Poslije izbora za EU parlament

Neobavezna rasprava bez svađa.
Post Reply
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Poslije izbora za EU parlament

Post by EdgarFranjul »

Milanoviću znaj, bliži se kraj, i Špičkovina ti je rekla 'baj, baj, baj'!

Na izborima za EU, na kojima je Kukuriku koalicija doživjela debakl, građani Hrvatske poslali su jasnu poruku aktualnoj vlasti i premijeru Milanoviću:'Možete sve što hoćete ali ne možete do kad hoćete'!

Autor: Miroslav Medić Ponedjeljak, 15 Travanj 2013 09:31

Premijeru Zoranu Milanoviću nije pomoglo ni što je izbore za Europski parlament odvojio od lokalnih izbora i tako značajno oštetio državni proračun, nije mu pomoglo ni diktatorsko obrušavanje na sve i svakoga, nije mu pomogla ni 'štemerska' filozofija kojom je pokušavao ušutkati svaku kritičku misao ili preciznije rečeno svako drugačije mišljenje, jer je njegova Kukuriku lista na prvim EU izborima doživjela debakl, dok je mizeran odaziv hrvatskih građana jasno pokazao da je ova katastrofalna vlast dobila žuti karton nakon kojeg im na narednim izborima prijeti isključenje iz vlasti. Neslavnom odazivu hrvatskih građana na ovim izborima najveća zasluga pripada upravo hrvatskom premijeru, koji je baš kao što je Grinch oduzeo Božić upravo on svojim dekadentnim vladanjem i nerazumnim postupcima u ulozi slučajnog premijera u namjernoj državi pokvario prve izbore za EU parlament. Takvo njegovo ponašanje nanjelo je najveću štetu upravo njegovoj koaliciji koja je u srazu s HDZ-om i njegovim partnerima pretrpjela veliki poraz. A što građani misle o slučajnom premijeru, kojemu je stalo do Hrvatske i njezinih građana koliko do lanjskoga snijega, pokazali su upravo na ovim izborima. Velika većina je te izbore apsolutno ignorirala kako bi poslala jasnu poruku ovoj nesposobnoj i odnarođenoj vlasti na čelu sa slučajnim premijerom da njihovo vrijeme lažnih obećanja i izborne prijevare kao što je Plan 21, neumitno prošlo, dok su s druge strane oni birači koji su se odvažili izaći na izbore najviše glasova dali upravo Ruži Tomašić, koju je prethodnih tjedana upravo mučki pokušao cipalariti poznati štemer Zoran Milanovič. I Špičkovina je pokazala crveni karton Milanovićevim EU perjanicama pa je u tom živopisnom mjestu pobjedu odnio upravo HDZ sa svojim koalicijskim partnerima.

