što smo svi znali, ovo su vjerojatno posljednje Olimpijske igre za sportaša koji je obilježio jednu epohu hrvatskog sporta i alpskog skijanja. – Volio bih se skijati još, no, s bolovima se borim već tri godine, usprkos lijekovima nakon spusta osjećao sam bol u koljenu, nije to lako, nije to baš takva zabava – rekao je hrvatski sportski šampion nakon četvrte olimpijske medalje i nakon što je shvatio da se kraj približava. Sve u životu, kao i život sam, ima svoj vijek trajanja, samo Ivica Kostelić traje 12 godina. Od Aspena i iznenađujuće pobjede, prve u Svjetskom kupu, kada je s visokim startnim brojem šokirao tadašnji skijaški svijet, do današnjih dana. Ivica traje. Poslije prve vožnje bio je deseti da bi pobjedom krenuo putem besmrtnosti. Te sezone, ispred legendarnog Amerikanca, Bode Millera, Kostelić je uzeo svoj prvi, od ukupno dva, slalomski globus.

Malo tko je te 2002. godine mogao pretpostaviti, osim, naravno, vječnog optimiste, neumornog Ante Kostelića, da će Ivica u godinama koje su dolazile u potpunosti poharati skijaški svijet, sportaš koji dolazi iz zemlje koja ima jednu žičaru i dva skijališta, u kojoj snijeg pada svake treće godine. Austrijanci nisu skrivali svoju antipatiju prema obitelji Kostelić, iako ih je uvijek poštovao kao skijašku velesilu Ante Kostelić Austrijancima je uvijek bio trn u oku, kamenčić u cipeli. Ne možete ga se riješiti, koliko god se trudili, koliko god novaca i kakve god uvjete imali.

Uz četiri olimpijske medalje, Ivica ima dva slalomska i jedan superveleslalomski globus, ima veliki kristalni globus, ima dvadesetak pobjeda u Svjetskom kupu, ima ono što mnogi nikad neće imati. Nakon odlaska Ivice Kostelića ne vidimo sportaša koji bi u dogledno vrijeme mogao do medalje na Zimskim olimpijskim igrama, ukoliko, naravno, Natko Zrnčić Dim, danas 10. u Sočiju, što je također veliki uspjeh, ne dođe do neke senzacije koja bi ponovno šokirala Hrvatsku. Kada su hrvatski sportaši u pitanju, povijest nas je naučila, ništa nije nemoguće. 34. olimpijska odličja za Hrvatsku od 1991. godine do danas, podsjetnik su onima koji još uvijek plaću za propalom jugoslavenskom, komunističkom tvorevinom. Da nije bilo obitelji Kostelić Hrvatska nikada ne bi u jednom trenutku postala svjetska skijaška velesila, da nije bilo Hrvatske niti obitelji Kostelić ne bi bilo. Mislite li da bi u konkurenciji slovenskih alpinaca u Jugoslaviji neka tamo djeca iz Hrvatske dobila svoju priliku?

U zemlji koja ima Ivana Balića, koja je imala Gorana Ivaniševića, Davora Šukera, biti najbolji sportaš svih vremena znači biti na vrhu s kojeg se nikad ne silazi pa ni onda kada se izgubite u vječnosti. Za 100 godina, kada nikoga od nas odavno neće biti, pričati će se bajke i legende o jednoj obitelji i jednoj generaciji koja je hrvatski narod znala odvesti do zvijezda i koja je među zvijezdama ostala.

To nije kraj, iako je kraj sve bliže, rasterećeni Ivica Kostelić u svojoj paradnoj disciplini, slalomu, unatoč slabijoj formi, može učiniti čudo, iako je sva čudesa Ivica Kostelić već ostvario.

Bilo je ovo još jedno hrvatsko sportsko Valentinovo.

http://www.tinolovka-news.com/nogomet/5 ... ih-vremena
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
Post Reply