I u SDP-u počinju shvaćati da im Milanović postaje sve veći uteg oko vrata

I brojni politički analitičari su suglasni u jednom a to je da je "mali izlazak na izbore pokazao da je ljudima problem domaći život te da se problemi neće rješavati u Europi". A za loš rezultat vladajućih politički analitičar Žarko Puhovski je identificirao medijske istupe samog premijera Milanovića. Dakle i on kao i mnogi drugi smatraju da je Milanović svojim ponašanjem, bahatošću, bezobzirnim obračunavanjima sa svojim političkim nestomišljenicima nanio najveću štetu svojima koji počinju ozbiljno shvaćati da im takav lider postaje sve veći uteg oko vrata.Tiha pobuna protiv bahatog čelnika SDP-a i nesposobnog premijera već dobrano tinja ne samo u stranačkoj središnjici nego i na terenu. Toj pobuni i nezadovoljstvu nesumnjivo će vjetar u leđa dati i poraz Kukuriku koalicije na ovim izborima za EU parlament, a dobro upućeni tvrde da će ova nesposobna koalicija još veći debakl doživjeti na narednim lokalnim izborima koji će se održati za mjesec dana. Dakle, premijer Milanović uskoro bi mogao postati 'Pale sam na svijetu', jer od njega će leđa okretati ne samo birači SDP-a nego i njegovi stranački suradnici kojima Milanoviećava vladavina izaziva perforaciju čira na želudcu. Na koncu od ovakvog premijera leđa će okrenuti i svi građani kojima je Hrvatska na srcu i za koje Lijepa naša nije slučajna država kao što je to javno priznao bahati premijer. I može se on i njegovi spin doktori vaditi koliko hoće, ali Hrvatska je uistinu za sve takve slučajna država. Kao što je Pavićeva jurišnica Jelena Lovrić priznala Miroslavu Lazanskom kako Boga moli da tenkovi JNA pregaze Hrvatsku prije više od 20 godina, te da vlast u državi preuzmu generali Blagoje Adžić i Veljko Kadijević, tako su i mnogi akteri današnje vlasti sanjali iste snove, jer u njihovim glavama vječno će tinjati san o Jugoslaviji, kao državi njihovih najljepših snova.

I Josipović se počeo crveniti od stida zbog nesposbne Milanovićeve vlade

Imajući sve to u vidu mora se kazati da je najveća tragedija hrvatskog naroda, koji, od stoljeća sedmog, svoju povijest 'na tvrdoj stini pišu' , da su nakon svega što je Hrvatska prošla od svoje neovisnosti, Domovinskog rata i pobjede nad krvavim agresorom, više od dvadeset godina poslije izabrala ovakvu vlast na čelu sa slučajnim premijerom. Premijerom koji vrijeđa svoje građane, verbalno poništava političke neistomišljenike, i time nedvosmisleno potvrđuje da teza o Hrvatskoj kao slučajnoj državi nije samo puki lapsus nego premijerov stav. U tom kontekstu, netom završeni izbori za EU parlament, dolaze kao melem na ranu, kao poruka tih istih građana Hrvatske da su konačno progledali i shvatili svoju veliku grešku. Da su jasno poručili slučajnom premijeru da 'može sve što hoće ali ne može do kad hoće'. Jer, ruku na srce otkako je Kukuriku klika na vlasti, Hrvatska tone u sve veću gospodarsku bijedu, depresiju, beznađe, a njeni građani već žive na rubu pameti. Ova vlast je jedino sposobna vrijeđati osjećaje hrvatskih branitelja te im nametati Ćirilicu u Vukovar, dakle jedino je sposobna, kao svojedobno Slobodan Milošević i Momir Bulatović zavaditi dva oka u hrvatskoj glavi. Njihov je moto 'zavadi pa vladaj' jedino su se prešli u jednom što se njihov premijer i idejni vođa Zoran Milanović nalazi u središtu svih tih prijepora i svađa ne samo s političkim protivnicima nego i sa sve većim brojem hrvatskih građana. Konačno, o nesposobnosti ove Vlade progovorio je i predsjednik države Ivo Josipović, koji je ne tako davno u istoj funkciji čelnika države poručivao građanima, pred prošle parlamentarne izbore, da će se cijela Hrvatska uskoro zacrvenjeti. I predsjednik Josipović je bio u pravu, Hrvatska se uistinu crveni od srama zbog ovakve Milanovićeve nesposobne vlade i slučajnog premijera. To crvenilo ovih je dana na svojim obrazima pokazao i predsjednik Josipović koji je javno kritizirao aktualnu vlast:'Prošlo je godinu i pol kako su na vlasti, više se ne mogu pozivati na propuste prethodnika. Naime, svaka Vlada može jedno vrijeme govoriti o tome kako su prethodnici zabrljali, ali dođe vrijeme kada se 'polažu računi. Kao i u nogometu – broje se golovi', bio je jasan i nedvosmislen predsjednik Josipović. A u slučaju Milanovićeve vlade, na žalost mogu se brojati samo i iskljućivo autogolovi.

Zadnja Promjena: Ponedjeljak, 15 Travanj 2013 07:30
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
Fratt
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Re: Poslije izbora za EU parlament

Post by Fratt »

Građani nažalost nisu izašli zbog toga da nešto dokažu nego zbog cjelokupne apatije,zbog toga jer nas boli tuki kad treba stati na crtu a kad se treba jadati preko fejsa i kojekakvih foruma (gdje se ništa ne može promjeniti jer to nikako ne može zamijeniti izlazak na ulicu) onda smo svi kao jedan.
Stoka smo sitnog zuba,nenavikli da vladamo nego da služimo nekom...

Kukuriku koalicija ili kradeze koalicija?
Ako pogledate da je Hrvatska više osiromašena nakon rata nego za cijeli trajanje istog onda valjda možete shvatiti da je sve te godine krađe i harača 150 lopova više-manje na vlasti,da se ne mjenjaju bili oni crveni ili plavi.
Jedino što se mijenja retorika jer što se više krade to se narod mora blještavije lagati,to predstave u kazalištu "Sabor" moraju biti bolje režirane.
U petak sam dobio mail da dam potporu Jakovčiću,malo mi je falilo da odgovorim da nabijem njega,Kajina,Milanovića,Opačićku,Karamarka,Lesara,Šišljagića i ostalu đubrad koji su barem jednu sekundu spomenuti u medijskom prostoru,nakurac.

Vode nas u Europu kao uzničari,na koljenima sa spuštenim gaćama da nas guze habsburgovski kurvini sinovi a mi bi trebali odrediti tko će od tih "hrvata" odlučivati koliko duboko?
Radije sam sa djecom na friškom zraku,dok je još besplatan.

(isprike na vulgarnosti,ovaj forum to ne zaslužuje ali prezir spram hrvatskog političkog prevaranta bilo koje vrste je jači)
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Imaš potpis na svako slovo! Stvarno smo stoka (pre)sitnog zuba, i da imamo muda uzalud nam jer nemamo zube za pokazat'! Imamo što smo si zaslužili i lijepo nam je. I neka nam je!
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Bradata vojska s kokardama nisu četnici
SDP, napadajući Ružu, pokušava provući još jednu od lažnih pomirbi. Ovaj put bi pomirili hrvatski narod, onaj koji je okusio torturu srpskih koncentracijskih logora, s četnicima koji su tim logorima komandirali. Dakle, žrtvu i počinitelja. Dakako da ni to nije tabu tema i da bi se i o tome dalo razgovarati. Međutim, pomirba bez javne isprike je besmislena.

Autor: Josip Milić Photo: J.L. Ponedjeljak, 15 Travanj 2013 23:18

Svakako najveći pobjednik i najveće iznenađenje izbora za Europski Parlament je Ruža Tomašić. Naravno da se većina pita kako je Ruža uspjela postići tako dobar rezultat? Jednostavno. Stvari je nazvala pravim imenom. Četnicima je u brk rekla da su četnici. To je izgleda ovaj put bilo dostatno da birači, kojima je pun kufer svega, dadnu svoj glas ovoj srčanoj i iskrenoj političarki koja javno smije reći ono što većina naroda misli. Svakako da je Ružina procjena da ide u koaliciju s HDZ-om bila vrlo mudra i spasonosna i za nju i za Karamarka. Upravo kao što je Milanovićeva procjena da ne ide s Jakovčićem bila za njega pogubna.

SDP, napadajući Ružu, pokušava provući još jednu od lažnih pomirbi. Ovaj put bi pomirili hrvatski narod, onaj koji je okusio torturu srpskih koncentracijskih logora, s četnicima koji su tim logorima komandirali. Dakle, žrtvu i počinitelja. Dakako da ni to nije tabu tema i da bi se i o tome dalo razgovarati. Međutim, pomirba bez javne isprike je besmislena. U ime pomirbe 1991. godine su hrvatski udbaši zauzeli vodeće fotelje i u Saboru i u Vladi Republike Hrvatske, a svoje su poltrone postavili i na vodeća mjesta Hrvatske republike Herceg-Bosne. Sve to pod izgovorom kako oni jedini poznaju tehniku vladanja, a svi ostali, pa i ona silna hrvatska inteligencija koju su desetljećima proganjali, su ispali neuki. Da su se ti zločinci svima onima koje su proganjali, mučili i ubijali barem ispričali! Ni to. I što se danas događa? Kada Ruža Tomašić stvari nazove svojim imenom i kada četnicima kaže da su četnici i da su bili agresori na Hrvatsku jave se potomci udbaša i kosovaca koji joj pokušavaju začepiti usta tvrdeći da bradata vojska s kokardama koja je 90-ih harala po Hrvatskoj i BiH nisu bili četnici nego nekakvi antifašisti. S takvima bi se pošteni Hrvati, po nagovoru Jovanovića i inih trebali pomiriti i oprostiti im, iako oni oprost nikada nisu zatražili. Što više oni se svoga četništva nimalo ne stide, nego se njime diče i proglašavaju ga antifašizmom. A kada netko u Hrvatskoj bradatu vojsku s kokardama na kapama nazove četnicima onda nastaju problemi. I to od strane onih koji se ponose kapama s petokrakom. Nije mi jasno zbog čega?
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Vesna Pusić: Apsurdno je da je Tomašić poslana u Europski parlament'

Ona se vrlo eksplicitno postavila na čelo takvog političkog stava', rekla je Pusić i dodala da je Tomašić jedna od rijetkih saborskih zastupnica koja nije bila u Hrvatskom saboru kada se glasovao o ratifikaciji ulaska Hrvatske u EU.
Autor: Z.S. Petak, 19 Travanj 2013 08:22

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, gostujući u emisiju '60 minuta s Tihomirom Ladišićem' na 24sata TV izrazila je čuđenje što je predsjednika HSP dr. Ante Starčević, Ruža Tomašić, 'poslana' u Europski parlament.

Pusić se osvrnula na izjave Ruže Tomašić o 'gostima' u Hrvatskoj.

- Pa nije ona mislila na goste, ona je mislila na hrvatske državljane, ali očito je homogenizirala antieuropske glasove kojih, naravno, uvijek ima. Ona se vrlo eksplicitno postavila na čelo takvog političkog stava - rekla je Pusić i dodala da je Tomašić jedna od rijetkih saborskih zastupnica koja nije bila u Hrvatskom saboru kada se glasovao o ratifikaciji ulaska Hrvatske u EU.

- Kroz to se bez daljnjega postavila vrlo jasno na poziciju euroskeptika. To je legitimna pozicija. U Hrvatskoj sigurno postoji i takav politički stav koji je izrazio svoje negodovanje prema ulasku u EU kroz glasove koje je dao njoj. Apsurdno je da su kroz to nju poslali u Europski parlament - rekla je Pusić.

Ministrica je naglasila da je šteta što u Europski parlament nije ušao HNS-ov Jozo Radoš.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Drugarice Pusić, ako niste znali, taj "apsurd" se inače zove DEMOKRACIJA. Netko je nekoga izabrao tajnim glasovanjem.

To što se Vama to ne sviđa i ne odgovara - to je Vaš problem. A to što ste Vi (slučajno ili katastrofalnom greškom) također izabrani - to je problem svih građana RH.

DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

A tek drug Jozo Radoš... Ma bi bili par, on i Vesnica... Majko moja, zar je ovaj narod zbilja takav jad i čemer da ga takvi u svijetu predstavljaju? Milanović, Josipović, Pusić, nesuđeni EU parlamentarac Radoš i još cijela plejada likova iz pakla...
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
Post Reply